Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Edellisten ohjelmakausien ympäristötuen erityistuet maksuun marraskuussa

Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Edellisten ohjelmakausien ympäristötuen erityistuet maksuun marraskuussa

Tiedote.
Julkaistu: 02.11.2015 klo 09:27
Julkaisija: Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Maaseutuvirasto maksaa vuosina 1995–2010 tehtyjen ympäristötuen erityistukisopimusten mukaiset tuet 5.11.2015 alkaen. Tuen saavat kaikki kevään 2015 tukihaussa erityistukisopimuksen maksua hakeneet noin 1300 maatilaa.

Ympäristötuen erityistuet maksetaan yhdessä erässä lukuun ottamatta Lietelannan sijoittaminen peltoon -sopimusta, jonka mukainen tuki maksetaan kahdessa erässä. Tuen ensimmäinen erä maksetaan 5.11. alkaen ja toinen erä keväällä 2016.  Ensimmäisessä erässä maksetaan 80 % tuen kokonaismäärästä.

Voimassa olleita maatalouden ympäristötuen erityistukien sopimuksia oli mahdollista jatkaa uudelle ohjelmakaudelle kevään 2015 päätukihaun yhteydessä.

Ympäristötuen erityistukien tarkoituksena on harjoittaa maatalous- ja puutarhatuotantoa
kestävillä tuotantomenetelmillä niin, että ympäristön ja vesistöjen kuormitus vähenee ja maaseudun luonnon monimuotoisuus lisääntyy. Ympäristötuen erityistuet sisältyvät EU:n osarahoittamaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan.

Lisätietoja:
Ylitarkastaja Riikka Klemola
0295 31 2430
etunimi.sukunimi@mavi.fi

Maaseutuvirasto toimeenpanee viljelijätukia, maaseudun yritys- ja hanketukia sekä markkinatukia asiakaslähtöisesti ja hallinnon palveluja kehittäen. Ohjaamme, neuvomme ja koulutamme asiakkaitamme palvelevia ELY-keskuksia, kuntien yhteistoiminta-alueita ja Leader-ryhmiä. Vastaamme Suomen kansallisten tukien ja EU:n maataloustukirahaston ja maaseuturahaston varojen käytöstä ja toimimme Suomen maksajavirastona. Hallinnoimme vuosittain yli kahden miljardin euron arvosta EU- ja kansallisia tukia.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs