Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Lappeenrannan kaupunki ja IKEA ovat päässeet sopimukseen yhteistoimintasopimuksen jatkamisesta

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunki ja IKEA ovat päässeet sopimukseen yhteistoimintasopimuksen jatkamisesta

Tiedote.
Julkaistu: 11.12.2015 klo 12:03
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunki ja Ikea Real Estate Oy sekä IKEA Centres Finland Oy ovat päässeet sopimukseen siitä, että yhteistoimintasopimusta jatketaan 1 vuodella vuoden 2016 loppuun.  Kaupunginhallitus käsittelee asiaa 14.12.2015 kokouksessaan. 

Ikea Real Estate Oy sekä IKEA Centres Finland Oy suorittavat vastikkeena sopimusajan jatkamisesta yhteisvastuullisesti kaupungille 262 200 euroa. Maksettava vastike muodostuu kaupungin menettämästä yhden vuoden kauppahinnan korkotappiosta ja kiinteistöverosta. Vastike jää kaupungille siitä riippumatta, allekirjoitetaanko lopulliset kauppakirjat vai ei. 

Yhteistoimintasopimuksen ja esirakentamisen kustannuksia koskevan sopimuksen sisältö ja ehdot jäävät muilta osin muuttumattomina voimaan. 

Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva on tyytyväinen saavutettuun neuvottelutulokseen: ”Haluamme varmistaa Ikean tulon Lappeenrantaan ja nyt saavutettu neuvottelutulos on kaupungin kokonaisedun mukainen. Uskomme vahvasti siihen, että Ikea tulee tekemään lopullisen investointipäätöksensä vuoden 2016 aikana.” 

Ikea- ja Ikano- kauppakeskuksen Lappeenrantaan sijoittumista varten allekirjoitettiin 28.12.2012 yhteistoimintasopimus, johon sisältyi kiinteistönkaupan esisopimus. Esirakentamisen kustannuksia koskeva sopimus allekirjoitettiin 28.8.2013. Siinä sovittiin esirakentamistoimenpiteiden kustannusvastuusta sen tilanteen varalta, että Ikean ja Ikanon hanke ei jostakin syystä toteudu. 

Yhteistoimintasopimuksessa sovittiin, että mikäli kaikki sopimuksessa tarkemmin mainitut lopullisten kiinteistönkauppojen tekemisen edellytykset eivät ole täyttyneet 31.12.2015 mennessä, eivätkä osapuolet ole yhteisesti sopineet voimassaoloaikaa jatkettavaksi, katsotaan sopimus rauenneeksi. 

Ikea Real Estate Oy sekä IKEA Centres Finland Oy esittivät 3.9.2015 kaupungille yhteistoimintasopimuksen voimassaolon jatkamista yhdellä vuodella. Nyt saavutettu neuvottelutulos on ratkaisu heidän esitykseensä. 

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva puh. 040 8442000

etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs