Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Kasvihuonetuen hakemuksista jopa 65 prosenttia sähköisesti

Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Kasvihuonetuen hakemuksista jopa 65 prosenttia sähköisesti

Tiedote.
Julkaistu: 16.03.2015 klo 10:29
Julkaisija: Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Kasvihuoneyrittäjät ovat siirtyneet ripeästi sähköiseen asiointiin. Tänä keväänä kasvihuonetukea hakeneista yrittäjistä jo 65 prosenttia teki hakemuksensa sähköisesti Vipu-palvelussa. Sähköisten hakemusten osuus kasvoi merkittävästi viime vuodesta.

Hakijat ovat antaneet sähköisestä asioinnista positiivista palautetta. Tämä oli toinen peräkkäinen vuosi, kun hakemuksen pystyi jättämään verkossa. Viime vuonna puolet hakijoista teki hakemuksensa sähköisesti.

Tuenhakijoiden kasvihuonetiedot olivat tänä keväänä valmiina Vipu-palvelussa, joten tukihakemus oli entistäkin helpompi jättää. Paperilomakkeita ei enää lähetetty tuenhakijoille.

Kasvihuonetuotannon tuen haku päättyi 2.3. Eniten kasvihuonetuotannon tuen hakijoita on Pohjanmaan ja Varsinais-Suomen ELY-keskuksien alueilla.

Kasvihuonetuotannon tuki on ensimmäinen ELY-keskuksesta haettava tuki, jota on ollut mahdollista hakea sähköisesti Vipu-palvelussa. Kunnista haettavia tukia on ollut mahdollista hakea sähköisesti vuodesta 2009 lähtien.

Lisätietoja Maaseutuvirastosta:
Ylitarkastaja
Lea Anttalainen
0295 31 2423

Tietojärjestelmäasiantuntija
Piia Ylikoski
0295 31 2344
etunimi.sukunimi@mavi.fi

Maaseutuvirasto toimeenpanee viljelijätukia, maaseudun yritys- ja hanketukia sekä markkinatukia asiakaslähtöisesti ja hallinnon palveluja kehittäen. Ohjaamme, neuvomme ja koulutamme asiakkaitamme palvelevia ELY-keskuksia, kuntien yhteistoiminta-alueita ja Leader-ryhmiä. Vastaamme Suomen kansallisten tukien ja EU:n maataloustukirahaston ja maaseuturahaston varojen käytöstä ja toimimme Suomen maksajavirastona. Hallinnoimme vuosittain yli kahden miljardin euron arvosta EU- ja kansallisia tukia.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs