Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » TNS SIFOn tutkimus: Jo yli neljännes suomalaisista omistaa älytelevision

Samsung Electronics Nordic

TNS SIFOn tutkimus: Jo yli neljännes suomalaisista omistaa älytelevision

Tiedote.
Julkaistu: 25.09.2013 klo 09:00
Julkaisija: Samsung Electronics Nordic

Älykäs televisio on tullut ryminällä suomalaisten koteihin. Mahdollisuus vuokrata elokuvia suoraan televisioon kiinnostaa tällä hetkellä kahta kolmasosaa suomalaisista. Samsungin teettämässä TNS SIFOn tutkimuksessa kyseltiin 4000 pohjoismaalaisen näkemyksiä televisioista ja älytelevisioista. Tutkimukseen vastasi 1002 suomalaista. 

25. syyskuuta 2013 – Television käyttö on murroksessa ja yhä useammat näkevät television laitteena, jota voidaan käyttää paljoon muuhunkin kuin vain ohjelmien katseluun. Suomalaisista vastaajista 27 prosenttia kertoo omistavansa älytelevision.

Televisiota valittaessa tärkein tekijä suomalaisille on kuvanlaatu. Myös helppokäyttöisyyttä ja äänenlaatua arvostetaan. Jopa 57 prosenttia suomalaisista pitää myös tärkeänä, että television saa yhdistettyä muihin kodin teknisiin laitteisiin. Halutuimpina Smart TV ominaisuuksina suomalaiset pitävät mahdollisuutta netissä surffailuun sekä tallennusmahdollisuutta.

Älyominaisuudet kasvussa

Jopa kaksi kolmesta (67 %) suomalaisesta on kiinnostunut vuokraamaan elokuvia suoraan televisiosta nyt tai tulevaisuudessa. Myös televisioon ladattavat sovellukset kiinnostivat 59 prosenttia kyselyyn vastaajista. Suomalaisille perinteinen kaukosäädin on yhä mieluisin tapa ohjata televisiota (87 %). Älypuhelimella, tabletilla, kosketuksella, eleillä tai äänellä haluaa televisiota ohjata kullakin noin joka kymmenes vastaaja.

- Televisiot ovat nyt samassa tilanteessa kuin puhelimet olivat muutama vuosi sitten. Suomalaiset ovat huomanneet, että Smart TV -laitteita voi käyttää hyvin monella kätevällä tavalla. Ne tarjoavat valikoiman palveluita ja ominaisuuksia, jotka tekevät arjesta helpompaa ja nautinnollisempaa. Smart TV -laitteiden myötä perinteinen television katselu on saanut rinnalleen muun muassa Netflixin ja MTV3 Katsomon kaltaiset On-Demand-videopalvelut, jotka antavan käyttäjien nauttia haluamastaan viihdesisällöstä juuri silloin kuin itselle parhaiten sopii, toteaa televisioiden myyntipäällikkö Markus Nummisalo.

Useimmiten televisio sijoitetaan olohuoneeseen, josta se löytyy myös 93 prosentilta suomalaisista vastaajista. Suomalaiset ovat kuitenkin myös Pohjoismaiden innokkaimpia ottamaan television makuuhuoneeseensa. Sängyssä televisiota katselee 45 prosenttia suomalaisista. 

Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, p. 030 6227 515

Eva Carrero, markkinointipäällikkö, e.carrero@samsung.com, p. 0400 807 750

Markus Nummisalo, myyntipäällikkö AV, m.nummisalo@samsung.com, p. 0400 569 228

Simo Arvo, OS/G Viestintä, simo.arvo@osg.fi, p. 040 132 5682

Kuvapyynnöt ja median testilaitteet: samsungpr@osg.fi

Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse uutiset.

Haluatko Samsungin lehdistötiedotteita tai kokeilla uusia tuotteita? Ilmoittaudu lähetyslistalle osoitteeseen samsungpr@osg.fi

Uutisia RSS-syötteinä: www.samsung.com/fi/aboutsamsung/rss/rssFeedList.do

Liitetiedostot

Samsung Electronics Co. Ltd, Korea, on johtava kuluttajaelektroniikan ja komponenttien valmistaja. Samsungin innovatiivisten tuotteiden portfolioon kuuluvat mm. televisiot, älypuhelimet, tietokoneet, tulostimet ja monitoimilaitteet, kodinkoneet, lääketieteelliset laitteet, puolijohteet ja LED-tuotteet. Yrityksellä on 236 000 työntekijää 79 maassa. Yhtiön yhteenlaskettu vuosittainen liikevaihto on vuonna 2012 187,8 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Samsungin tavoitteena on tarjota enemmän mahdollisuuksia ihmisille eri puolella maailmaa. Lisätietoja Samsungista: www.samsung.com/fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs