Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » JAMK kutsu: Traktorikynnön SM-kisat 28.-29.9.2012: Päihittääkö hevonen traktorin?

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

JAMK kutsu: Traktorikynnön SM-kisat 28.-29.9.2012: Päihittääkö hevonen traktorin?

Kutsu.
Julkaistu: 26.09.2012 klo 12:08
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Kuka edustaa Suomea MM-kyntökilpailuissa Kanadassa? Päihittääkö hevonen traktorin kyntämisessä? Entä kenellä on kaunein keppihevonen? Asiat selviävät tulevana viikonloppuna traktorinkynnön SM-kisoissa Saarijärven Tarvaalassa.

Kisa kokoaa paikalle maamme parhaimmat kyntäjät, jotka taistelevat SM-mitaleista ja edustuspaikoista vuoden 2013 MM-kyntökilpailuun Kanadan Albertaan. Kisat käydään perjantaina sänkipellolla ja lauantaina nurmella. Kilpailusarjoja on neljä: yleinen sarja, paluuaurat, nuoret (22-v ja nuoremmat) sekä veteraanikonesarja (v. 1979 vanhemmat traktorit). Voittaja selviää lauantaina klo 15.45 järjestettävässä palkintojenjakotilaisuudessa.

Päihittääkö työhevonen traktorin?

Lauantaina vanha ja uusi kohtaavat ja hevosvoimat jylläävät leikkimielisessä kyntökisassa. Silloin vastakkain asettuvat työhevonen, vanha Valmet -traktori ja uusi, nykyaikainen Valtra -traktori. Kisaamassa ovat niin ”tuleva rallin maailmanmestari” Jarkko Nikara, Poke:n opiskelija ja ”maaseudun uusi toivo” Paavo Leppämäki sekä Vimpotar -hevosta ohjastava Matti Makkonen Hankasalmelta.

Työhevoset ja vanhat traktorit esittäytyvät myös työnäytöksissä. Halukkaat pääsevät kokeilemaan mm. hevosella kyntämistä. Mukana on myös joukko entisöityjä vanhoja traktoreita, joihin pääsee tutustumaan lähietäisyydeltä.

Oheistapahtumia koko perheelle - tee oma keppihevonen ja osallistu näyttelyyn!

Lauantaina SM-kyntökisojen yhteydessä on tarjolla maataloushenkistä ohjelmaa koko perheelle. Lasten maatalousmessuilla voi tutustua maatilan eläimiin, keppihevospajassa loihtia oman keppihevosen ja nikkarointipisteessä pääsee kokeilemaan kädentaitojaan. Perheen pienimmille on järjestetty mm. talutusratsastusta, polkutraktorirata ja kasvomaalausta. Poliisi ja poliisiauto vierailee paikalla klo 12-15. Perheohjelma huipentuu päivän aikana valmistuneiden keppihevosten näyttelyihin klo 12.00 ja 14.00.

Lähiruoan syysmarkkinoilla on mahdollisuus ostaa paikallisten tuottajien tuotteita tai nauttia kahvit Saari-järven 4H pitämässä kahviossa. POKEn opetusmaatilan navetassa ja pieneläintalossa sekä JAMKin tiloissa on avoimet ovet la klo 10-15.

Kisat ovat avoinna perjantaina ja lauantaina klo 9-16. Kyntökisoihin on vapaa pääsy. Tapahtuman keskus-alueena toimii Jyväskylän ammattikorkeakoulun Luonnonvarainstituutti, Tuumalantie 17, 43130 Tarvaala.

Lisätiedot:

Anne-Mari Malvisto, projektipäällikkö, 050 4488 231, anne-mari.malvisto@jamk.fi,
Hanna Kaihlajärvi, projektipäällikkö, 040 5635 431, hanna.kaihlajarvi@jamk.fi,
Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Luonnonvarainstituutti

Matias Harjula, työnjohtaja, 0400 279 656, matias.harjula@poke.fi (kisapaikat),
Pohjoisen Keski-Suomen Oppimiskeskus

Tapahtuman paikallisena järjestäjänä toimivat Pohjoisen Keski-Suomen oppimiskeskus (POKE) ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Kisojen päätukijoina ovat Valtra, Viljavuuspalvelua ja KoneAgria. Vastuullisena järjestäjänä toimivat KoneAgria ja SM-kyntötoimikunta.

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 80 11
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs