Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » JAMK ja Keski-Suomen Keittiömestarit yhteistyöhön

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

JAMK ja Keski-Suomen Keittiömestarit yhteistyöhön

Tiedote.
Julkaistu: 22.08.2016 klo 15:00
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Osta tilalta!-päivä tuo tuottajat ja kuluttajat yhteen syyskuussa. Tervetuloa infotilaisuuteen 25.8!

Ruoan alkuperä kiinnostaa kuluttajia yhä enemmän. Tuotteille halutaan saada kasvot ja tarina, jonka vuoksi yhä useampi on valmis etsimään mieleisiä paikallistuotteita. Tähän avautuu mahdollisuus valtakunnallisena Osta tilalta! -päivänä lauantaina 10.9.2016. Tapahtuma näkyy usealla keskisuomalaisella maatilalla.

Päivän tarkoituksena on juhlistaa tuottajia ja kotimaista ruoantuotantoa ympäri Suomea. Osta tilalta!-päivänä voi tutustua lähiseudun maatiloihin, saada maistiaisia ja ostaa tuoreita raaka-aineita suoraan tuottajilta. Keittiömestareiden osallistuminen tapahtumaan on osa Jyväskylän ammattikorkeakoulun toteuttaman Kilpailukykyinen keskisuomalainen maaseutu-koulutushankkeen sopimaa yhteistyötä Keski-Suomen Keittiömestarit ry:n kanssa. Sen myötä hankkeen markkinointikoulutukseen osallistuvat yrittäjät saavat oman keittiömestarin Osta tilalta!-päivänä avukseen esittelemään ja maistattamaan tilojen tuotteita.

– Yhteistyöhön oli helppo lähteä mukaan, sillä monet tuottajat ovat yhdistyksemme jäsenille tuttuja jo entuudestaan, kertoo ravintola Sohwin keittiömestari ja Keski-Suomen Keittiömestarit ry:n hallituksen jäsen Kati Lemiläinen.

– On hyvä idea yhdistää keittiömestarit ja tuottajat näin. Yhteistyön pohjalta voi nousta uusia mahdollisuuksia käyttää lähituottajien raaka-aineita ammattikeittiöissä.

Osta tilalta! -päivään on tällä hetkellä ilmoittautunut Keski-Suomesta seitsemän tilaa, ja määrä kasvaa koko ajan. Ostatilalta.fi-sivustolla voi ilmoittaa oman tilansa päivään ja katsoa myös, mitkä tuottajat ovat jo lähteneet mukaan. Kuluttajat voivat tämän avulla suunnitella esimerkiksi sadonkorjuun rengasmatkan. Monet tuottajat tarjoavat raaka-aineita kuluttajille myös ympäri vuoden. Nämä paikalliset elintarvikeyritykset löytyvät helposti valtakunnallisen aitojamakuja.fi-palvelun avulla.

Osta tilalta!-päivästä ja Keski-Suomen Keittiömestareiden ja JAMKin hankkeiden välisestä yhteistyöstä voi kuulla lisää jo tämän viikon torstaina 25.8. klo 18.30-19.00 Naissaaren Kahvihuoneessa Vaajakoskella. Paikalla on tuottajia ja Keski-Suomen keittiömestareita, jotka jatkavat infon jälkeen verkostoitumis- ja koulutustilaisuudessa Osta tilalta!-päivän suunnittelua. Tervetuloa!

Lue lisää

Lisätietoja:
Niina Rantakari, koulutushankkeen projektipäällikkö, 040 621 3186, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoimintayksikkö

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
Communication Specialist
+358 50 433 8011
jamk.fi
facebook.com/jamk.fi

Twitter: @PauliinaHoo
linkedin.com/in/pauliinahietalahti

Jyväskylän ammattikorkeakoulu | JAMK University of Applied Sciences
Rajakatu 35 | FI-40200 Jyväskylä, Finland

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs