Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Hyvän tuulen rannikko palvelee matkailijoita verkossa, neuvontapisteissä, mobiilissa ja sähköisillä infopisteillä

Kaakko135°

Hyvän tuulen rannikko palvelee matkailijoita verkossa, neuvontapisteissä, mobiilissa ja sähköisillä infopisteillä

Tiedote.
Julkaistu: 24.06.2014 klo 12:51
Julkaisija: Kaakko135°

Kaakko135:n kesävinkit kokoaa seudun tarjonnan

Kaakko135-alueen – Pyhtää, Kotka, Hamina, Virolahti ja Miehikkälä - kesätapahtumia ja menovinkkejä esittelevää esitettä, Kesävinkit 2014, on painettu yhteensä 20.000 kpl. Esitettä on saatavilla sekä suomen-, englannin- että venäjänkielisenä Kotkan ja Haminan matkailuneuvontapisteiden lisäksi mm. lähialueen marketeissa ja ABC-asemilla.

Kesän menovinkkeihin voi myös tutustua kattavasti Kaakko135.fi -sivustolla suomeksi www.kaakko135.fi/kesa, venäjäksi www.vzmorie135.fi/leto ja englanniksi www.southeast135.fi/en/summer

Kesäohjelma tarjoaa menoa moneen makuun

Kotkan Sapokasta voi lähteä torstaisin klo 13–15 saariretkelle Kukouriin ja Varissaareen roolioppaana Joe Jordan mielenkiintoisine tarinoineen. Heinäkuussa on lauantaisin klo 12–14 mahdollisuus lähteä mukaan koskenlaskuretkelle Kymijoen kuohuihin, järjestäjänä Erämys-Keisarinkosket Oy. Katujuna puksuttaa Kotkansaarella maanantaista lauantaihin klo 10–17 ja ja klo 13 ja 14.30 lähdöillä pääsee myös käymään Katariina Meripuistossa. Maretariumissa pääsee halimaan Hanna Haukea klo 14 ja voi seurata kalojen sukellusruokintaa klo 15 päivittäin heinäkuun ajan. Kotkan Matkailuoppaiden vetämät kaupunkikävelyt ovat 24.6. - 29.7. tiistaisin klo 18–19. 

Kotkan Kantasatamassa on paljon nähtävää ja koettavaa, kun 22.–24.7. Gangut Regatta rantautuu Kotkaan ja Suomen suurinta merikarnevaalia, Kotkan Meripäiviä, vietetään jälleen 24.–27.7. Merikeskus Vellamossa on kesäajan yleisöopastuksia klo 12–13 tiistaista sunnuntaihin ja museojäänmurtaja Tarmo tulee tutuksi oppaan kertomana klo 13.30 ja 15.30. 

Kansainvälinen sotilasmusiikkifestivaali Hamina Tattoo soi tänä kesänä 29.7.–2.8. teemanaan Itämeri.

Haminan kesä tarjoaa myös monipuolisia kaupunkikierroksia ja risteilyjä saaristoon. Uuperinrinteillä on mahdollisuus vauhdikkaaseen alamäkipyöräilyyn. 

Pyhtäällä tarjolla on luontoretkiä Valkmusan kansallispuistossa kokeneen luonto-oppaan vetämänä 9.6.– 30.8. perjantaisin klo 11–13. Mallasmarkkinoita Pyhtäällä vietetään 18.–19.7. ja Saaristomarkkinat järjestetään jo 22. kerran 15.–16.8.merellisissä maisemissa, Lökören venesatamassa. Argentiinalaisen tangon pyörteisiin päästään 16.–17.8. Elokuun tangossa. 

Virolahdella svengataan heinäkuussa musiikin tahtiin. Fish & Soul järjestetään nyt toista kertaa 12.7. Klamilan kalasatamassa. Uusi klassisen musiikin tapahtuma, Kaakon Kamarimusiikki, puolestaan viihdyttää 17.–20.7. 

Salpavaellus järjestetään nyt jo 21. kerran 27.–29.6. Miehikkälässä. Miehikkälän kansankulttuuri- ja pelimannipäiviä juhlitaan 1.–6.7. Salpalinja-museolla on monenlaista ohjelmaa koko kesän mm. 6.7. on luvassa musiikkia ja muisteloita Muistatko Monrepos’n -tapahtumassa. Heiton heinäpäivää vietetään 10.7. Suur-Miehikkälän kylämuseolla. 

Matkailuneuvontaa ja sähköisiä infopisteitä 

Kotkan ja Haminan matkailuneuvonnat ovat siirtyneet laajennettuihin aukioloaikoihin kesän ajaksi.

Sähköiset matkailuinfopisteet puolestaan palvelevat matkailijoita ABC Majakassa Pyhtäällä, Jumalniemen kauppakeskuksessa Kotkassa, Virolahdella Vaalimaan Rajahovissa sekä Harry’s River Cafessa. Infopisteet sisältävät kosketusnäytön, jota käyttämällä asiakas voi aktivoida erillisen sisältövalikon. Valikon kautta voi siirtyä käyttämään Kaakko135-sivustoa, seuraamaan Kaakon sosiaalisen median sisältöjä sekä saa ajantasaista tietoa tapahtumista ja matkailukohteista. Infopisteet palvelevat suomen, venäjän ja englannin kielillä. 

Ilmainen Kaakon mobiiliopas on ladattavissa Googlen Play-kaupasta, Apple App Stroresta tai Windows Storesta. Mobiilioppaasta löytyvät Kaakon palvelut ja tapahtumat ajan tasalla - tiedot päivittyvät automaattisesti nettisivuilta. Reittivalikoimassa on yli 30 käsikirjoitettua teemareittiä: luontoa, historiaa, kulttuuria ja liikuntaa. Ohjeet ja tiedot Kaakon mobiilipalveluista: www.kaakko135.fi/mobiili 

Lisätietoja: 

Sanna Nikki, p. 040 190 2585, sanna.nikki@kaakko135.fi 

matkailupäällikkö, Kaakko135°/Cursor Oy

Kaakko135° sijaitsee itäisen Suomenlahden rannikolla,  Kymijoen ja itärajan välisellä alueella. Helsingin seudulta Kaakkoon ehtii autolla reilussa tunnissa. Alue käsittää viisi kuntaa:  Kotkan, Haminan, Pyhtään, Virolahden ja Miehikkälän.

Seudullinen matkailun yhteismarkkinointi sai oman yksikkönsä Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy:ssä 1.1.2014 alkaen. Organisaatio yhdistää Kotkan, Haminan, Pyhtään, Virolahden ja Miehikkälän matkailumarkkinoinnin. Kaakko135° matkailu toimii alueensa matkailuun erikoistuneena yksikkönä, joka tuottaa matkailun viestintä- ja informaatiopalveluita tiiviissä yhteistyössä seudun kuntien, yritysten ja seudullisten, kansallisten ja kansainvälisten sidosryhmien kanssa.

www.kaakko135.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs