Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Vihreä hoiva rantautuu Pohjanmaalle

Centria-ammattikorkeakoulu

Vihreä hoiva rantautuu Pohjanmaalle

Tiedote.
Julkaistu: 28.08.2013 klo 08:00
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Pohjanmaan alueella lanseerataan ensimmäistä kertaa Vihreä hoiva -projekti. Hankkeen toteuttajana on Centria ammattikorkeakoulu yhteistyössä Folkhälsans Förbundetin kanssa. Vihreä hoiva (Green Care) on uusi ala, jolla voidaan luoda yrityksiä ja työpaikkoja maaseudulle. Muita hyötyjiä ovat kunnat, kaupungit ja muut palvelutuottajat ja etenkin sosiaali- ja terveyssektori.

Vihreässä hoivassa on kyse terveyttä ja elämänlaatua edistävästä toiminnasta luonnonomaisessa ympäristössä ihmisille, jotka tarvitsevat erityistä tukea. Toiminta liittyy luontoon, eläimiin ja maatiloille. Vihreässä hoivassa toimintatavat voidaan jakaa eläinavusteisiin, luontoavusteisiin, viherympäristöön ja maatiloilla tapahtuvaksi toiminnaksi. Vihreän hoivan toimintaa ovat esimerkiksi kaverikoirat, seikkailupedagogiikka, puutarhaterapia ja kuntouttava työ. Vihreän hoivan asiakasryhmiä ovat erityistarpeiset lapset ja nuoret, päihde-, mielenterveys-, burn out-kuntoutujat, liikuntarajoitteiset ja vanhukset.

Vihreä hoiva -projektin tavoitteena on lisätä kiinnostusta toimintaa kohtaan ja tiedottaa vihreän hoivan mahdollisuuksista ja toiminnasta Pietarsaaren ja Vaasan seutukunnissa. Hankkeessa selvitetään potentiaalisten yrittäjien toiminta-mahdollisuuksia ja pyritään lisäämään yhteistyötä järjestöjen ja asiakkaiden parissa sekä luomaan uusia verkostoja. Projektissa järjestetään seminaareja ja työpajoja, joista ensimmäinen on Pietarsaaressa 25.9.2013

Vihreä hoiva -projekti toteutetaan Pietarsaaren ja Vaasan seutukuntien alueella ja se kestää vuoden 2014 loppuun. Hankkeen rahoituksesta vastaa Pohjanmaan liitto ja Euroopan aluekehitysrahasto.


Lisätiedot:
Projektipäällikkö Lena Kalliokoski, lena.kalliokoski@centria.fi, 044 725 0594
Projektityöntekijä Mariitta Koskiniemi, mariitta.koskiniemi@folkhalsan.fi, 044 788 3676

Centria ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuuri aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2013

 

Koulutusohjelmia                                   15

Aloituspaikkoja 2013                              492

Opiskelijoita                                          2852

Tutkintoja 2012                                     528

Henkilöstömäärä                                   293

Kokonaistuotot 2012                              28 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs