Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Hevoset 2014 alkoi Tampereella Jussi Lähteen ja Anneli Jäätteenmäen ajatuksin

Tampereen Messut

Hevoset 2014 alkoi Tampereella Jussi Lähteen ja Anneli Jäätteenmäen ajatuksin

Tiedote.
Julkaistu: 05.04.2014 klo 09:51
Julkaisija: Tampereen Messut

FRED SUNDWALL SAI VUODEN KAVIONJÄLKI 2014 -TUNNUSTUKSEN

Suomen suurin hevosalan messutapahtuma Hevoset 2014 alkoi Tampereella 5. huhtikuuta. Kaksipäiväiset messut avasi Hevosurheilu- ja Hippos-lehtien päätoimittaja Jussi Lähde. Avajaisissa julkistettiin Suomen Ratsastajainliitto ry:n ja Suomen Hippos ry:n hallitusten valinta Vuoden Kavionjälki 2014 -tunnustuksen saajaksi. Palkinnon sai SRL:n pääsihteeri Fred Sundwall. Palkinnon Sundwallille ojensivat europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki, Hippoksen hallituksen jäsen Kristiina Ertola ja SRL:n hallituksen puheenjohtaja Jukka-Pekka Leskinen.

SRL:n pääsihteerinä vuodesta 1996 alkaen toiminut Fred Sundwall on ollut merkittävä tekijä ratsastusurheilun ja -harrastuksen kehittymisessä ja menestyksessä Suomessa. Huippu-urheilun ohella Sundwall on ajanut vahvasti tavallisen harrastajan asiaa ja ollut luomassa lajille vahvaa pohjaa. Ratsastus on kasvattanut suosiotaan jatkuvasti ja hänen aikanaan liiton jäsenmäärä on noussut 21.000 henkilöjäsenestä 50.000:een. Sundwall on toiminut vahvasti alan edunvalvonnassa ja yleisessä edistämisessä. Hän on korostanut hevosen tärkeyttä yhteiskunnassa maaseudun elävöittäjänä, elämyksien antajana, harraste- ja urheilukumppanina sekä osana yhä laajenevia green care -palveluja, kuten työssä lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Sundwallilla on ollut tehtävässään visionäärinen ote, ja hän on ideoinut ja saanut aikaan merkittäviä asioita edelläkävijänä ja esimerkkinä. Vuoden Kavionjälki -tunnustus jaettiin viidennen kerran. Vuoden Kavionjälki 2014 -lehdistötiedote 5.4.2014 www.hevosmessut.fi (Medialle)


Jussi Lähde: Suomenhevonen kuuluisi UNESCON maailmanperintökohteiden listalle

Hevosurheilu- ja Hippos-lehtien päätoimittaja Jussi Lähde avasi messut Hevosen puheenvuorolla. Lähde nosti avajaispuheessaan esille Yhdistyneiden kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCON ylläpitämän ihmiskunnalle tärkeiden maailmanperintökohteiden listan. Listalla on tällä hetkellä 981 kohdetta, joista 759 on kulttuurikohdetta, 193 luonnonkohdetta ja 29 kohdetta katsotaan kuuluvan molempiin edellä mainittuihin ryhmiin. Listan tunnetuimpia kohteita ovat Kiinan muuri, Pompeijin kaupungin arkeologiset löydöt ja ranskalainen gastronomia. Lähteen mielestä suomenhevonen tulisi myös löytyä UNESCON listalta.

– Suomenhevosen rooli suomalaisen maiseman ja kulttuurin kehityksessä on ollut ainutlaatuisen merkittävä. Suomenhevonen on ollut työjuhta, uskottu keskustelukumppani ja se on edelleen meille suomalaisille perheenjäsen. Kukaan tuskin kieltää myöskään suomenhevosen kauneutta. Hevosrotujen keskuudessa suomenhevonen on kansainvälisesti kiinnostava ja arvostettu. Vaikka sen alkuperä on edelleen ainakin osin arvoitus, on se maailman parhaiten tutkittuja ja dokumentoituja hevosrotuja. Suomella ja suomenhevosella on paljon kerrottavaa koko maailmalle. Ehdotan että suomalainen hevosväki aloittaa hankkeen suomenhevosen saamiseksi UNESCON maailmanperintökohteiden listalle. Uskon lähemmän tarkastelun osoittavan, että suomenhevonen paitsi täyttää nuo kriteerit kiinnostaa olemukseltaan ja tarinaltaan hevosalan ihmisiä kaikkialla maailmassa, sanoo päätoimittaja Jussi Lähde. 

Jussi Lähteen avauspuhe www.hevosmessut.fi (Medialle).


Anneli Jäätteenmäki: Hevosala tärkeä työllistäjä Euroopassa

Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki kertoi Hevoset-messujen avajaisissa hevostalouden näkymistä EU:n alueella. Jäätteenmäen mukaan hevosalalla on yllättävän suuri merkitys elinkeinon lähteenä ja työllistäjänä Euroopassa. Hevostalous luo yli 400 000 työpaikkaa ja alalla on Euroopassa yli 100 miljardin euron vuosittainen taloudellinen vaikutus.

– Se on kasvava ala. Siksi hevostalouden näkymät on pidettävä lupaavina koko EU:ssa. Hevostalous on kiinnostava talouden sektori, kun edistetään EU:n alueellista kestävää kehitystä. Hevostalous on erinomainen keino EU:n maaseudun kehittämisessä. Hevostalous pitää maaseudun elävänä kestävän kehityksen periaatteita kunnioittaen. Hevosten laidunmaihin ei juuri käytetä torjunta-aineita eikä lannoitteita. Hevosalalla tehdään arvokasta nuorisotyötä. Hevosharrastus kasvattaa nuoren itseluottamusta ja opettaa vastuunkantoa. Ratsastus on merkittävä poikien, mutta erityisesti tyttöjen ja nuorten naisten liikuntalaji. Sille pitää luoda kunnolliset toimintaedellytykset. Harrastus pitää ottaa huomioon niin tukipolitiikassa, urheilupaikkarakentamisessa kuin kaavoituksessakin, toteaa europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki.

Anneli Jäätteenmäen puhe www.hevosmessut.fi (Medialle).


Korkeatasoiset esteratsastuskilpailut molempina päivinä – valjakot tuovat myös vauhtia areenalle

Team Eurohorses ry ja Agrimarket järjestävät Agrimarket Areenalla esteratsastuskilpailut molempina päivinä. Lauantaina 5.4. klo 16.15–17.15 hypätään Agrimarket Junior Trophy 120-tasolla. Kilpailuun osallistuvat mm. Nina Kontio ja Miisa Pulkkanen (Palkinnot: 1. sija 200 €, 2. sija 100 €, 3. sija 80 €, 4.–6. sija 50 €).  World Cup voittaja, senioreiden nelinkertainen esteratsastuksen Suomen mestari Mikael Forstén ja Agrimarketin edustaja Taavi Tonttila valitsevat luokan kaikkien osallistujien joukosta kykyjensä puolesta kolme ratsastajaa, jotka oikealla valmentautumisella ja hyvällä motivaatiolla voivat kehittyä huippuratsastajiksi. Nämä Agrimarket Future Talent -ratsukot voittavat ainutlaatuisen valmennus- ja kilpailuviikon Forsténin kanssa. Lauantaina klo 17.15–19.00 hypätään 130-tasolla Prix de Agrimarket -esteratsastuskilpailu, joka on Toto-pelikohde. Kilpailuun osallistuvat mm. Paul Argus, Susanna Granroth ja Susanna Rautanen (Palkinnot: 1. sija 400 €, 2. sija 250 €, 3. sija 150 €, 4. sija 100 €, 5. sija 80 €, 6. sija 50 €). Sunnuntaina 6.4. klo 14.00–15.00 on vuorossa Toto-kohteena oleva Agrimarket Tammer Trophy -esteratsastuskilpailu, joka hypätään 140-tasolla. Osallistujina mm. Paul Argus, Julia Engblom, Susanna Granroth, Tomas Kiviranta, Miisa Pulkkanen ja Jukka Rantanen (Palkinnot: 1. sija 1200 euroa, 2. sija 800 euroa, 3. sija 500 euroa, 4. sija 250 euroa, 5. sija 100 euroa ja 6. sija 50 euroa). Aiemmin ilmoitetun Agrimarket Kerbl Six Bar -korkeushyppykilpailun tilalla kisataan sunnuntaina klo 15.30–16.30 Agrimarket Kerbl Pariviesti junioreille ja poniratsukoille.

Agrimarket Kerbl Pariviestissä kahden ratsukon joukkueet muodostetaan juniori- ja poniratsastajasta. Radalla on 12 estettä korkeudeltaan 100–120 cm. Kumpikin ratsukoista hyppää kuusi vapaavalintaista estettä. Kaikki esteet tulee hypätä kerran. Ratsukko saa pudotuksista virhesekunteja. Nopeimman yhteisajan saavuttanut joukkue voittaa, kertoo kilpailut järjestävä valmentaja Pekka Larsen Team Eurohorses ry:stä.

– Messuille on rakennettu hevosystävällinen kuituhiekkapohjainen kilpakenttä, jossa on pyritty huomioimaan esteratsastajien toiveet. Verryttely tapahtuu ulkona hiekkakentällä, joka sekin on nimenomaan ratsastukseen suunniteltu. Näytösareena on nyt siinä kunnossa, että Tampereella voidaan toteuttaa näyttävät kilpailut ja näytökset, sanoo ratsastuskenttien rakennuskonsultti Ismo Lätti, joka toimii yhteistyössä SRL:n kanssa.

Osastolla A 1040 voi pelata omia suosikkiratsukoita ja muita viikonlopun Toto-pelikohteita. Ravi- ja laukkaratojen tapahtumia pääsee seuraamaan reaaliajassa messujen Toto-kahvilassa TotoTV:n välityksellä. Vauhtia areenalle tuovat lauantaina ja sunnuntaina klo 12.30–13.15 järjestettävät Agrimarket-Kerbl indoor -valjakkoajokilpailut, jossa kilpailevat Suomen parhaat valjakkokuskit. Kilpailu on yhdistelmä tarkkuusajoa ja maratonestettä, jossa sekä nopeus että virhepisteet ratkaisevat. www.hevosmessut.fi (Ohjelma)


Ennätyssuurilla messuilla nähdään 160 näytteilleasettajaa ja 115 ohjelmanumeroa

Suomen suurimmat hevosmessut järjestetään kuudennen kerran. Tapahtuma on alan ammattilaisten, harrastajien ja hevosista kiinnostuneen yleisön keväinen kohtauspaikka. Viime vuonna messuihin tutustui 5000 hevosten ystävää enemmän kuin aiemmin, joten kokonaiskävijämäärä oli 13 365 messuvierasta. Nyt tapahtuma on laajentunut A-hallin lisäksi viime syksynä valmistuneeseen E-halliin. Messuilla on enemmän näyttelyneliöitä, ennätykselliset 160 näytteilleasettajaa ja aiempaa laajempi ohjelmatarjonta. Kahden päivän aikana on 115 erilaista ohjelmanumeroa kilpailuista näytöksiin, seminaareihin ja tietoiskuihin. Tapahtuma on myös entistä kansainvälisempi, sillä yrityksiä on Suomen lisäksi Ruotsista, Norjasta, Liettuasta ja Virosta.

Messujen tähtiesiintyjiä ovat kenttäratsastusklinikan vetäjänä toimiva kenttäratsastaja Elmo Jankari sekä kouluratsastusklinikan vetävä kouluratsastaja Terhi Stegars. Kari Vepsä kertoo hevoskoulutuksesta ja ongelmahevosen käsittelystä. Haastateltavana on myös Suomen ensimmäinen eläinsuojeluasiamies Sari Salminen. Luennoitsijoina nähdään muun muassa hevossairauksien erikoiseläinlääkäri Jonna Jokisaloa, joka kertoo hevosten hätätapauksista, ja eläinlääkäri Leena Väihkönen, jonka aiheena on tamman siemennys, varsominen ja varsan hoito. Uudessa E-hallissa yleisö voi ihailla hevosia karsinoissaan. Joukossa on jälleen myös maailman kookkain hevosrotu Shire. Keppihevosalueella riittää vauhtia ja ulkona on tarjolla hevosajelutusta ja talutusta. Messuilta löytyy laajat valikoimat tuotteita, varusteita ja tarjouksia.


Hyväntekeväisyystalkoot Uusi Lastensairaala 2017 -projektin tueksi

Hevoset-messuille on organisoitu hyväntekeväisyystalkoot Uusi Lastensairaala 2017 -projektin tueksi.
 
– On hienoa toteuttaa tällainen hyvää tekevä talkooprojekti upeiden yhteistyökumppanien kanssa ja tuella. Hyväntekeväisyystalkoot Uusi Lastensairaala 2017 -projektin tueksi näkyvät Hevoset-messuilla monella tavalla. Keräyslippaista, digilippaasta ja keräyksen hyväksi lahjoitetuista myyntituotteista koottavalla summalla päästään taas askel lähemmäksi tavoitetta pienten potilaiden hyväksi tehtävässä projektissa, sanoo keräystä organisoiva Anne Koskinen Riders’ House Oy:stä.

Avoinna la 5.4. klo 9–19, su 6.4. klo 10–18. Akkreditoituminen, materiaalit, kuvat, videot: www.hevosmessut.fi (Medialle).

LISÄTIEDOT: www.hevosmessut.fi, Facebook: www.facebook.com/Hevosmessut
Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, Twitter: @TampereenMessut
Veli-Pekka Rouvali, projektipäällikkö, p. 050 516 4005, veli-pekka.rouvali(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu
Aino Paavola, viestintäassistentti, p. 0400 914 877, aino.paavola(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs