Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » TAMKin ylemmän tutkinnon opiskelijat Projektijohtamisen Suomen mestareiksi

Tampereen ammattikorkeakoulu

TAMKin ylemmän tutkinnon opiskelijat Projektijohtamisen Suomen mestareiksi

Tiedote.
Julkaistu: 11.11.2015 klo 14:20
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Projektijohtamisen Suomen mestarit tulevat Tampereelta. Valtakunnallisilla projektipäivillä Helsingissä palkittiin tiistaina Tampereen ammattikorkeakoulun tiimi, johon kuuluvat Liiketalouden palvelu- ja projektiliiketoiminnan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa opiskelevat Anu Kallionpää, Miina Makkonen ja Jarno Lintunen. TAMKin tiimi osallistui Suomen Projektiyhdistyksen alaisen IPMA Young Crewn järjestämään projektijohtamisen ammattitaitokilpailuun, joka on suunnattu tiede- ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoille. Voittajatiimi pääsee edustamaan Suomea kansainväliseen finaaliin.

Alkukarsintoihin Suomessa osallistui yhteensä 88 joukkuetta yliopistoista ja ammattikorkeakouluista. Kallionpään, Makkosen ja Lintusen joukkue sijoittui karsinnoissa kolmanneksi tuloksella 77 %.

- Alkukarsinnan testi oli intensiivinen, vastasimme sadan minuutin aikana yhteensä sataan kysymykseen. Tiedon lisäksi tarvittiin tarkkuutta ja hyvää englannin luetun ymmärtämistä. Selvisimme hyvin tiiminä, kommentoi tiimin kapteenina toiminut Anu Kallionpää alkutestiä.

Finaalissa ratkaistiin todellisen projektin solmutilannetta

Seitsemän Suomen parasta tiimiä kutsuttiin 9.11.2015 järjestettyyn finaaliin Helsingin Etelärantaan. Finaalissa kisattiin ratkaisemalla vaativaa, todellisesta projektimaailmasta kirjoitettua casea. Tiimien piti muodostaa oma ehdotuksensa siitä, miten casessa esitetyssä projektinhallintaan liittyvässä solmutilanteessa toimisivat. Aikaa caseen syventymiseen, sen ratkaisuun ja presentaation laatimiseen oli neljä tuntia.

- Meillä kaikilla on kertynyt työelämästä projektikokemusta. Uskon sen auttaneen casen ratkaisemisessa, kertoo opintojen ulkopuolella aluepäällikkönä toimiva Jarno Lintunen.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun joukkue sijoittui kisassa toiseksi ja Haaga-Helian ammattikorkeakoulun joukkue kolmanneksi. Voittajajoukkue lähtee edustamaan Suomea Riikassa maaliskuussa 2016 järjestettävään kansainväliseen finaaliin.

- Tämä laji osataan hyvin TAMKissa. Saimme jo toisen kultamitalin kisoissa, joita on järjestetty vuodesta 2008 lähtien, toteaa projektiliiketoiminnan ja -osaamisen opintojakson vastuuopettaja Kai Hintsanen.

Tampereen ammattikorkeakoulu tarjoaa kolme vuotta työelämässä olleille ja vähintään amk-tutkinnon suorittaneille mahdollisuuden päivittää tutkintonsa. Ylemmässä ammattikorkeakoulututkinnossa opiskelijat suorittavat aiemmasta tutkinnostaan riippuen 60-90 opintopistettä ja näin korottavat tutkintojensa kokonaisopintopistemäärän kolmeensataan. Opinnot kestävät yhdestä kahteen vuotta, ja ne suoritetaan usein työn lomassa. Haku ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin on yleensä kaksi kertaa vuodessa, syksyllä ja keväällä.

- On hienoa, että myös me aikuisopiskelijat pääsemme halutessamme osallistumaan kisoihin ja aktiviteetteihin, nauraa tuleva tradenomi (ylempi AMK), Miina Makkonen.

 

Kuva (Ville Solja): Tampereen ammattikorkeakoulun YAMK-opiskelijat Miina Makkonen (vas.), tiimin kapteeni Anu Kallionpää ja Jarno Lintunen voittivat projektijohtamisen Suomenmestaruuskisat tiistaina Helsingissä.

 

Lisätietoja:
Anu Kallionpää, p. 050 572 5688, anu.kallionpaa@tamk.fi
Project management championships -sivusto: http://www.become.pm/projectmanagementchampionships/
Suomen Projektiyhdistys: http://www.pry.fi/

 

Liitetiedostot

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 700. www.tamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs