Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Extremhögern stal Finlands nationella symboler: en ny identitet, designad i Sverige, är ett uttalande för öppenhet

Bob the Robot

Extremhögern stal Finlands nationella symboler: en ny identitet, designad i Sverige, är ett uttalande för öppenhet

Pressmeddelande.
Publicerad: 05.12.2014 kl. 08:15
Utgivare: Bob the Robot

Även om Finland bara är en liten nordisk nation, är det ett bland de bästa i världen på flera olika sätt: det finländska utbildningssystemet är världskänt, Finland är ett av världens minst korrumperade länder samt ett av det mest beboeliga och bästa platserna att göra affärsverksamhet i. Förutom att ha en del av de lyckligaste människorna i världen, är Finland näst till Island i jämställdhet globalt.

Problemet är att extremhögern har kapat Finlands nationella symboler. Därför skapade den kreativa byrån Bob the Robot ett goodwill-initiativ "Finland Redesign" för att skapa en helt ny nationell identitet för Finland - i namn av öppenhet, mångfald och positivitet. Som en följd av flera intressanta händelser, anlitade Bob the Robot designer från Sverige, Finlands värsta konkurrent, för att skapa den nya identiteten – liksom Tyskland skulle få en ny identitet från Frankrike eller USA från Kanada.

Henrik Nygren, som är en av Sveriges mest inflytelserika designers genom tiderna, har arbetat med den nya identiteten sedan april. Den färdiga identiteten avslöjades för allmänheten denna vecka. "Det är intressant hur alla projekt på ett sätt liknar varandra. Oberoende av om projektet är stort eller litet, nära eller långt borta, behövs samma fokus och hårt arbete för att slutresultatet skall bli trovärdigt, stå ut och beskriva en story. Detta initiativ för Finland var inget undantag ", kommenterar Nygren. Den tredelade identiteten är så enkel att även ett barn kan förstå den. Identiteten uppstod genom en demontering av den finska flaggan och ett hjärta som representerar det som förenar oss alla. All tre delar berättar en egen historia av det mångfaldiga finska folket, som unika individer och samtidigt alla tillsammans.

Initiativet har fått en hel del positiv intresse både hemma och utomlands redan innan identiteten avslöjades. "Det verkar som om frågan även är aktuell globalt: vi har fått stödmeddelanden från Tibet och positiva hurrarop från Japan.  Oavsett om du är i Finland eller England, har extremistgrupper kapat de nationella symbolerna av stolthet, gjort nationalism till ett fult ord, och i princip stulit rätten till att vara stolt över sitt eget land”, förklarar Karri Knuuttila, en ledande medlem av Finlands Redesign initiativ.

Den nya identiteten som representerar öppenhet och positivitet, kommer att göras fritt tillgängligt att användas för alla finska personer och organisationer utan kostnad.

 

Ytterligare information:

Noora Harju, Bob the Robot, tel. +358 44 5355787, noora.harju@bobtherobot.fi

www.facebook.com/FinlandRedesign

www.bobtherobot.fi

 

Finland Redesign -material:

http://we.tl/uf04sm7HTd

Finland Redesign -koncept- och arbetsdokument

www.bobtherobot.fi/blogi/29/uusi-visuaalinen-identiteetti-tuli-ulos-kaapista

Bilagor

Bob the Robot on markkinointitoimisto, joka suunnittelee ja tuottaa innostavaa tarinankerrontaa ja inspiroivia asiakaskokemuksia eri kanavissa. Bob the Robot on osa Robert af Helsingfors –konsernia, johon kuuluvat tytär- tai osakkuusyhtiöt Bob the Robot Pictures, Retail Lab, Viestintä- ja markkinointitoimisto Myy, Brändi- ja identiteettitoimisto Vilja, Asiakasymmärrystoimisto Kopla sekä mediatoimistokonserni OMG Finland, johon kuuluvat mediatoimistot OMD ja ToinenPHD sekä tulospohjaista verkkomarkkinointia tekevä AinoaResolution.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs