Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Eksoottiset vaihtokohteet houkuttelevat opiskelijoita

Asia Exchange

Eksoottiset vaihtokohteet houkuttelevat opiskelijoita

Tiedote.
Julkaistu: 06.02.2014 klo 09:24
Julkaisija: Asia Exchange

VAIHTO-OPISKELU VOI nykypäivänä olla ainutlaatuinen kokemus unelmakohteessa toisella puolella maailmaa. Erinomainen esimerkki on Thaimaassa sijaitseva Phuketin paratiisisaari, josta löytyy maailmanluokan korkeakouluopetusta tarjoava Prince of Songkla University (PSU). Tällä viikolla 60 kansainvälistä opiskelijaa muun muassa Suomesta, Saksasta, Ruotsista, Tšekistä ja Kiinasta aloittavat vaihto-opiskelulukukautensa Phuketissa. 

PRINCE OF SONGKLA UNIVERSITY, joka luetaan Thaimaan 150 yliopiston parhaimmistoon, tarjoaa vaihto-opiskelijoille mahdollisuuden opiskella muun muassa kaupan, hallinnon, kulttuurin, turismin ja kielen kursseja samoilla luennoilla paikallisten opiskelijoiden kanssa. Vahvasti kansainvälistynyt yliopisto arvostaa länsimaalaisia vaihto-opiskelijoita mutta vaatii töitä kurssisuoritusten eteen niin paikallisilta kuin ulkomaalaisilta opiskelijoilta. Vaihdossa suoritetut opinnot voidaan hyväksyä opiskelijan tutkintoon kotimaassa.

ENSIMMÄISET SUOMALAISET lähtivät opiskelijavaihtoon Phuketiin vuonna 2008. Tämän jälkeen kansainvälisyys on lisääntynyt ja nykyään opiskelijavaihtoon Phuketiin lähtee joka vuosi kymmenien suomalaisten ohella vielä useampia opiskelijoita Suomen ulkopuolelta. Kaikille heille vaihtoon lähdön mahdollistaa Tampereella majapaikkaansa pitävä opiskelijavaihtoyritys Asia Exchange.

TÄHÄN PÄIVÄÄN mennessä jo yli 500 suomalaista korkeakouluopiskelijaa on suorittanut vaihto-opiskelulukukauden Phuketissa. Opiskelijat ovat järjestään olleet tyytyväisiä eksoottiseen kohdevalintaansa. Monet, muun muassa Jyväskylän yliopistosta Phuketiin viime vuonna lähtenyt Tuukka Ahila, pitävät vaihtoa elämänsä parhaana kokemuksena.

– Vaihtoaika oli kaikkea mitä siltä uskalsin odottaa, ja vielä enemmän. Olen todella onnellinen, että päätin lähteä. En vaihtaisi tätä aikaa pois mistään hinnasta, Ahila sanoo.

TÄLLÄ VIIKOLLA opintonsa aloittavat opiskelijat ovat myös ylistäneet Phuketia vaihtokohteena. Edellisellä viikolla opiskelijat tutustuivat yliopistoon ja muihin opiskelijoihin orientaatioviikolla, ja koko 60 opiskelijan ryhmä on ollut innoissaan ainutlaatuisen kevätlukukauden alkamisesta. Thaimaan tämänhetkinen poliittinen tilanne ei ole vaikuttanut millään tavalla opiskelijoiden arkeen. Orientaatioviikon päätteeksi opiskelijat vierailivat paratiisimaisella Koh Phi Phi -saarella. Sitä ennen orientoitumiseen kuului muun muassa juhlava tervetuloseremonia, koulupukujen hankinta, Thai-kulttuurin luennot sekä hyväntekeväisyysvierailu Asia Exchangen tukemaan lastenkotiin.

AALTO-YLIOPISTON opiskelija Niklas Huitti ja Jyväskylän yliopiston Riku Huttunen kuuluvat lukukautensa parhaillaan aloittavaan opiskelijaryhmään. Molemmat ovat olleet positiivisesti yllättyneitä siitä, kuinka hyvin lukukauden alku on organisoitu. Molemmat olivat ehtineet kypsytellä päätöstään lähteä vaihtoon jonkin aikaa.

– Olen aina ollut kiinnostunut Aasian taloudesta ja myös talven viettämisestä jossakin lämpimässä. Päätin hakea vaihtoon nimenomaan Phuketiin kavereiden suositusten myötä, Huttunen kertoo.

– Odotan vaihdolta hyviä kursseja, matkustelua sekä uusia ystävyyksiä eri kansallisuuksista. Ajattelin aloittaa myös kalliokiipeilyn, Huitti toteaa.

Huitin ja Huttusen mainitsemien syiden vuoksi opiskelijat ovat nyt kiinnostuneempia eksoottisemmista vaihtokohteista kuin koskaan aiemmin. Vastuulliset opiskelijanuoret levittävät hyvää Suomi-kuvaa yhä laajemmalle.

Liitetiedostot

Asia Exchange:

Vuonna 2007 Suomessa perustettu Aasiaan erikoistunut opiskelijavaihtoyritys, joka mahdollistaa vaihtoon lähdön vuosittain sadoille korkeakouluopiskelijoille.

Yritys on perustettu entisten Aasian vaihto-opiskelijoiden toimesta ja toimii yhteistyössä eurooppalaisten korkeakoulujen kanssa kansainvälisyyden ja Aasia-tietoisuuden lisäämiseksi.

Tällä hetkellä kohdeyliopistoja Phuketin lisäksi Bangkokissa, Malesiassa, Kiinassa ja Balilla Indonesiassa.

Lisätietoa: www.asiaexchange.org, toimitusjohtaja Harri Suominen: harri.suominen@asiaexchange.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs