Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Majoittujat valmiita maksamaan vihreästä hotellihuoneesta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Majoittujat valmiita maksamaan vihreästä hotellihuoneesta

Tiedote.
Julkaistu: 26.08.2014 klo 09:19
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

HAAGA-HELIAssa tehty tuore tutkimus osoittaa, että matkailijat ovat halukkaita maksamaan vihreistä toimista hotelleissa. Tutkimuksen kohteena olivat helsinkiläiset keskitason hotellit. Ympärisömerkit, uusiutuvan energian käyttö sekä asiakkaan osallistuminen tuovat asiakkaalle hyötyä ja voivat nostaa hotellin tulosta.

Hotelliasiakkaat ovat yhä kiinnostuneempia käyttämiensä tuotteiden ja palveluiden ympäristövaikutuksista. HAAGA-HELIAn tutkittiin ympäristömerkkien, uusiutuvan energian käytön ja asiakkaan osallistumismahdollisuuden vaikutusta hotellihuoneen hintaan. Keskimäärin ympäristötoimet nostivat 105 euron keskihuonehintaa 11 eurolla. Suurinta maksuhalukkuutta vihreästä hotellihuoneesta osoittivat venäläiset sekä 18­–24-vuotiaat.

Tutkimuksessa tehtiin mielenkiintoinen havainto ympäristövastuun kantamisesta hotelleissa. Vastaajat, jotka mieltävät itsensä vastuullisiksi ympäristön suhteen, vaativat myös enemmän ympäristötoimia hotelleilta. Kaksi kolmasosaa kaikista vastaajista on sitä mieltä, että hotellien tulisi tehdä enemmän ympäristöjohtamisensa suhteen.

Tutkimusmenetelmänä käytettiin conjoint-analyysia, joka on toistaiseksi harvoin käytetty metodi palvelualoilla. Menetelmä antaa vastaajille eri huonehinnan ja ympäristöominaisuuksien yhdistelmiä, joista vastaajat valitsevat useaan otteeseen mieleisensä, jolloin kunkin ominaisuuden tuoma hyöty pystytään laskemaan tarkasti. Tutkimukseen osallistui 217 henkilöä. Noin puolet vastaajista oli suomalaisia, loput skandinaaveja ja venäläisiä sekä muualta maailmasta kotoisin olevia.

Aihetta on tutkittu aiemmin Suomen ulkopuolella vaihtelevin tuloksin. Johtopäätöksiä on tehty sekä hintalisän olemassaolon puolesta että vastaan. Asiakkaiden on lisäksi havaittu haluavan kompensaatiota esimerkiksi kanta-asiakaspisteiden muodossa, jos heidän mielestään hotelli säästää rahaa vihreillä toimilla, kuten harvennetulla pyyhkeiden tai lakanoiden vaihdolla asiakkaan pyynnössä. Kilpailuetua ympäristötoimilla tavoiteltaessa on selvää, että nopeat syövät hitaat.

Lisätietoja  

Pasi Tuominen, lehtori, HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu, pasi.tuominen@haaga-helia.fi, puh 040 488 7536
Aino Valkama, HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu, ainovalk@gmail.com, puh 050 376 3291

 

 


HAAGA-HELIA on yksityinen, Suomen johtava matkailualan ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa myös liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. HAAGA-HELIAn 10 500 opiskelijaa luovat työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs