Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Keisarillisia lahjoja Pavlovskin palatsista -näyttelyn viimeinen viikko Etelä-Karjalan museossa

Lappeenrannan kaupunki

Keisarillisia lahjoja Pavlovskin palatsista -näyttelyn viimeinen viikko Etelä-Karjalan museossa

Tiedote.
Julkaistu: 26.09.2016 klo 11:12
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Vielä ehtii käydä tutustumassa keisarillisiin lahjoihin Etelä-Karjalan museossa. Keisarillisia lahjoja Pavlovskin palatsista -näyttely aloittaa viimeisen viikkonsa Etelä-Karjalan museossa tiistaina 27.9. ja on esillä sunnuntaihin 2.10. asti joka päivä klo 11 – 17. Näyttelyn on nähnyt ennen viimeistä viikkoa jo lähes 11 000 asiakasta.

 

Näyttely kertoo Venäjän keisarillisesta lahjakulttuurista. Etelä-Karjalan museossa on esillä yli 150 ylellistä lahjaesinettä Pietarin eteläpuolella sijaitsevan Pavlovskin palatsin kokoelmista. Näyttelyssä nähdään muun muassa osia posliiniastiastoista, savukerasioita, lippaita, viuhkoja, veistoksia ja koriste-esineitä sekä muotokuvia. Joukossa on myös Fabergén mestarien valmistamia esineitä.

 

Pavlovskin palatsin kokoelmissa on lahjoja erityisesti palatsin emännän, keisarinna Maria Fjodorovnan ajalta (1759–1828). Hän oli syntyjään Württembergin prinsessa Sophia Dorothea. Pavlovskin kokoelmiin kuuluu runsaasti myös muiden keisarillisten eri aikoina ja eri palatseihin saamia lahjoja. Näyttelyn toiset päähenkilöt ovat viimeinen keisari Nikolai II (1868–1918) ja keisarinna Aleksandra Fjodorovna (1872–1918), joiden aikana ylellinen lahjakulttuuri saavutti huippunsa.

 

Näyttelynvaihdon ajan 4.10. – 21.10. Etelä-Karjalan museossa on avoinna perusnäyttely. Seuraavan näyttelyn Väri on valoa – Saimaalta itään värivalokuvin avajaisia vietetään perjantaina 21.10. klo 18 ja lauantaista 22.10. näyttely on normaalisti avoinna yleisölle.

 

Lisätietoja

Satu Ståhlberg

intendentti

Lappeenrannan museot

040 579 5744

satu.stahlberg@lappeenranta.fi

 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi  

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs