Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Innovaatioleiri poiki uusia ideoita Kokkolan Meripuiston toiminnan kehittämiseen

Centria-ammattikorkeakoulu

Innovaatioleiri poiki uusia ideoita Kokkolan Meripuiston toiminnan kehittämiseen

Tiedote.
Julkaistu: 14.04.2014 klo 13:36
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulun ja Keski-Pohjanmaan ammattiopiston liiketalouden opiskelijat yhdistivät ideansa yhteisellä kaksipäiväisellä innovaatioleirillä viime viikon lopulla. Innovaatioleirin toimeksiantajana oli Kokkolan Matkailu Oy.

Opiskelijat haastettiin kehittämään Kokkolan Meripuiston toimintaa, palveluita ja aktiviteetteja. Kokkolan Matkailun pyrkimyksenä on kehittää Meripuistosta kuntalaisten lisäksi muualta Suomesta tulevia matkailijoita houkutteleva. Innovaatioleirin tuloksena pyrittiin löytämään ratkaisuja niin Meripuiston saavutettavuuteen kuin toimintaan.

Innovaatioleirin tuloksena opiskelijat ideoivat Meripuistoon esimerkiksi hyväntekeväisyyskonsertteja, kelluvaa vesipuistoa, possujunaa, drive-in-elokuvateatteria ja lasten talviolympialaisia. Voiton vei kuitenkin talvinen retkiluistelutapahtuma.

- Voittajaryhmän lähtökohdat olivat poikkeukselliset muihin verrattuna: opiskelijat olivat ideoineet kehittämistä matkailijan, ei kuntalaisen, näkökulmasta ja toiseksi he olivat miettineet puiston kehittämistä talvella, kehui toimitusjohtaja Jaska Pensaari Kokkolan Matkailu Oy:stä. – Retkiluistelun suosio on Suomessa kasvanut nopeasti ja kiinnostusta tällaiseen tapahtumaan voisi hyvinkin löytyä, arvelee Pensaari.

- Kaikki ryhmät tuottivat jollain lailla uusia juttuja, joiden jatkokehittämistä voimme Kokkolan Matkailussa arvioida ja haastaa myös esimerkiksi paikallisia urheiluseuroja mukaan toteuttajiksi, summaa Pensaari.

Innovaatioleiri toteutettiin Euroopan Sosiaalirahaston rahoittamassa Keskipohjalainen koulutusväylä -hankkeessa, jonka päämääränä on kehittää opiskeluväyliä Kokkolassa koulutusasteelta toiselle niin, että ne toimivat opiskelijan kannalta mahdollisimman joustavasti.

Lisätiedot:
viestintäpäällikkö Paula Erkkilä 044 725 0086, paula.erkkila@centria.fi
toimitusjohtaja Jaska Pensaari 040 5576 295, jaska.pensaari@kokkola.fi
Keskipohjalainen koulutusväylä -hanke: http://opastin.fi/Opastin.aspx?id=561&p1=561&p2=561

Kuva: Opiskelijakunta Copsa ry vietti liikuntapäiväänsä Kokkolan Meripuistossa viime syyskuussa (kuva: Roni Lamberg)

Liitetiedostot

Centria-ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2014

 

Koulutusohjelmia                                   16

Opiskelijoita                                          2852

Tutkintoja                                             517

Henkilöstömäärä                                   253

Kokonaistuotot                                      26,2 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs