Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Hirvisaalis edellisvuotta suurempi

Suomen riistakeskus - Satakunta

Hirvisaalis edellisvuotta suurempi

Tiedote.
Julkaistu: 18.02.2016 klo 11:15
Julkaisija: Suomen riistakeskus - Satakunta

Hirviä kaadettiin vuodenvaihteessa päättyneellä metsästyskaudella riistakeskuksen Satakunnan toimialueella 2160 yksilöä, joka on noin 11 % enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Syksyn kokonaissaaliista 52 % oli vasoja, ja kaadetuista aikuisista hirvistä lievä enemmistö, 53 % oli sonneja. Myönnetyistä pyyntiluvista käytettiin 88 %.

Aluetasolla toteutunut verotusmäärä vastasi hyvin suunniteltuja määriä. Verotussuunnitelmat on tehty alueellisen riistaneuvoston asettamien hirvikannan hoidon tavoitteiden perusteella. Myös hirvisaaliin ikä- ja sukupuolijakaumaan kiinnitettiin jahdin suunnittelussa ja toteutuksessa aikaisempaa enemmän huomiota, mutta kannan rakenteelle asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi hirvilehmien osuutta saaliissa on tulevina vuosina tarvetta nostaa.

Luonnonvarakeskus tuottaa lähikuukausina arvion tämän hetkisestä hirvikannan koosta ja rakenteesta, jonka jälkeen riistanhoitoyhdistyksissä aloitetaan tulevan syksyn metsästyksen suunnittelu.

Satakunnan toimialue on jaettu neljään hirvitalousalueeseen, ja alueella toimii noin 200 hirveä metsästävää seuraa ja seuruetta. Toimialueen noin 15 000:sta metsästyskortin lunastaneesta henkilöstä hirvieläinjahteihin osallistuu arviolta noin 6000 henkilöä. 

 

Lisätietoja:

riistapäällikkö Antti Impola 029 431 2321

riistasuunnittelija Reima Laaja 029 431 2322

Suomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Suomen riistakeskus Satakunnan toimialueeseen kuuluu Satakunnan maakunta sekä Kihniön, Parkanon, Ikaalisten, Hämeenkyrön, Sastamalan, Punkalaitumen ja entisen Viljakkalan kunnan alueet Pirkanmaalta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs