Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » F2 World Championship Peurunka: Huippukuskit Sami Seliön johdolla Suomeen, kutsu tiedotustilaisuuteen 24.5.

Peurunka

F2 World Championship Peurunka: Huippukuskit Sami Seliön johdolla Suomeen, kutsu tiedotustilaisuuteen 24.5.

Tiedote.
Julkaistu: 17.05.2016 klo 11:57
Julkaisija: Peurunka

F2 World Championship Peurunka:

Huippukuskit Sami Seliön johdolla Suomeen

 

F2-ratamoottoriveneiden MM-osakilpailu järjestetään Peurungassa 10.-12. kesäkuuta. Lähtöviivalla nähdään monta kansainvälistä huippukuskia. Mukana on myös kaksi kovaa suomalaista, kaksinkertainen maailmanmestari Sami Seliö ja erittäin kokenut Harri Lehti.

Sami Seliö on F1-luokassa menestystä kerännyt ammattilainen, joka janoaa Peurungan F2-osakilpailun voittoa. Vaikka veneluokka on eri, on hänellä mahdollisuuksia vaikka mihin.

- Mahtavaa päästä ajamaan kotivesille pitkästä aikaa. Meriiteistäni puuttuu vielä kotikisan voitto, joten yritän kaikkeni. Tavoitteenani on aina ensimmäinen sija luokasta tai lajista riippumatta, Seliö kertoo.

Seliö ajoi F2-luokassa viimeksi vuonna 2000, jolloin hän sijoittui Pohjoismaiden mestaruusosakilpai­lussa neljänneksi. Tällä kertaa hän saalistaa voittoa italialaisen BaBa-vene­tehtaan uudella veneellä.

- F2-luokka on muuttunut paljon viime kerrastani, eli siitä ei valitettavasti ole hyötyä minulle. Nyt toivon, että kalusto on ajotyyliini sopiva ja kilpailukykyinen. Säätöjen pitää näin tasaväkisessä luokassa osua kohdalleen. Toivottavasti testit onnistuvat ja olen loistavassa iskussa Peurungassa, Seliö toteaa.

”Voittokamppailu tulee olemaan kovempi kuin koskaan”

F2 MM-osakilpailuun osallistuu peräti 25 kuskia. Kotimaisten tähtien lisäksi paikalle saapuu huippukuskeja 11 maasta, jopa Arabiemiraateista asti. Mukana ovat muun muassa viime vuoden F2-luokan maailmanmestari, Ruotsin Pierre Lundin sekä Team Abu Dhabissa ajava Alex Carella, joka on F1-luokan kolminkertainen maailmanmestari.

- Kaikki kärkikuljettajat ovat erittäin hyviä. Heillä on paljon kokemusta luokasta ja tietävät sen salat. Entinen F1-kuljettaja Lundin, on edellisillä kausilla näyttänyt olevansa kovin pala voitettavaksi, Seliö pohtii.

Voitosta miesten kanssa taistelee myös kaksi naista: Ruotsin Bimba Sjöholm sekä Norjan Mette Bjerknæs. Lajin mielenkiintoisuutta lisää suuri ikähaarukka, sillä ikäero nuorimman ja vanhimman kuskin välillä on jopa yli 30 vuotta.

- Olen erittäin innoissani päästessäni kisaamaan Suomeen. Olen varma, että Peurungassa nähdään paljon taitavia kuskeja ympäri maailman. F2-sarja on kasvanut valtavasti tänä vuonna ja uskon, että voittokamppailu tulee olemaan kovempi kuin koskaan, Mette Bjerknæs kiteyttää.

KUTSU: Tervetuloa kuulemaan lisää tapahtumasta ti 24.5. klo 15 Peurunkaan. Lisätiedot ja ilmoittautumiset ennakkoon: tiina.bjork@peurunka.fi

 

F2 World Championship Peurunka sosiaalisessa mediassa:

https://www.facebook.com/F2-World-Championship-Peurunka-181988338812171/

www.f2finland.fi

#F2Finland

 

Lisätietoja:

Milla Sohlström, F2 World Championship Peurungan kilpailunjohtaja: 040 705 1706, milla.sohlstrom@f2finland.fi

 

Liitteenä julkaisuvapaita kuvia Sami Seliöstä, Alex Carellasta sekä Mette Bjerknæsista.

Kuvaajakrediitit: Marko Mäkinen (Seliön ajokuva), F1H20 (Seliön edustuskuva), Abu Dhabi Team (Carella), Tonsberg Boatrace (Bjerknæs)

Liitetiedostot

Kansainvälinen moottoriveneliitto U.I.M. (Union Internationale Motonautique) on myöntänyt Suomelle järjestettäväksi historian ensimmäisen Formula 2 ratamoottoriveneiden maailmanmestaruusosakilpailun kaudella 2016. Tämä on erittäin merkittävää koko lajille Suomessa, mutta myös todella odotettu ja tervetullut tapahtuma Laukaalle, Kylpylähotelli Peurungalle.

Kylpylähotelli Peurunka sijaitsee Keski-Suomessa, Laukaassa, n. 20 min ajomatkan päässä Jyväskylästä. Peurunka on tänä päivänä yksi suurimmista suomalaisista yksityisistä matkailualan toimijoista. Vuonna 2015 konserni teki 20 milj.€ liikevaihdon. Majoituskapasiteettia on 700 vuodepaikkaa ja puitteet mahdollistavat jopa tuhansien henkien tapahtumat. Matkailualueella on Kylpylähotellin lisäksi n. 20 toimijan verkosto, mm. terveys- ja hyvinvointipalvelut, golf-kenttä, jäähalli, mökit sekä elämyspalvelutuottajat.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs