Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Oamkin ja RAMKin luonnonvara-alan yhteistyötä vahvistetaan

Oulun ammattikorkeakoulu

Oamkin ja RAMKin luonnonvara-alan yhteistyötä vahvistetaan

Tiedote.
Julkaistu: 13.02.2013 klo 10:42
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun seudun ammattikorkeakoulu (Oamk) ja Rovaniemen ammattikorkeakoulu (RAMK) solmivat luonnonvara- ja ympäristöalan koulutusta ja tutkimus- ja kehittämistoimintaa koskevan kumppanuussopimuksen. Rehtorit allekirjoittavat sopimuksen yhteisessä kehittämis- ja yhteistyön suunnittelutilaisuudessa Iso-Syötteellä ystävänpäivänä 14.2.

Yhteistyö Suomen pohjoisimpien luonnonvara- ja ympäristöalan koulutusta tarjoavien ammattikorkeakoulujen kesken vahvistaa opetustarjontaa sekä tarjoaa mahdollisuuksia pohjoisessa agrologeiksi ja metsätalousinsinööreiksi opiskeleville. Yhteistyön avulla parannetaan koulutuksen laatua ja kustannustehokkuutta. Kumppanuussopimus merkitsee muun muassa opettajavaihtoa, kurssitarjonnan monipuolistamista sekä yhteistyötä kansainvälisessä ja hanketoiminnassa.

Oamkin ja RAMKin yhteistyössä hyödynnetään kummankin vahvuuksia, osaamista ja erilaista osaamisprofiilia sekä joustavia etäopetusjärjestelyjä. Oamk on profiloitunut pohjoisen perusmaatalouteen, maaseudun ympäristökysymyksiin ja maaseudun kehittäjien koulutukseen. RAMKin painopistealoja ovat metsätalous, porotalous, maaseudun monialayrittäjyys ja alueen eri käyttömuotojen yhteensovittava suunnittelu. Nämä painopisteet kattavat luonnonvara-alan tärkeimmät tuotannon osa-alueet Pohjois-Suomessa.

Luonnonvaroilla ja biotaloudella on kasvava merkitys Pohjois-Suomessa työllistäjänä sekä tutkimus- ja kehitystyössä. Ensimmäisillä Pohjois-Suomen luonnonvara-alan korkeakoulujen kehittämispäivillä 14.–15.2. osallistutaan myös valtakunnallisen biotalousstrategian laatimiseen. Perjantaina 15.2. tehdään ryhmätyö asiantuntijaryhmissä aiheesta Biotalouden mahdollisuudet, haasteet ja kehittämisideat Pohjois-Suomessa.

Lisätietoja

Jukka Tikkanen, yksikönjohtaja, Oamk, 050 317 4812, jukka.tikkanen@oamk.fi
Veikko Maijala, koulutuspäällikkö, RAMK, 020 798 5357, veikko.maijala@ramk.fi

Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs