Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Maatalousneuvosto keskustelee koulumaito-ohjelman uudistuksesta

Maa- ja metsätalousministeriö

Maatalousneuvosto keskustelee koulumaito-ohjelman uudistuksesta

Tiedote.
Julkaistu: 14.02.2014 klo 11:52
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Maatalous- ja kalastusneuvosto kokoontuu maanantaina ensimmäistä kertaa Kreikan puheenjohtajakaudella. Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen osallistuu Brysselissä pidettävään kokoukseen.

Ministerit keskustelevat muun muassa koulumaito- ja kouluhedelmäohjelmien uudistuksesta, maataloustuotteiden menekinedistämisasetuksesta, maitoalan tulevaisuudesta ja ilmastoälykkäästä maataloudesta. Yhteisen maatalouspolitiikan (CAP) uudistuksen toimeenpanoa koskevat säädökset ovat myös asialistalla.

Koulumaito- ja kouluhedelmäohjelmien uudistusta koskevassa asiakohdassa keskustellaan komission ehdotuksesta yhdistää nämä kaksi koululaisten ravitsemusta parantavaa ohjelmaa yhdeksi ja samaksi ohjelmaksi. Koulumaito-ohjelma on ollut käytössä jo useita vuosia Suomessa. Onkin tärkeää, että Suomen rahoitusosuus ohjelmassa pysyy ennallaan.

Kokouksessa saadaan myös tilannekatsaus afrikkalaisen sikaruton tautitilanteesta Liettuassa. Vaarallinen eläintauti havaittiin kahdella villisialla tammikuussa Liettuan eteläosissa. Tautitapausten vuoksi Venäjä on asettanut tuontikiellon EU:sta peräisin olevalle sianlihalle. Euroopan komissio on ryhtynyt toimiin taudin leviämisen rajoittamiseksi ja Suomen elintarvikeviranomaiset ovat tiedottaneet asiasta ja tarkentaneet rajavalvontaa.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
valtiosihteeri Risto Artjoki, p. 0295 16 2254
maatalousneuvos Kari Valonen, p. 0295 16 2269


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs