Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Kesäpäivä MuuMaassa on tekemisen riemua tulvillaan

Kesäpäivä MuuMaassa on tekemisen riemua tulvillaan

Tiedote.
Julkaistu: 04.06.2013 klo 10:48
Julkaisija: Viestintätoimisto Kumppania

Puputus ja kananen, traktorikiertoajelu, lehmän lypsy, possun syöttö, munien keruu ja merenkuninkaan vierailu. Maatilameiningin touhutuokioista syntyy riemukas päivä Koivuniemen Herran MuuMaassa Merikarvialla.

MuuMaan pihapiirissä lintujen laulu jää äkkiä toiseksi, kun lasten ilonkiljahdukset yhtyvät lehmien ammuntaan ja lampaiden määintään. 3-vuotias Anniina euralaisesta Päivätuulen ryhmäpäiväkodista on saanut pupun syliinsä ja toteaa sen pehmeäksi ja voikukkia rakastavaksi. Enempää ei neiti ehdi rupatella, kun maatilan kotkotukset jo kutsuvat.

– Ensimmäinen kuulutus: traktorikiertoajelu lähtee laiturilta yksi, raikaa yli pihapiirin, kun talon isäntä Markku Koivuniemi kutsuu kyytiläisiä.

Eipä tarvitse toista kertaa käskeä, kun lavetti jo täyttyy pienistä turisteista.

3-vuotiaat Jesse ja Joona ryhmäperhepäiväkoti Nuutista Raumalta ovat kirveen teroituspuuhissa. Oho, kuulostaa raisulta, vaan eipä hätää. Nuoret apupojat ja -tytöt pääsevät pyörittämään tahkoa, ja teroitustyön hoitaa trenki itte. Pienin kammenvarteen tarttuva apulainen on vasta 1-vuotias Julius. Nuorena se on kampi väännettävä, sano merikarvialainen.

Iloa kaikille aisteille

Pienet vieraat saapuivat viettämään kesäpäivää Raumalta, Eurasta ja Jurvasta. Kaikki lapsukaiset löysivät jotakin kokeiltavaa, katsottavaa, haistettavaa ja maistettavaa aidon iloisessa maalaisympäristössä.

4-vuotiaan Santerin päivässä parasta oli lehmän – sekä aidon että leikki sellaisen – lypsäminen. Myös pääsiäiskana oli sylissä, ja sen muniakin oli kanalasta noukittu.

– Mustempia olivat, ehtii Santeri toteamaan kunnes maatilan kiireet vievät miehen mennessään.

Lienevätkö olleet sitten ruskean kanan munimia. Muutama maatilan pikkuapulainen laittaa hetkeksi pitkäkseen. Puun varjossa ruohikolla räsymaton päällä on ihana loikoilla. Mutta vain hetken, sitten taas mennään.

– Merenkuningas tulee käymään, kailottaa maatilan emäntä Sirkka-Liisa ”Sirkkis” Koivuniemi ja lapsikatras terästäytyy.

Mihis suuntaan nyt sännätään? Joku käy kurkkaamassa karttaa, ja samalla Sirkkis viitoittaa reittiä itsensä Ahdin vierailua varten.

Rentoa yhdessäoloa

Vapaata tutustumista maatilan elämään ja ohjattuja kokeiluja. Niistä syntyy kesäparatiisin kokemuspäivä, johon ensi kertaa osallistuu myös jurvalaisperhe Mäenpää ja Kirilova.

– Rempseä on emäntä, toteaa isä hymyssä suin vuoden ikäinen Jussi sylissään ja seuraa katsellaan, kun isoveli Jaakko tekee läheistä tuttavuutta kilpikonnan ja kanan kanssa. Isän parranajon laatu on hetkeä aiemmin testattu silkkisen chinchillan kanssa.

– Sileää on, toteaa Sirkkis.

– Viimeinen kuulutus, viimeinen kuulutus: traktorikiertoajelu alkaa, kuuluu taas lähtölaiturilta.

Hauskuutus ja hyörintä jatkuvat auringon helliessä. Taitaakin olla aika kulauttaa kaakaot kurkusta alas, vastalypsettyyn lehmänmaitoon sekoitettuna tietenkin.

 

MuuMaan maatilakesä avataan lauantaina 8. kesäkuuta. Lapsiperheiden kesänviettokohteiden kestosuosikki tarjoaa maalaiselämän ihmetyksiä jo toisen sukupolven asiakkaille. Ota omat ja muidenkin lapset mukaan, ja tule kurkkaamaan maatilan tohinaa!

 

Lisätiedot:

Koivuniemen Herran emäntä Sirkka-Liisa Koivuniemi

puh. 040 533 8057 / 02 551 1663

Liitetiedostot

 

MuuMaa on avoinna 8.6.–4.8. seuraavasti:

ti–su klo 11–18

Suljettu juhannusaattona 21.6. ja juhannuspäivänä 22.6. Avoinna 23.6. klo 11–18.

MuuMaan rannekkeet:

Yli 2-vuotiaat 11 € (sisältää MuuMaa-passin, toiminnot, sekä kaiken päiväohjelman)

 

KOIVUNIEMEN HERRAN MUUMAA on monipuolinen ja uudentyyppinen maaseutumatkailuyritys Satakunnassa, Merikarvialla. MuuMaa tarjoaa luonnonläheisiä ja talonpoikaiseen joki- ja perinnemaisemaan istuvia maalaiselämyksiä. Maalaisseikkailun tapahtumapaikkana on vanha merikarvialainen Koivuniemen maatila. www.koivuniemenherra.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs