Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Caruna parantaa merkittävästi sähkönjakelun toimitusvarmuutta Lounais-Suomessa ja Satakunnassa

Caruna

Caruna parantaa merkittävästi sähkönjakelun toimitusvarmuutta Lounais-Suomessa ja Satakunnassa

Tiedote.
Julkaistu: 14.09.2015 klo 12:00
Julkaisija: Caruna

Sähkönsiirtoyhtiö Caruna jatkaa sähköverkkonsa luotettavuuden ja säävarmuuden parantamista haja-asutusalueilla Lounais-Suomessa ja Satakunnassa. Keski- ja pienjänniteverkon parannusinvestointien arvo on 150 miljoonaa euroa ja ne työllistävät suoraan 1500 henkilöä seuraavan kolmen vuoden aikana.

Sähkönjakeluverkon kehittämiseksi ja saneeraamiseksi Caruna on solminut kolmen vuoden puitesopimuksen Eltel Networks Oy:n, Sallila Sähköasennus Oy:n, Telog Oy:n ja TLT-Group Oy:n   kanssa. Verkonparannushankkeet ajoittuvat kolmelle vuodelle ja viedään läpi noin sadassa projektissa. Ilmajohtoverkkoja korvataan kokonaisuudessaan tänä aikana yli 3500 kilometrillä maakaapeliverkkoa. Kaapeloinnin lisäksi verkkoon asennetaan tuhansia muuntamoita, jakokaappeja sekä muita luotettavan sähkönjakelun kannalta välttämättömiä teknisiä laitteita. Verkosta purkautuvan materiaalin kierrätyskumppanina puitesopimuksessa toimii Kuusakoski Oy.

Haja-asutusalueiden investointien lisäksi Caruna kohdistaa osan toimenpiteistä taajama- ja kaupunkialueille rakennuttamalla uutta jakeluverkkoa sekä saneeraamalla nykyistä ilmajohtoverkkoa.

- Investoinneilla parannamme nopeasti sähkönjakelun toimitusvarmuutta ja saamme 45 000 asiakasta lisää säävarman verkon piiriin Lounais-Suomen ja Satakunnan alueilla. Näemme tämän laajan puitesopimuksen mahdollistamat investoinnit sähköverkkoon merkittävänä osana toimitusvarmuuslainsäädännön vaatimusten saavuttamista annetussa aikataulussa. Puitesopimus on tärkeä osa kokonaisuutta, jolla jatkamme yli 150 miljoonan euron vuosittaisia verkkoinvestointejamme kaikilla sähkönjakelualueillamme taataksemme asiakkaillemme luotettavamman sähkön saannin, toimitusjohtaja Ari Koponen Carunasta kertoo.

- Projektien suunnittelu alkaa syksyn aikana ja varsinaiset kaivutyöt alkavat keväällä 2016. Olemme valinneet investointikohteet siten, että niiden asiakashyöty on mahdollisimman suuri. Isoilla puitesopimuksilla tarjoamme töitä paikallisille osaajille ja varmistamme riittävät resurssit tuleviin kasvaviin investointeihimme sähköverkkoon, omaisuudenhallinnasta vastaava johtaja Timo Jutila päättää.

Caruna
Viestintä

Lisätietoja:
Ari Koponen, toimitusjohtaja, Caruna, puh. 050 453 1254.
Timo Jutila, johtaja, omaisuudenhallinta, Caruna, puh. 050 453 6016.

Kuvia sähkönsiirrosta ja kaapeloinnista toimitusten käyttöön: http://kuvapankki.caruna.fi

Caruna Facebookissa: https://www.facebook.com/caruna.fi
Caruna Twitterissä: https://twitter.com/CarunaSuomi
Caruna Linkedinissä: http://www.linkedin.com/company/caruna?trk=top_nav_home

 

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 650 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla, Lapissa sekä Satakunnassa. Carunassa työskentelee noin 310 henkilöä ja yhtiö työllistää suoraan yhteensä 1800 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 150 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). Lisätietoja: www.caruna.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs