Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Holiday Inn Helsinki City Centre -hotellikiinteistölle ensimmäisenä Suomessa LEED-ympäristöluokitus

Restel Hotel Group

Holiday Inn Helsinki City Centre -hotellikiinteistölle ensimmäisenä Suomessa LEED-ympäristöluokitus

Tiedote.
Julkaistu: 11.12.2013 klo 08:53
Julkaisija: Restel Hotel Group

Holiday Inn Helsinki City Centren kiinteistölle on myönnetty LEED EB -ympäristösertifiointi (LEED for Existing Buildings). KOy Elielin liikerakennus on ensimmäinen käytönaikaisen LEED-luokituksen saanut hotellikiinteistö Suomessa. Hotellin lisäksi liikerakennuksessa on toimisto- ja myymälätiloja.

Pitkäjänteinen työ saatiin 15.11. valmiiksi, kun ympäristöluokitusjärjestelmää ylläpitävän ja luokitukset myöntävän amerikkalaisen U.S. Green Building Council’in arviointi valmistui ja KOy Elielin liikerakennuksen ja Holiday Inn Helsinki City Centren hakemus LEED Certified -tason ympäristöluokituksesta hyväksyttiin.

Elielin liikerakennus on 12:s käytönaikaisen LEED EB -luokituksen Suomessa saanut kiinteistö. Holiday Inn Helsinki City Centre on ensimmäinen suomalainen hotelli, jolle LEED EB -ympäristöluokitus on myönnetty. Muut Suomessa LEED EB -luokituksen saaneet kiinteistöt ovat toimistoja tai kauppakeskuksia.

Holiday Inn Helsinki City Centren ja kiinteistön vihreät kohokohdat

• KOy Elielin liikerakennuksessa toteutettiin vuonna 2012 energiakatselmus, jonka perusteella tehtiin mm. käynti- ja ohjausaikojen muutoksia ilmanvaihtokoneille ja lämmitysjärjestelmille.

• Kiinteistön valaistusohjauksia muutettiin tarkoituksenmukaisemmiksi mm. julkisivuvalaistusta vähentämällä ja korvaamalla hehkulamppuja led-valoilla.

• Kiinteistön vedenkulutus pieneni noin 20 %, kun pesuallashanoihin asennettiin virtaamaa rajoittavat suuttimet.

• Tehdyt toimenpiteet pienentävät kiinteistön energiankulutusta noin 10 %, ja vähentävät kiinteistön hiilidioksidipäästöjä 293 tonnia vuoteen 2011 verrattuna.

Hotellin sijainti Helsingin ydinkeskustassa mahdollistaa työntekijöiden ja muiden käyttäjäryhmien osalta julkisen liikenteen hyödyntämisen. 2013 tehdyn käyttäjäkyselyn perusteella liikerakennuksen työntekijöistä 86 % käyttää julkisia liikennevälineitä tai kevyttä liikennettä työmatkoihinsa.

Hotellin siivous tehdään ympäristöystävällisesti. Vihreän siivouksen -mallissa käytössä olevat siivousaineet ovat ympäristömerkittyjä ja käytetyt siivousmenetelmät on suunniteltu siten, että ne säästävät vettä ja pyrkivät minimoimaan kemikaalien käytön. Siivoustason auditoinnin tulos oli hyvä 1,8. Tulokseen vaikutti erityisesti hotellin tilojen hyvä/erinomainen yleinen siisteystaso.

KOy Elielin liikerakennukselle on hankittu vuosille 2013 ja 2014 vihreän sähkön alkuperätakuita, joilla sähkön alkuperä varmennetaan täysimääräisesti uusiutuvilla energialähteillä tuotetuksi ja hiilidioksidivapaaksi.

Yhdeksi ympäristötavoitteeksi asetettiin kiinteistön jätelajittelun kehittäminen. Rakennuksen pahvista, paperista, biojätteestä, lasista sekä metallista lajitellaan noin 60 %. Jätelajittelun toteutumista auditoitiin vuoden 2012 ja 2013 aikana toistuvasti. Auditointien avulla on voitu tunnistaa keinoja lajittelutehokkuuden parantamiseksi yhteistyössä kiinteistön vuokralaisten kanssa.

Mikä on LEED?

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) -ympäristöluokitus myönnetään osoituksena rakennuksen ympäristötehokkuudesta. LEED ohjaa valitsemaan kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja rakennuksen sijainnin, energian ja veden käytön tehokkuuden, materiaalien käytön sekä sisäolosuhteiden perusteella.

KOy Elielin liikerakennuksen LEED-luokitusprosessia ohjasi Pöyry Finland Oy. Pöyry laati myös varsinaisen luokitushakemuksen, jonka perusteella kiinteistölle myönnettiin LEED Certified -tason luokitus marraskuussa 2013.

 

Lisätiedot:

Gabor Pusztai, aluejohtaja, Helsingin alue, +358 400 605 274, gabor.pusztai@restel.fi

Holiday Inn Helsinki City Centre, Elielinaukio 5, 00100 HELSINKI, p. (09) 5425 5000

 

Liitetiedostot

Holiday Inn -hotelleja on Suomessa seitsemän viidellä eri paikkakunnalla ja hotelleja operoi Restel Oy. Restel on Suomen johtava hotelli- ja ravintola-alan yritys. Liikevaihto vuonna 2012 oli 392 M€. Yritys työllistää Suomessa yli 5 000 hotelli- ja ravintola-alan ammattilaista. Hotellitoimintaa Restel harjoittaa kansainvälisten Crowne Plaza ja Holiday Inn -ketjujen lisäksi myös kotimaisten Cumulus ja Rantasipi-ketjujen, Hotelli Seurahuone Helsingin sekä Hotel Atlas Kuopion myötä. Restelin laajasta ravintolatarjonnasta löytyvät niin valtakunnan suurimmat tapahtuma-areenat Hartwall Areenasta Helsingin Musiikkitaloon kuin ravintolaketjut Martina ja Rax Buffet. HelmiSimpukka-ketju toimii valtakunnallisesti 58 liikepaikalla. Restelin valikoimaan kuuluvat myös Hemingway’s, Blok, Mario, Lauantai, Bambu ja Wanha Mestari -ketju sekä ravintolat Kaarle XII, Vespa, Primula sekä Baker’s.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs