Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Nyt on näytön paikka - Seinäjoella ideoidaan kansainvälisiä projekteja 150 henkilön voimin

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Nyt on näytön paikka - Seinäjoella ideoidaan kansainvälisiä projekteja 150 henkilön voimin

Tiedote.
Julkaistu: 12.06.2014 klo 09:20
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Seinäjoella on parhaillaan käynnissä kansainvälinen elintarvike-, maa- ja metsätalousalan konferenssi, jolla edistetään eurooppalaisten tahojen yhteistyötä erityisesti kestävien ruokajärjestelmien kehittämisessä. Yhtenä konferenssin tavoitteena on uusien innovaatiohankkeiden luominen.

EU panostaa uuden ohjelmakauden aikana voimakkaasti innovaatiotoimintaan. Esimerkiksi Brysselistä käsin toimiva EIP-AGRI Service Point edistää maatalousalan innovaatioiden tukemista monin tavoin.

- EIP-AGRI haluaa pienentää tutkimuksen ja käytännön välistä kuilua esimerkiksi tiedottamalla maanviljelijöille, muille alan yrittäjille ja tutkijoille erilaisista rahoitusmahdollisuuksista ja järjestämällä erilaisia innovointitilaisuuksia. Tavoitteena on lisätä yhteistyötä kaikkien innovaatiotoimijoiden kanssa niin EU-tasolla, kansallisella kuin myös maakuntien välillä, Willemine Brinkman EIP-AGRI Service Pointista kertoi keskiviikkona 11.6. pitämässään konferenssin pääpuheenvuorossa.

Innovaatiotoiminnan tuloksista kertominen on tärkeä osa innovaatiotoimintaa. Willemine Brikman toteaa, että EIP-AGRI voi tehdä monenlaista yhteistyötä ERIAFF-verkoston (European Region for Innovation in Agriculture, Food and Forestry) kanssa.

 

Kansainväliset hankkeet ovat tärkeitä myös Etelä-Pohjanmaalle

 

Torstaina 12.6. konferenssissa järjestetään projektiverstaita, joissa ideoidaan ja suunnitellaan erilaisia projekteja. Yhteistyötä käynnistetään Euroopan eri alueiden ja erilaisten toimijoiden välillä.

- Etelä-Pohjanmaalla on ruokajärjestelmiin ja biotalouteen liittyvää osaamista, joka kiinnostaa myös muita samoihin kärkiteemoihin keskittyviä EU-alueita, maakuntajohtaja Asko Peltola kertoo. Konferenssin avauspuheenvuorossa 11.6. hän kertoikin, että Etelä-Pohjanmaalla panostetaan koko ruokaketjun kehittämiseen. Tämä pitää sisällään myös ravitsemuksen ja koko ihmisen hyvinvoinnin.

Konferenssin viimeisenä päivänä pääpuhujana toimii maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio. Hän puhuu kestävyyden merkityksestä suomalaisen ruokaketjussa.

 

ERIAFF-verkostossa maakuntia eri puolilta Eurooppaa

 

ERIAFF-verkostoon kuuluu tällä hetkellä 30 maakuntaa. Toiminnassa on mukana myös 19 muuta maakuntaa ympäri Eurooppaa.

- Konferenssi on kiinnostanut myös muita kuin ERIAFF-verkostoon kuuluvia maakuntia. Konferenssiin osallistuukin noin 150 vierasta eri puolilta Eurooppaa mm. Italiasta, Saksasta, Hollannnista, Belgiasta, Espanjasta, Latviasta, Unkarista, Ruotsista ja Georgiasta, kertoo konferenssin käytännön järjestelyjä hoitaneen Hyppy maailmalle –hankkeen projektipäällikkö Sari-Maarit Peltola.

Suomesta ERIAFF-verkostoon kuuluvat Etelä-Pohjanmaa, Satakunta ja Pohjois-Karjala. Parhaillaan käynnissä olevaa konferenssia ovat järjestäneet Etelä-Pohjanmaan liitto ja Satakuntaliitto yhteistyössä Länsi-Suomen Eurooppa-toimiston (West Finland European Office), Seinäjoen yliopistokeskuksen, Seinäjoen ammattikorkeakoulun, Seinäjoen kaupungin, Frami Oy:n, Foodwestin ja Pro Agrian sekä satakuntalaisista toimijoista Satafoodin, Foodparkin, MTK:n ja Pyhäjärvi-instituutin kanssa. Konferenssin käytännön järjestelyt toteuttaa Seinäjoen ammattikorkeakoulun Hyppy maailmalle – Etelä-Pohjanmaan ruokaketjun Euroopan yhteydet -hanke, joka on saanut rahoitusta konferenssijärjestelyihin Etelä-Pohjanmaan liiton kautta Euroopan Aluekehitysrahastosta, Seinäjoen ammattikorkeakoulusta ja Etelä-Pohjanmaan korkeakoulusäätiöstä.

 

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Sari-Maarit Peltola, SeAMK/Hyppy maailmalle -hanke, puh. 040 680 7501, sari-maarit.peltola(@)seamk.fi
www.eriaff2014.blogspot.fi

 

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs