Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Kemin Matkailun onnistunut talvikausi tukee ympärivuotista matkailua Kemissä

Kemin Matkailu Oy - Kemi Tourism Ltd.

Kemin Matkailun onnistunut talvikausi tukee ympärivuotista matkailua Kemissä

Tiedote.
Julkaistu: 22.04.2016 klo 11:00
Julkaisija: Kemin Matkailu Oy - Kemi Tourism Ltd.

Kemin Matkailu haluaa nostaa kesän toiseksi sesongiksi talven rinnalle

Talvikausi on ohitse ja katse kääntyy pikkuhiljaa kesään Kemin Matkailussa. Matkailuvaunualue avaa ovensa kesäkuussa ja Jalokivigallerissa juhlitaan 30-vuotista taivalta ensi viikolla, jolloin lapset vierailevat galleriassa maksutta aikuisen seurassa. Sisäsatama, meri ja saaristo yhdistettynä kaupungin palveluihin mahdollistavat mielenkiintoisen matkailuohjelmakokonaisuuden. Kemin Matkailun toimitusjohtaja Susanna Koutonen kertoo, että ympärivuotisuudessa on omat haasteensa ja sen vuoksi palveluita on tuotteistettava ja uutta luotava monipuolisesti, nostaen esiin se mikä on Meri-Lapissa ainutlaatuista. Sekä talveen että kesään tarvitaan tuotteistettuja palveluita, joita voidaan ennakkoon sekä markkinoida että myydä ja ne on päivittäin saatavissa.

Talvi oli hyvä, mutta sesonki saisi olla hiukan pidempi. Joulukuu on aktiivista talvimatkailukautta ja tarvitsemme lisää erilaisia ohjelmapalveluita jo ennen kun Sampo pääsee risteilemään ja LumiLinnan avaa ovet. Matkailun kasvuohjelma on julkaistu ja Kemin kaupunki houkuttelee uusia matkailutoimijoita alueelle.  Maaliskuussa D1 Ultimate Gt yhteistyössä Frozen Innovationin kanssa rakensi jäälle ajoradan ja sitä testattiin Tesloilla 18.-23.3. Rallikuskit esittelivät taitojaan jäällä ja rohkeimmat pääsivät myös itse kokeilemaan ajotaitojaan. Jäärallituotekokonaisuus sopii hyvin Kemin Matkailun palvelutarjontaan ja tukee Meri-Lapin kehittymistä matkailualueena.

 

Kemin Matkailun tavoitteena on että yhä useampi majoittuu Kemissä. Tänä talvena tammi-helmikuussa ulkomaalaisten asiakkaiden määrä ylitti kotimaisten asiakkaiden määrän alkuvuodesta. Nyt tavoite on kasvattaa viipymää 2,5 vuorokauteen ja kehittää palveluita ja nostaa kesä toiseksi sesongiksi talven rinnalle. Ohjelmapalvelut kuten opastettu lenkki Samojedi koirien kanssa on loistava esimerkki ohjelmapalvelusta mitä voidaan tarjota yksittäisille asiakkaille ympäri vuoden. Kävely puhtaassa luonnossa talvella tai kesällä on varmasti houkutteleva vaihtoehto asiakkaille, jotka saapuvat ruuhkaisista suurkaupungeista Meri-Lappiin.      

LumiLinnan kausi oli onnistunut

LumiLinnan portit pysyivät auki lähes suunniteltuun päivään saakka. Kausi vastasi odotuksia, helmikuu oli ennätyksellisen hyvä ja maaliskuukin edellisvuotta vilkkaampi, erityisesti kansainvälisten asiakkaiden määrä kasvoi huomattavasti. Niin Aasiasta, kuin Euroopasta saapui niin  ryhmiä, kuin yksittäisiä matkailijoita tutustumaan Kemin LumiLinnaan ja vastaanotto oli erittäin ilahtunutta. LumiLinnan monipuolisuus ja suuruus yllättää kävijät edelleen. LumiRavintolassa nautittiin illallista ja lounasta jääpöytien ääressä ennätysmäärä. Koutonen toteaa, että LumiRavintolaa vastaavaa ei muualla ole ja meren jäällä tehdyt aktiviteetit ovat saaneet paljon kiitosta.

 

Kotimaisten päiväkävijöiden määrä kasvoi taas tänä vuonna noin 30 % ja kausikortteja myytiin mukavasti. Moni paikallinen perhe totesikin ottaneensa LumiLinnasta viikottaisen käyntikohteen, jossa viihtyy hyvin koko perhe ja se tarjoaa mukavan ulkoilupaikan, jossa samalla voi käydä kahvilla ja kaakaolla. LumiLinnan lisäksi Kemin talviaktiviteetit ovat löytäneet harrastajansa myös matkailijoiden parissa. Moottorikelkoilla on kuljettu Sampolle,  Olokolojen kyydissä on nautiskeltu meren jäällä, ja kalaonnea kokeiltu pilkkimällä. Samojedin koiria on ulkoilutettu, Kallinkankaan Peikkoja on käyty tervehtimässä ja mäenlaskua kokeilemassa.

 

LumiLinnan asiakkailta on kauden aikana kerätty palautetta aktiivisesti ja palaute on ollut hyvää. Niin yleiskokemus linnasta, kuin palvelu LumiLinnan alueella sai erittäin hyvän arvosanan. Kehitysideoitakin saatiin jonkin verran ja iloksemme voimme todeta, että kyseiset asiat on jo suunniteltukin toteutettavan seuraavissa LumiLinnoissa uudella paikalla Kemin Mansikkanokalla. LumiLinna rakennetaan edelleen keskustan tuntumaan lähelle palveluita, mutta kuitenkin rauhalliselle paikalle meren äärelle. Sijainti mahdollistaa ympärivuotisen toiminnan, jota on lähdetty jo kehittämään majoitustoiminnan kautta. Kemin Matkailu operoi jo tänä kesänä Mansikkanokan matkailuvaunualuetta, jota kunnostetaan ja palveluita kehitetään huomattavasti kuluvan vuoden aikana kesää 2017 varten.

Sampo mursi jäätä ahkerasti

Tällä kaudella Sampon asiakkaiden määrä lähenteli jo 20 000 matkustajan rajaa. Lauha joulukuu ja jään puute myöhästytti risteilykauden alkua ja tavoite jää ensi vuodelle rikottavaksi. Jäänmurtaja Sampolla risteili tänä talvena 16 464 matkailijaa, joka on yli 20 % enemmän kuin viime kautena. Useana päivänä Sampo lähti satamasta kolme kertaa päivässä, joka tarkoittaa, että laiva on ollut tänä talvena liikkeellä useammin kuin yhtenäkään talvena aikaisemmin.

 

Charter-risteilyjen määrä kasvoi erityisesti maaliskuussa ja niille on kysyntää jo ensi kaudelle. Uusi Sampon check-in talo on toiminut hienosti ja helpottanut ja parantanut palvelua erityisesti päivinä, jolloin on ollut useita risteilyjä ja satamassa risteilyjen välissä vain tunti aikaa.

 

Asiakaspalautteesta selviää, että matkailijat ovat erittäin tyytyväisiä sekä Jäänmurtaja Sampon risteilyyn, että LumiLinnaan. Päivävierailu Kemissä ei kuitenkaan riitä tutustumaan useampiin kohteisiin ja varsinkin meren jäällä tapahtuvat aktiviteetit kiehtovat ja moni haluaisi viettää aikaa kaupungissa pidempään. Jäätyvä meri mahdollistaa monipuolisten ja ainutlaatuisten ohjelmapalveluiden tarjonnan ja voisimme hyödyntää tätä valttikorttiamme vielä paremmin ja luoda matkailijoille ikimuistoisia elämyksiä, joista he varmasti kertovat maailmalla. Meri-Lapissa voi yhdistää nimensä mukaisesti Lapissa ja merellä tapahtuvat aktiviteetit. Missä muualla tällainen on mahdollista? 

Liitetiedostot

Kemin Matkailu Oy on Kemin kaupungin omistama yhtiö. Olemme toimineet laadukkaiden matkailupalvelujen tuottajana ja kehittäjänä, ja vastanneet Jäänmurtaja Sampon risteilyjen markkinoinnista ja myynnistä vuodesta 1987 alkaen, ja Kemin LumiLinnan toiminnasta vuodesta 1996 alkaen. Nämä brändit yhdistettiin saman yhtiön alle vuonna 2008, kun Kemin Matkailu Oy perustettiin. Omien kohteidemme lisäksi tarjoamme myös muita palveluja – olipa kyse majoituksesta, aktiviteeteista tai muista matkailu- ja ohjelmapalveluista.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs