Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Japani nousemassa suomalaisten suosikkikohteeksi

JTB Finland Oy

Japani nousemassa suomalaisten suosikkikohteeksi

Tiedote.
Julkaistu: 13.04.2015 klo 12:30
Julkaisija: JTB Finland Oy

Japaniin matkustavien suomalaisten määrä on huikeassa kasvussa ja sinne mennään nyt myös rantalomalle. Yli 3000 saarta käsittävä maa tarjoaa turistille historiallisia kohteita, eksotiikkaa, ostoksia, herkullista ruokaa ja unohtumattomia elämyksiä. Euron vahvistuminen jeniin nähden on tehnyt Japanista myös edullisen matkakohteen.

 

Suomalaiset matkustavat ahkerasti kaukomaille ja Japanin suosio on kasvanut vuosi vuodelta. Suomen ainoa Japaniin erikoistunut matkatoimisto Japaninspesialisti on myynyt tänä vuonna matkoja Japaniin jo enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä. ”Japani kiehtoo eksoottisuudellaan. Iloksemme perheet ovat nyt löytäneet Japanin ja sen monet mahdollisuudet. Lasten kanssa voi esimerkiksi viettää leppoisan rantaloman Okinawassa tai poiketa Tokion lähellä sijaitsevaan Disneyworldiin”, Japaninspesialisti-matkatoimiston maajohtaja Marjo Riederer kertoo. ”Japaniin on tällä hetkellä paremmat lentoyhteydet kuin koskaan ennen. Maa on turvallinen ja hintataso on nyt meille hyvin edullinen. Kotimaanlentoja saa kattavasti ja kohtuuhinnalla. Näistä syistä johtuen yhä useampi on halunnut Japaniin juuri nyt.”
 
Kulttuurishokin välttää, kun ennakoi ja räätälöi matkansa osaavan matkatoimiston kanssa etukäteen. ”Eniten kysymyksiä herättää kieli: osaavatko paikalliset englantia, ja miten japanin kanssa pärjätään. Tässäkin autamme usein konkreettisesti”, Marjo Riederer toteaa. ”Suomalaisia ja japanilaisia yhdistää moni asia, kulttuurissa on samankaltaisuuksia ja japanilaisen luonteen pidättyväisyys muistuttaa omaamme. Paikallinen kylpyläkulttuuri sopii paljon saunoville suomalaisille. Siksikin suomalaiset viihtyvät hyvin Japanissa, eikä kielimuuri estä maahan tutustumista.”
 
Yöpyminen ryokanissa tai minshukussa, perinteisessä majatalossa futonilla nukkuen on elämys joka ei unohdu. Ryokaneissa on usein lähdevesikylpylä, jossa voi rentoutua kuumissa vesissä, ja hintaan kuuluu hyvä illallinen. ”Näitä paikkoja on vaikea itse löytää. Japanilaiset arvostavat hiljaisuutta, tilaa ja kauneutta. Moni suomalainen tunnistaa itsessään samaa”, Marjo Riederer summaa. 
 
 
LISÄTIEDOT: 
 
Maajohtaja Marjo Riederer
+ 358 400 950 971 
marjo.riederer@jtbfinland.com

Liitetiedostot

JTB Finland on osa kansainvälistä JTB -konsernia, jolla on 17 toimistoa Euroopassa, satoja toimistoja kolmessa muussa maanosassa, henkilökuntaa maailmanlaajuisesti n. 27.000. JTB on maailman 5. suurin matkatoimisto. Japanispesialisti on osa Suomen toimintoja ja ainoa Japaniin erikoistunut matkatoimisto Suomessa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs