Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Maatalous- ja ympäristöministeri Tiilikainen presidentti Niinistön mukana Japaniin

Maa- ja metsätalousministeriö

Maatalous- ja ympäristöministeri Tiilikainen presidentti Niinistön mukana Japaniin

Tiedote.
Julkaistu: 08.03.2016 klo 10:00
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tekee virallisen vierailun Japaniin 7.-11.3. Valtioneuvoston edustajana sekä yritysdelegaation vetäjänä vierailulla toimii maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen, joka matkustaa paikalle 8.3. Yritysdelegaatioon kuuluu edustajia metsäteollisuus-, energia-, ICT-, infrastruktuuri- ja arktisen osaamisen sektoreilta. 

Ministeri Tiilikainen ja yritysdelegaatio tapaavat presidentin seurueessa pääministeri Aben ja talous-, kauppa- ja teollisuusministeri Hayashin. Kahdenvälisissä tapaamisissa Tiilikainen tapaa yritysdelegaation kanssa maa-, metsä- ja kalatalousvaraministeri Iton, varaympäristöministeri Onikin ja varasisäasiain- ja viestintäministeri Matsushitan. Vierailuohjelmaan kuuluu myös yhteistyössä Japanin parlamentin kanssa järjestetty Suomen ja Japanin strategista kumppanuutta koskeva seminaari.

Ministeri Tiilikaisen vierailun yhteydessä käytävissä keskusteluissa ovat esillä Suomen ja Japanin kahdenväliset suhteet ja yhteistyömahdollisuudet, EU:n ja Japanin välinen vapaakauppasopimus sekä mm. biotalouteen ja puhtaisiin ratkaisuihin, maatalouteen ja maaseudun kehittämiseen, ilmastonmuutokseen sekä arktisen alueen yhteistyöhön liittyvät kysymykset.

Lisätietoja:
ministerin erityisavustaja Jukka-Pekka Kataja, maa- ja metsätalousministeriö, p. 050 341 9934, etunimi.sukunimi@mmm.fi
neuvotteleva virkamies Kimmo Närhinen, maa- ja metsätalousministeriö, p. 040 773 9662, etunimi.sukunimi@mmm.fi
hallinto- ja kansainvälisten asiain johtaja Ismo Tiainen, ympäristöministeriö, p. 040 504 7494, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs