Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Osataanko matkailu- ja ravintola-alalla palvella? Uusi kirja kokoaa onnistumiset ja pulmakohdat

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Osataanko matkailu- ja ravintola-alalla palvella? Uusi kirja kokoaa onnistumiset ja pulmakohdat

Tiedote.
Julkaistu: 14.01.2014 klo 09:08
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Matkailu- ja ravintola-alan osaamistarpeissa korostuu tällä hetkellä asiakaspalveluosaaminen. Asiakasta palvellaan yhä enemmän monissa kanavissa: kasvokkain, puhelimitse, nettisivujen kautta, sosiaalisessa mediassa. Siksi kasvokkain tapahtuvaa vuorovaikutusta sekä eri asiakaspalvelukanavien toimintaa on ymmärrettävä kokonaisuutena. Kaikki ne vaikuttavat siihen kuvaan, minkä asiakas muodostaa yrityksestä ja sen palvelusta. Palvelun ei edes tarvitse olla täydellistä, kunhan virheet, kömmähdykset tai viiveet huomataan – ja tavalla tai toisella korjataan ne tehokkaasti ja hyvällä fiiliksellä.

Käsitys asiakaspalvelun laadusta vaihtelee toimijoittain: johdon, työntekijän ja asiakkaan näkökulma laatuun voi olla hyvin erilainen. Johto voi kertoa yrityksen toimintavasta, mutta asiakkaan kokemus saattaakin olla aivan toinen.

Sanna Mari Renforsin ja Vappu Salon toimittama artikkelikokoelma tarkastelee onnistunutta asiakaskohtaamista matkailu- ja ravintola-alalla erilaisissa toimintaympäristöissä ja monesta näkökulmasta. Artikkelit sisältävät tuoretta tutkimustietoa ja runsaasti käytännön esimerkkejä. Teos lisää asiakasymmärrystä sekä antaa suuntaviivoja henkilökunnan toiminnan suunnitteluun ja ohjaukseen yrityksissä.

Sanna-Mari Renfors ja Vappu Salo (toim.): Onnistunut asiakaskohtaaminen matkailu- ja ravintola-alalla ilmestyi juuri Satakunnan ammattikorkeakoulun julkaisusarjassa. FT Sanna-Mari Renfors ja KT Vappu Salo toimivat Satakunnan ammattikorkeakoulussa matkailun lehtoreina.

Sisältö:

Asiakaskohtaamisen laatu ravintola-alalla, Vappu Salo
Asiakaskohtaamisen laatu vapaa-ajan matkatoimistossa, Sanna-Mari Renfors
Esimiesten näkemykset asiakaskohtaamisen kulmakivistä majoitus- ja ravintola-alalla, Vappu Salo
Puhelinpalvelun laatu matkailualalla, Sanna-Mari Renfors
Matkailuyritysten asiakaspalvelu verkossa, Jere Kuusinen
Hotellien ja matkanjärjestäjien asiakaspalvelu verkossa ja sosiaalisessa mediassa, Reija Karonen & Jonna Vanha-Honko
Onnistunut asiakaskohtaaminen matkailuyritysten menestystekijänä, Sanna-Mari Renfors
Liite: Kolme käytännön näkökulmaa asiakaskohtaamisen laatuun

Lisätiedot: Sanna-Mari Renfors, p. 044 710 3821
Arvostelukappaleet: Anne Sankari, p. 044 710 3036, anne.sankari@samk.fi
Julkaisun kansikuva. http://samk.kuvat.fi/kuvat/Julkaisujen+kansilehdet/

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on 6300 opiskelijan ja yli 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Toimimme Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa harjoitetaan osaamisalueilla, ja se kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Painoalojamme ovat tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs