Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Mainonta aktiviteettimatkailuportaalissa kiinnostaa eniten

Lahden ammattikorkeakoulu

Mainonta aktiviteettimatkailuportaalissa kiinnostaa eniten

Tiedote.
Julkaistu: 04.06.2013 klo 11:59
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Luonto- ja aktiviteettimatkailuportaalista sekä erilaisista mobiileista vaellus- ja melontaoppaista tunnettu Outdoors Finland Etelä -hanke on toteuttanut kumppanuus- ja yhteistyöselvityksen, jonka tarkoituksena on löytää toiminnan jatkuvuudelle rahoituspohjaa hankkeen päättymisen jälkeen.

Hanke on tehnyt muun muassa luonto- ja aktiviteettimatkailuportaalin ja älypuhelimiin ja tabletteihin ladattavan mobiilioppaan. Lisäksi se on konseptoinut vaellus- ja melontakarttoja, vaellus- ja melontatuotekortteja sekä pilotoinut reitistöjen kehittämis- ja tuotteistamiskoulutuksen.

– Hankkeen tavoitteena on, että näitä toimenpiteitä jatketaan myös hankkeen päättymisen jälkeen. Sen takia toteutimme tämän kumppaniselvityksen, kertoo projektipäällikkö Pirjo Räsänen.

Monipuolinen setti yhteistyövaihtoehtoja

Vastaajille tarjottiin useita yhteistyömuotoja ja -tapoja arvioitavaksi. Niitä olivat mainonta portaalissa, älypuhelimissa ja tableteissa, koulutus, tuotekehitys- ja tuotetestaus, sisällöntuotanto, kertyneen datan ja kontaktitietojen hyödyntäminen, media- ja matkanjärjestäjäyhteistyö, koulutus, kokonaisnäkyvyyspaketit ja laaja kumppanuus.

Selvityksestä käy ilmi, että yhteistyömuodoista selkeästi houkuttelevin on mainonta Outdoors Finland -luonto- ja aktiviteettimatkailuportaalissa. 72 prosenttia vastaajista valitsi tämän vaihtoehdon.

Markkina-alueista kiinnostavin oli kotimaa. Seuraavaksi kiinnostavin oli Venäjä, mutta se oli kiinnostava ainoastaan matkailualan yrityksille ja organisaatioille.

Kontaktitiedot ja kertynyt data, kuten reitti- ja paikkatiedot, kiinnostivat 15 vastaajaa ja kiinnostavin vaihtoehto oli ammattilaisten kontaktitiedot.

Lifestylebloggareiden opintomatkoja Suomeen kehittämään?

Tuotekehitys- ja testausvaihtoehdoista kiinnostavin oli melonta-, pyöräily- ja vaellustuotteiden kehittäminen ja testaaminen kotimaisille asiakkaille. Reittien kehittämiskoulutuksesta eniten kiinnosti reittien kehittämis- ja tuotteistamisoppaat (ka 4,4), verkko-oppimateriaali (4,3) ja kehittämiskoulutus (4,3).

Media- ja matkanjärjestäjäyhteistyö vaihtoehdoista kiinnostavin oli osallistuminen ulkomaisten aktiviteetti-, matkailu- ja lifestylebloggareiden Suomeen suuntautuviin opintomatkoihin.

Kaiken kaikkiaan noin neljäsosa vastaajista sanoi voivansa ainakin mahdollisesti harkita yhteistyötä Outdoors Finlandin Etelä -hankkeen kanssa. Kiinnostuneimpia olivat yhdistykset ja järjestöt sekä suoraan matkailupalveluita tarjoavat yritykset ja matkailun alueorganisaatiot/keskittymät. 133 vastaajaa pyysi ottamaan yhteyttä välittömästi ja kertomaan lisää hankkeesta.

– Kaikki tarjotut yhteistyön osa-alueet kiinnostivat ja ne tarjoavat laaja-alaisesti mahdollisuuksia yhteistyöhön erilaisten organisaatioiden kanssa. Olen tyytyväinen siihen, että hankkeen tässä vaiheessa, kun tuotokset ovat suurelta osin vasta tulossa, löytyi näin suuri kiinnostuneiden joukko.
Kunhan tutkitut osa-alueet vielä konkretisoituvat selkeiksi kokonaisuuksiksi, on vastaajienkin helpompi arvioida niiden kiinnostavuutta. Reittitiedoistakin on oltu kiinnostuneita. On myös huomattava, että mobiiliopas ja portaali ovat sinänsä jo tuottaneet yhteydenottoja, ja monet maakunnat ja matkailuorganisaatiot ovat ottaneet yhteyttä joko Matkailun edistämiskeskukseen tai meihin päästäkseen mukaan, Räsänen kertoo.

400 haastattelua tutkimuksessa

Tutkimus toteutettiin organisaatioiden päättäjiin kohdennetuilla puhelinhaastatteluilla maalis-huhtikuussa 2013. Yhteensä tehtiin 400 loppuunsaatettua haastattelua. Matkailupalveluita tarjoavien yritysten lisäksi haastateltiin matkailun alueorganisaatioita, luontoon, matkailuun ja liikuntaan liittyviä yhdistyksiä, liikunta-, hyvinvointi-, retkeily- ja terveysalan yrityksiä sekä näitä tuotteita maahantuovia ja valmistavia yrityksiä.

Outdoors Finland Etelä -hanke on vaellus-, pyöräily- ja melontareitistöjen kehittämis- ja tuotteistamishanke, jonka toimialueena ovat Etelä-Karjala, Päijät-Häme, Kanta-Häme, Kymenlaakso ja Uusimaa. Hanke on mukana Matkailun edistämiskeskuksen koordinoimassa Outdoors Finland -kesäaktiviteettien kehittämisohjelmassa. Hanketta hallinnoi Lahden ammattikorkeakoulun Matkailun ala.

Lisätietoja

Lahden ammattikorkeakoulu, Matkailun ala
projektipäällikkö Pirjo Räsänen
puh. 044 708 1242 tai pirjo.rasanen@lamk.fi

www.outdoorsfinland.fi

Mobiililataus: Outdoors Finland Android ja Ios.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs