Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Suomen Saunaseura ry:n julkilausuma: Yleiset saunat ja suomalainen saunakulttuuri pelastettava

Suomen Saunaseura ry

Suomen Saunaseura ry:n julkilausuma: Yleiset saunat ja suomalainen saunakulttuuri pelastettava

Tiedote.
Julkaistu: 03.06.2013 klo 13:15
Julkaisija: Suomen Saunaseura ry

Suomen Saunaseura ry tuo julki huolensa yleisten saunojen häviämisestä maassamme.

Yleiset saunat olivat aikoinaan oleellinen osa sekä suomalaista saunakulttuuria että kaupunkikuvaa. Nyt yleisiä saunoja on enää muutamia. Onneksi sentään yksi uusi on saatu tänä keväänä Helsinkiin.

Yleiset saunat ovat väistyneet kerrostaloihin rakennettujen asunto- ja asukassaunojen sekä muun muassa uimahallien ja kylpylöiden tieltä. Suomen Saunaseurassa kuitenkin uskotaan, että yleisiä saunoja tarvitaan suuresti edelleen. Suomalaista, perinteistä saunakulttuuria tulee tukea ja edistää kaikin mahdollisin keinoin. Kaupunkien, kortteleiden ja kylien saunakulttuuri onkin herätettävä uudelleen henkiin.

Yhdessä saunominen on paljon muutakin kuin löyly ja peseytyminen. Saunominen on niin sosiaalinen, fyysinen kuin henkinenkin kokemus. Yksinäisyys ja stressi ovat nykyisin eri-ikäisten suomalaisten todellisia ja vakavia ongelmia sekä kaupungeissa että maaseudulla. Terve saunominen helpottaa stressiä ja vahvistaa hyvinvointia.

Sauna on osa suomalaista identiteettiä. Se pitää osata hyödyntää niin kaupallisesti, kulttuurisesti kuin imagollisesti. Yleiset saunat voivat olla tulonlähteenä paikallisille sauna-alan yrittäjille ja saunayhdistyksille.

Suomalaisen saunan pitää olla osa Suomi-brändiä ja vahvistaa kansainvälisesti menestyksellistä Suomi-kuvaa.

Suomen Saunaseura toivoo, että yleisten saunojen kehitykseen ja säilymiseen suhtaudutaan vakavasti kaikilla tahoilla. Yleisten saunojen rakentamista tulee edistää ja niiden toimintaa tukea monipuolisesti.

Suomalaisilla ja maassamme vierailevilla turisteilla pitää olla mahdollisuus aitoon saunakokemukseen. Se on vähintä, mitä itseään saunamaana pitävä Suomi voi tarjota.

Suomen Saunaseura ry

Lisätietoja

Ben Grass, Suomen Saunaseuran johtokunnan puheenjohtaja, gsm 050 375 8899, ben.grass@kolumbus.fi

Pirjo Irmeli Korhonen, Suomen Saunaseuran Tutkimus- ja kulttuuritoimikunnan puheenjohtaja, gsm 040 584 1686, pirjo-irmeli.korhonen@ttl.fi

www.sauna.fi

 

Suomen Saunaseura ry on 75-vuotias. Seuran tarkoituksena on muun muassa suomalaisten saunaperinteen vaaliminen, saunan tuntemuksen syventäminen sekä tutkimus- ja julkaisutoiminta.

Saunaseuran Saunatalo sijaitsee Helsingissä, Lauttasaaren Vaskiniemessä. Seuralla on noin 4 100 jäsentä. Suomen Saunaseura on kansainvälisen saunaliiton, International Sauna Association ISA:n jäsen

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs