Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Ensimmäiset valmistuvat Oamkin oppisopimuskoulutuksesta

Oulun ammattikorkeakoulu

Ensimmäiset valmistuvat Oamkin oppisopimuskoulutuksesta

Tiedote.
Julkaistu: 22.11.2012 klo 08:09
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun seudun ammattikorkeakoulu (Oamk) saa päätökseen vuoden kestäneen kokeilun, jossa täydennyskoulutusta järjestettiin oppisopimustyyppisenä koulutuksena korkeakoulututkinnon suorittaneille. Opetus- ja kulttuuriministeriö rahoitti viime vuonna koko maassa 34 kokeilua, joissa haettiin toimintatapoja korkeakoulujen oppisopimuskoulutukselle. Yksi näistä kokeiluista oli Oamkin Luonnonvara-alan yksikön Biotaloudesta bisnestä -koulutus, josta ensimmäiset opiskelijat valmistuvat marraskuun lopussa. Koulutus toteutettiin yhteistyössä Hämeen ja Lahden ammattikorkeakoulujen kanssa.

Koulutuksen tarkoituksena oli tukea alueen luonnonvara-alan yritysten kehittymistä ja menestymistä työssä tapahtuvan pätevöitymisen avulla. Erityisesti koulutus keskittyi biotalousyritysten uusien liiketoimintamahdollisuuksien hyödyntämiseen ja liiketoiminnan kannattavuuden varmistamiseen. Koulutuksella haluttiin edistää vastuullista luonnonvarojen käyttöä, uusia energiaratkaisuja sekä ympäristöjärjestelmiä.

Koulutus oli ensimmäisiä toteutuksia luonnonvara-alalla ja koulutus onnistui Oamkissa hyvin. Monet osallistujista ovat yrittäjiä, jotka saivat uusia ideoita yrityksen kehittämiseen ja pystyivät testaamaan vielä ideointivaiheessa olevia ajatuksia. Koulutuksen antia oli myös verkostoituminen opiskelijoiden kesken, joka on yrittäjälle ensiarvoisen tärkeää. Yhteistyöprojekteja osallistujien kesken onkin jo viritelty.

Oamk on saanut jatkorahoituksen, ja Biotaloudesta bisnestä -koulutuksen toinen toteutus on ensi syksynä.

Lisätietoja

Antti Hirvonen, lehtori, 050 317 4870
Mikko Kemppainen, koulutuksen suorittanut opiskelija, 040 733 9621

Mikko Kemppainen kartoitti opinnoissaan biokaasulaitoksen kannattavuutta ja rakentamismahdollisuuksia Maitoaho Ay:lle. Maitoaho Ay on kolmen tilan yhteisnavetta Kiuruvedellä Pohjois-Savossa.

 

 

Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs