Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » JOKA VIIDES SUOMALAINEN POTEE NIVELIÄÄN

Mezina Oy

JOKA VIIDES SUOMALAINEN POTEE NIVELIÄÄN

Tiedote.
Julkaistu: 08.07.2015 klo 08:30
Julkaisija: Mezina Oy

Laskennallisesti jo joka viides suomalainen potee niveliään. Nivelrikko on yksi yleisimmistä liikkumista rajoittavista sairauksista. Se on nivelrustoa rappeuttava sairaus, joka kehittyy iän myötä lähes jokaiselle. Tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet (TULES) aiheuttavat väestön ikääntyessä yhä enemmän kustannuksia yhteiskunnallemme. Terveelliset elämäntavat ja monipuolinen jokapäiväinen liikunta ovat nivelten parasta itsehoitoa ja nivelvaivojen ennaltaehkäisyä.

Ihmisiä tulee ohjata huolehtimaan itsestään paremmin, liikkumaan aktiivisesti, pudottamaan painoa ja elämään terveellisesti.

Päivittäisellä terveysliikunnalla on suuri vaikutus ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja nivelten vointiin.

Painonhallinnalla ja terveellisellä ravinnolla on merkitystä nivelten kunnolle. Laihduttaminen keventää niveliin kohdistuvan kuorman vaikutusta. Kevyempänä on helpompaa liikkua enemmän.

 

Kukonhelttaa nivelten hyvinvointiin

Kukonhelttauute on ollut käytössä jo 1970-luvulla, jolloin keksittiin, että ravihevoset saatiin juoksemaan kovempaa kukonhelttapistoksien avulla. Hyaluronin huomattiin olevan tärkeä ainesosa nivelnesteen sitkolle ja kimmoisuudelle. Kukonheltan hyaluronihapon todettiin vastaavan nivelnesteen luontaisia ominaisuuksia.  Erinomaisten tulosten myötä hyaluronin vaikuttavuutta ryhdyttiin tutkimaan ja se päätyi myös ihmisten nivelvaivojen hoitoon.

Nyt lääkärit pistävät synteettistä hyaluronia, hyaluronaattia nivelrikkopotilaan kipeisiin niveliin, pääsääntöisesti kuormittuville nivelille. Tutkimusten mukaan noin 70 % esim. polven nivelrikkoa potevista saa tästä hoidosta selkeää apua. Nivelten väliseen nivelnesteeseen annettava pistoshoito on kuitenkin invasiivinen toimenpide, missä on aina omat riskinsä.

  

Yhteenveto Kaksossokkotutkimuksesta 5.10.2012, Katriina Vuolteenaho ja Eeva Moilanen

Hyaluronaatti näyttäisi lievittävän polven nivelrikon aiheuttamaa liikekipua ja parantavan toimintakykyä paremmin kuin lumelääke.

Hyaluronaatti helpottaa nivelrikkokipua ja parantaa toimintakykyä erityisesti 5–13 viikkoa injektion antamisesta. Haittavaikutuksena raportoitiin lähinnä paikallista injektioon liittyvää kipua.

Artikkelin tunnus: nak05698 ( 000.000)  © 2015 Suomalainen Lääkäriseura Duodecim

 

Kukonhelttaa saa nyt myös kapseleissa

NutriLenk Active -kapselien hyaluroni jakautuu suun kautta nautittuna kehon kaikkiin niveliin. Sen kukonheltta on hydrolysoitu imeytymään paremmin. NutriLenk Active on korkealaatuinen ravintolisä aktiivisten nivelten itsehoitoon.

Vaikka ei ole olemassa ihmelääkettä, joka ehkäisisi nivelrikkon kehittymistä, kukonhelttauutteesta on havaittu olevan siihen helpotusta. Vaikka kukonheltalla ei ole suun kautta nautittuna ravintolisänä terveysväitettä myös siitä voi saada lisäapua nivelten itsehoitoon yhdessä terveellisten elämäntapojen kanssa.

 

Liikunta on parasta lääkettä nivelille!

Aktivea aktiivisille ihmisille

Mezinan NutriLenk Active on kehitetty ravitsemaan nivelnestettä, tukemaan nivelten iskunvaimennusta ja hyvää voitelua sekä  nivelnesteen viskositeettia. Tuote sopii kaikille kuntoilijoille, liikunnan harrastajille ja aktiiviurheilijoille tukemaan nivelten normaalia hyvää iskunvaimennusta ja liikkuvuutta. Myös fyysistä työtä tekevien nivelille siitä voi olla apua. 

NutriLenk Active on korkealaatuinen hyaluronivalmiste nivelten itsehoitoon. Samaan tuoteperheeseen kuuluu vahva kalanrustovalmiste NutriLenk Gold. Kaikki NutriLenk -ravintolisät on valmistettu hydrolysoimalla. Sillä varmistetaan niiden ainesosille paras mahdollinen imeytyvyys. NutriLenk -ravintolisiä voi käyttää yhdessä tai erikseen.

Myynnissä: Apteekeissa, terveys- ja luontaistuotekaupoissa, luontaistuoteosastoilla sekä terveystuotteiden suomalaisissa verkkokaupoissa.

Lisätiedot ja tuotenäytteet:
Mezina Oy, toimitusjohtaja Lissu Suursalmi, puh. 010 422 1580
ls@mezina.com, finland@mezina.comwww.mezina.fi
 

Mezina A/S on tanskalainen perheyritys, joka on kehittänyt ja tuottanut korkealaatuisia ravintolisiä jo yli 30 vuotta Pohjois-Euroopan markkinoille. Konsernin Suomen tytäryhtiö Mezina Oy on Luontaistuotteiden Tukkukaupan liiton jäsenyritys. Mezina Oy:n tuotteita myy Suomessa yli 800 jälleenmyyjää: apteekit, luontaistuotekaupat ja -osastot, terveystuotekaupat sekä vastuulliset terveystuotteiden verkkokaupat.

 

Tykkää Facebookissa ja seuraa tuoteuutisiamme: Mezina Finland

www.mezina.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs