Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Varhaisen välittämisen koulutusta Tampereella 18.3.2013

Mela

Varhaisen välittämisen koulutusta Tampereella 18.3.2013

Tiedote.
Julkaistu: 12.03.2013 klo 14:31
Julkaisija: Mela

Varhaisen välittämisen koulutuksen tarkoituksena on rohkaista auttajaa, lähimmäistä tai yhteistyökumppania ottamaan puheeksi havaitsemiaan merkkejä henkisestä kuormittumisesta tai muutoksista maatilan toiminnassa. Varhaisen välittämisen malli on tarkoitettu tukemaan maatalousyrittäjiä työssä selviytymisessä sekä auttamaan tilan toimintaa uhkaavissa ongelmissa. Vastaavia varhaisen välittämisen malleja on tuotettu työpaikoille yksityisellä ja julkisella puolella. Koulutuksessa paneudutaan käytännön esimerkkien avulla huolen puheeksi ottamiseen. Tietoa annetaan eri auttajatahoista ja tukemismahdollisuuksista.

Maatalousyrittämisen paineet ovat nykyisin kovat. Isot investoinnit ovat kasvattaneet riskejä ja erikoistuminen sekä erilaiset paperityöt ja tarkastukset ovat lisänneet työmäärää. Myös ihmissuhteisiin voi liittyä monenlaisia ongelmia. Koska maatalousyrittäjällä ei ole palkansaajien tavoin työyhteisöä tukenaan, hän voi helposti jäädä ongelmineen yksin.

Maatilalla käy läheisten ja ystävien lisäksi yhteistyökumppaneita, jotka voivat huomata yrittäjän hyvinvointiin vaikuttavia uhkatekijöitä. Silloin on tärkeää ottaa asia puheeksi ja sopia toimenpiteistä yhdessä yrittäjän kanssa. Jokaisen yrittäjän olisi hyvä myös pohtia etukäteen, miten toimitaan esimerkiksi sairaustapauksissa, kun ei itse pysty hakemaan apua.

Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela järjestää varhaisen välittämisen koulutusta yhdessä MTK-Pirkanmaan kanssa. Koulutus on tarkoitettu maatalousyrittäjille ja yhteistyökumppaneille.

Koulutus pidetään maanantaina 18.3.2013 kello 9.30–15.00 UKK-Instituutissa Tampereella, osoite Kaupinpuistonkatu 1, Tampere. Kouluttajina toimivat psykologi Pirkko Lahti ja asiantuntija Sirpa Havu. Lisäksi Kelan edustaja kertoo ajankohtaista maatalousyrittäjän työterveyshuollosta.


Lisätiedot:
Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela
Asiantuntija Sirpa Havu, puh. 0500 868 866 tai sirpa.havu@mela.fi

Mela hoitaa maatalousyrittäjien, kalastajien, poronhoitajien ja apurahansaajien lakisääteistä sosiaaliturvaa. Eläke- ja tapaturmavakuutusten lisäksi Mela vastaa maatalouslomituksesta ja työturvallisuusasioista. Melan asiakkaina on 73 000 maatalousyrittäjää, 4 000 apurahansaajaa ja 142 000 eläkeläistä.

www.mela.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs