Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » E-ansökan om odlarstöd hittade nya användare

Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

E-ansökan om odlarstöd hittade nya användare

Pressmeddelande.
Publicerad: 19.04.2012 kl. 12:45
Utgivare: Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

E-ansökan kan lämnas in genom Vipu-tjänsten ända fram till den 30 april kl. 23.59. I år är det möjligt att lämna en elektronisk ansökan om förlängning av förbindelsen för miljöstöd och att förnya kompensationsbidraget.

Den 18 april hade närmare 9 000 e-ansökningar lämnats in. Nästan en tredjedel av dessa kom från jordbrukare som utnyttjade e-ansökan för första gången.

Vanligtvis lämnas merparten av ansökningarna in först i slutet av april. I till exempel Kuhmo och Keitele har cirka 40 procent av jordbrukarna redan lämnat in sin ansökan via webben.

E-ansökan har även i år fått mycket god respons för att den är lätt att använda och är till nytta. Vid behov kan man avbryta ifyllandet, spara ansökan och fortsätta senare. Ändringar i ansökan kan dessutom göras ända fram till den sista ansökningsdagen. Jordbrukarna kan också kontrollera och ändra åkerskiftena på webben.

Kommunal och nationell användarsupport ger råd

Landsbygdsnäringsmyndigheten i den egna kommunen ger jordbrukarna hjälp i användningen av e-ansökan. Utanför tjänstetid och på veckoslut får man hjälp av den nationella användarsupporten för elektronisk stödansökan. Supportpersonalen kan nås per telefon eller e-post. Användarsupporten har jour vardagar kl. 9–21 och veckoslut kl. 9–15 under perioden 16–30 april.

Vipu finns även på Facebook; sök på "Vipu - Viljelijän verkkoasiointi". Genom att ”gilla” Vipu får du tips om tjänsten och de senaste nyheterna om e-ansökan.

Vipurådgivaren hjälper dig med ansökan

Vipurådgivaren är ett verktyg i Vipu-tjänsten som ger ett sammandrag av uppgifterna om gården och tips när det gäller e-ansökan. Vi rekommenderar att du använder Vipurådgivarens kontrollfunktioner när du har fyllt i ansökningsblanketten och blanketten för bas- och jordbruksskiften. Vipurådgivaren meddelar till exempel om det finns stöd som du inte sökt och varnar när det finns brister i ansökan.

Vipurådgivaren öppnas med en länk i den vänstra sidobalken i Vipu-tjänsten.

Tilläggsuppgifter:
• Kommunernas landsbygdsnäringsmyndigheter
• Nationell användarsupport på telefon 020 690 888 eller e-postadress tukihaku@mavi.fi
• www.mavi.fi/vipu och https://vipu.mavi.fi

Statistik: Antalet gårdar per kommun som lämnat in e-ansokan 18.4.2012 (pdf)

Bilagor

Maaseutuvirasto (Mavi) toimeenpanee viljelijätukia, maaseudun yritys- ja hanketukia sekä markkinatukia asiakaslähtöisesti ja hallinnon palveluja kehittäen. Suomen maksajavirastona Mavi vastaa EU:n maataloustuki- ja maaseuturahaston varojen käytöstä. Mavi ohjaa, neuvoo ja kouluttaa ELY-keskuksia ja kuntien maaseutuelinkeinoviranomaisia. Maaseutuviraston toimipaikka sijaitsee Seinäjoella.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs