Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Kevään kovat kollit myyvät sarjakuvassa

Arktinen Banaani

Kevään kovat kollit myyvät sarjakuvassa

Tiedote.
Julkaistu: 26.03.2015 klo 08:45
Julkaisija: Arktinen Banaani

 

Auringonvalo lisääntyy, vähälumisen talven viimeisetkin rippeet katoavat ja kodin villipedot käyvät levottomiksi – myös sarjakuvissa. Arktinen Banaani on julkaissut kolme uutta kissahenkistä teosta kaikkien notkean huumorin ja vastakarvaan silittävän satiirin ystäville. 
 
Belgialaisen Philippe Geluckin luomus Kolli (Le Chat), on absurdin vitsailun veteraanihahmo, jonka seikkailuja koostavia 18 albumia on myyty jo yli 10 miljoonaa kappaletta erityisesti Ranskassa ja Belgiassa. Nyt on suomalaistenkin aika tavata Kolli! Hahmon ruumiinkieli ei ole paljonpuhuva, eikä olemus vaikuta kissamaisen notkealta. Silti Kolli sujahtaa luontevasti halki ajan ja avaruuden, saapuen paikalle aina oikealla hetkellä lausumaan nokkelia kommenttejaan. ”Menneisyydessä oli enemmän tulevaisuutta kuin nykyään.”  
 
Ensin oli 99 kissaa, kollia, kattia ja kisua. Nimimerkki NENin kuvainnollisen sanasarjan kolliluku täydentyy uuden teoksen myötä tasan sataan. 100 kissaa, kollia, kattia ja kisua vie kielen mennessään. Kissat kurkistavat jälleen sanojen keskeltä NENin ilmeikkäiden piirrosten säestäminä. Kirjasta löytyy mm. näkemys aiheista nurmikollinen, ruuhkissa, burleskissa, tukisumma ja sakissa. Kissat ovat jokapäiväisissä tilanteissa lähellämme useammin kuin ensisilmäyksellä huomaakaan! 
 
Pertti Jarlan supersuosittu Fingerpori-kokoelmien sarja on ehtinyt kahdeksanteen osaansa. Teos on saanut Rieti-kissan herttaiset kasvot, jotka mollottavat vetoavasti kohti katsojaa.  Kirjan sisäsivuilta löytyy paitsi tietoutta Rietistä ja sen tovereista, myös Jarlan itsensä valikoimat, hersyvimmät Fingerpori-stripit viime vuoden ajalta. 

Jarlan sarja ei välttämättä päästä lukijoitaan helpolla. Sen todistavat esimerkiksi sosiaalisessa mediassa suurta suosiota saavuttaneet sivustot ”Rautalanka-Fingerpori” ja Facebookissa ”Fingerporin ymmärtäjät”. 

”On tunnistettava klassisia maalauksia, elokuvia tai julkisuuden henkilöitä. Erityisen paljon hyötyä on muiden sarjakuvien tuntemuksesta. Fingerporin lukijoille on suurta etua myös alakulttuurien ymmärryksestä. Tulkinnassa tarvitaan myös kovaa tiedefaktaa”, listaa F-palkittu kirjailija Johanna Sinisalo Fingerpori 8 -teoksen esipuheessa. 
 
Uutuuskirjojen ohella kannattaa muistaa myös Arktisen Banaanin aiemmat kissateokset. Ninni Aallon ja Tuuli Hypénin Kas, kissa kertoo tosielämän kissatarinoita sarjakuvamuotoon tiivistettynä, JJ Nääsin Mourukatit puolestaan yhden perhekunnan kolmen kissan seikkailusta. 


Pertti Jarla ja Vesa Kataisto keskustelevat sarjakuvien kissoista Tampere kuplii -sarjakuvafestivaaleilla lauantaina 28.3.2015 klo 16.00, Vooninki-sali, Väinö linnan aukio 13, Tampere. Pertti Jarla signeeraa Fingerpori-sarjakuviaan tapahtuman signeerauspisteessä lauantaina klo 11.30-12.30 ja 17.00-18.00.


Philippe Geluck
Kolli – se olen minä!
ISBN 978-952-270-208-1. 88 sivua. Svh. 18 e.
Suomentaneet Vesa Anttonen ja Vesa Kataisto
Arktinen Banaani 2015.

NEN
100 kissaa, kollia, kattia ja kisua
ISBN 978-952-270-209-8. 100 sivua. Svh. 16 e.
Arktinen Banaani 2015.

Pertti Jarla
Fingerpori 8
ISBN 978-952-270-206-7. 64 sivua. Svh. 22 e.
Arktinen Banaani 2015


Lisätiedot ja arvostelukappaleet:

Arktinen Banaani, Vesa Kataisto, puh. 050 563 4797, vesa.kataisto@sarjakuva.com
www.arktinenbanaani.fi • www.sarjakuva.com

Arktinen Banaani ja Fingerpori Official ovat myös Facebookissa

Liitetiedostot

20-vuotisjuhlaansa viettävä Arktinen Banaani tunnetaan erityisesti sarjakuvajulkaisuistaan, joiden vahvinta kotimaista kärkeä edustavat B. Virtanen, Fingerpori ja Kamala luonto. Sarjakuvakirjoja yritys on myynyt yli kaksi miljoonaa kappaletta. Viime vuosina kustannustoiminta on laajentunut myös tieto- ja kaunokirjallisuuteen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs