Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maanpuolustus » Ylennysten määrät puolittuneet viidessä vuodessa

Reserviläinen

Ylennysten määrät puolittuneet viidessä vuodessa

Tiedote.
Julkaistu: 06.12.2014 klo 10:45
Julkaisija: Reserviläinen

Yhä harvempi reservinupseeri ylenee. Vähäiset kertausharjoitusmäärät ja pienenevät sodan ajan joukot näkyvät radikaalisti ylennyksen saaneiden määrässä. Vuonna 2009 Tasavallan presidentti ylensi lippujuhlan päivänä ja itsenäisyyspäivänä vielä yhteensä 2350 reserviupseeria. Siitä lähtien pääsuunta on ollut laskeva. Vuosina 2010 ja 2011 reserviupseereita ylennettiin suurin piirtein sama määrä, 1820 ja 1859. Vuonna 2012 ylennettyjä oli 1460 ja viime vain 1083. Tänä vuonna ylennyksen sai yhteensä 1171 upseeria reservissä. Myös aliupseeriylennysten määrä on ollut laskeva.

– Luvut kertovat suoraan, että kertausharjoitukset ovat olleet vähissä. Trendi tulee tulevaisuudessa pysymään samana jo senkin takia, että yhä harvemmalla reserviläisellä on jatkossa sodan ajan sijoitus. Menneiden vuosien huippulukemiin ei tulla jatkossa pääsemään, Reserviupseeriliiton puheenjohtaja Mikko Halkilahti toteaa.

Samalla Halkilahti esittää ajatuksen, että ylentämiskriteereitä ylipäätään pitäisi pohtia puolustusvoimissa.

– Reserviläinen voi tehdä vaikka kuinka arvokasta työtä reserviläisjärjestöissä, eikä se vaikuta ylenemismahdollisuuksiin. Maanpuolustuskoulutusyhdistyksenkin harjoituksista luetaan eduksi vain 25 ensimmäistä harjoitusvuorokautta. Pitäisi katsoa kokonaisvaltaista toimintaa maanpuolustuskentässä, eikä pelkkiä kertausharjoitusvuorokausia. Ylenemisessä on kyse kuitenkin myös motivoinnista. Jos vuosien työ ei näy missään, voi seurauksena olla pettymys ja kiinnostuksen lopahtaminen.

Tasavallan presidentti on ylentänyt tämän vuoden itsenäisyyspäivänä yhteensä 695 upseeria reservissä. Lisäksi sotilasläänien komentajat ovat samana päivänä ylentäneet aliupseereita ja miehistöön kuuluvia reserviläisiä.

 

Koko juttu: http://reservilainen.fi/uutiset/ylennysten_maarat_puolittuneet_viidessa_vuodessa

Maanpuolustusyhtiö MPY Oy:n kustantama Reserviläinen on Suomen suurin maanpuolustuslehti. Se on Suomen Reserviupseeriliiton ja Reserviläisliiton äänenkannattaja.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs