Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Avoimen AMKin polkua pitkin uuteen tutkintoon

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Avoimen AMKin polkua pitkin uuteen tutkintoon

Tiedote.
Julkaistu: 06.08.2015 klo 14:08
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Avoin ammattikorkeakoulu tarjoaa oppimismahdollisuuksia korkeakouluopinnoissa aiemmasta koulutuksesta, taustasta tai opintojen tavoitteista riippumatta. Työelämän vaatimusten muuttuessa esimerkiksi tutkinnon täydentäjät voivat valita avoimen ammattikorkeakoulun opinnot.

Suuri osa avoimessa AMKissa opiskelevista osallistuu opintoihin tutkinto-opiskelijoiden mukana. Opintoja toteutetaan myös erillistoteutuksina.  Polkuopinnot ovat yksi tie ammattikorkeakouluopintoihin. Satakunnan ammattikorkeakoulussa (SAMK) on tänä vuonna varattu paikkoja polkuopiskelijoille useissa eri koulutuksissa. Yksi ryhmä – sosiaaliala Porissa – alkaa erillisenä polkuopintoryhmänä. Ilmoittautuminen polkuopintoihin avautuu maanantaina 10.8.2015.

Polkuopiskelijasta tutkinto-opiskelijaksi

Tutkinto-opiskelijaksi voi hakeutua, kun on suorittanut vaaditun määrän alalle soveltuvia opintoja. Erillinen haku polkuopintojen perusteella tutkinto-opiskelijaksi järjestetään kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Polkuopintojen aikana suoritetut opintojaksot hyväksytään tutkintoon tutkinto-opiskeluaikana.

Urjalan kunnan sivistyspalvelukeskuksessa toimistosihteerinä toimivalla Jaana Jokikoivu-Hiukkamäellä kyti mielessä ajatus itsensä kehittämisestä opiskelemalla.  Aiempaan, ylioppilaspohjaiseen merkonomitutkintoon valmistumisesta oli jo lähes 30 vuotta.

– Löysin SAMKin tarjonnasta pari sellaista opintojaksoa, jotka liittyivät omiin työtehtäviini. Halusin katsoa, pystyisinkö työn ohessa suoriutumaan opiskelusta, kertoo avoimen AMKin opinnot vuonna 2012 aloittanut Jaana Jokikoivu-Hiukkamäki. Lopulta opintopisteitä olikin kertynyt avoimessa AMKissa jo 80 ja polku tutkintoon oli mahdollinen.

– Ajatus tutkinnosta tuli siinä vaiheessa, kun jäin koukkuun opiskeluun ja opintopisteitä alkoi kertyä, hän kertoo.

Lisätiedot:

Palveluliiketoiminta-osaamisalueen johtaja Timo Mattila, p. 044 710 6350 tai timo.mattila@samk.fi

samk.fi/avoinamk/polkuopinnot

Lue Jaana Jokikoivu-Hiukkamäen koko haastattelu:

https://agorasamk.wordpress.com/2015/07/13/opiskelu-avoimessa-amkissa-innosti-kokonaisen-tutkinnon-suorittamiseen/


Info

Polkuopintojen avulla tutkinto-opiskelijaksi voi hakeutua suoritettuaan avoimessa AMK:ssa. Opinnot järjestetään päivä- ja/tai monimuoto-opintoina, eli ne sisältävät lähiopetusta, etätehtäviä ja verkko-opetusta.

AMK-tutkintoon johtaviin opintoihin vaaditaan vähintään 45–60 opintopistettä koulutusohjelman vaatimusten mukaisesti. Ylemmän AMK-tutkinnon opintoihin vaaditaan 30 opintopistettä, jos tutkinnon laajuus on 90 op tai 15 opintopistettä, jos tutkinnon laajuus on 60 op.

Haussa olevat polkuopinnot 2015–2016:

  • Liiketalous (päiväopiskelu), Pori
  • Liiketalous (monimuoto), Huittinen
  • Liiketalous (monimuoto), Rauma
  • Matkailu (päiväopiskelu), Pori
  • Tuotantotalous (päiväopiskelu), Rauma
  • Logistiikka (päiväopiskelu), Rauma
  • Kone- ja tuotantotekniikka (päiväopiskelu), Rauma
  • Hoitotyö (monimuoto), Rauma
  • Hoitotyö (päiväopiskelu), Pori
  • Sosiaaliala, erillinen polkuopintoryhmä (monimuoto), Pori

 

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 450 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs