Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maanpuolustus » Turvallisuuspolitiikka kiinnostaa suomalaisia

Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK

Turvallisuuspolitiikka kiinnostaa suomalaisia

Tiedote.
Julkaistu: 11.11.2015 klo 12:53
Julkaisija: Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK

TURVALLISUUSPOLITIIKKA KIINNOSTAA SUOMALAISIA

Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) turvallisuuspolitiikkaan syventyville tilaisuuksille on kysyntää, ja lähiviikkojen kursseille osallistuu eri-ikäisiä suomalaisia lukiolaisista sotiemme veteraaneihin. MPK järjestää neljä erilaista turvallisuuspolitiikan kurssia ja seminaaria eri puolilla maata.

-       MPK haluaa olla mukana vahvistamassa kansalaisten kriisinsietokykyä. Mitä parempi käsitys yksilöllä on turvallisuuspolitiikan historiasta sen nykypäivän muutoksiin, sitä helpompi on ymmärtää ympäröivää maailmaa ja sen tapatumia. MPK pyrkii parhaansa mukaan vastaamaan kansalaisten nousevaan kiinnostukseen turvallisuuspolitiikkaa kohtaan, kertoo MPK:n toiminnanjohtaja Pertti Laatikainen, joka itsekin alustaa Kuopiossa pidettävässä turvallisuuspolitiikan seminaarissa 21.11.2015.

Kokonaisturvallisuusajattelun pohjana on turvallisuuspolitiikan tuntemus. MPK:n koulutuksissa alustaa tunnettuja nimiä yhteiskunnan eri aloilta, esim. Helsingin yliopiston dosentti Arto Luukkanen, Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola ja valtiotieteen tohtori, eversti (evp) Pekka Visuri.  


MPK:n tulevia turvallisuuspoliittisia koulutuksia:

13.–15.11.2015 Vaasassa järjestetään viikonlopun kestävä ruotsinkielinen kaikille kansalaisille suunnattu turvallisuuspolitiikan kurssi. Kurssin tavoitteena on parantaa osallistujien tietämystä Suomen turvallisuuspoliittisesta asemasta, puolustuskyvystä, huoltovarmuudesta ja vapaaehtoisen maanpuolustustyön mahdollisuuksista.

19.–21.11.2015 Parolannummella järjestetään nelipäiväinen Turvallisuuspolitiikan erikoiskurssi nro: 48. Kurssin päämääränä on perehdyttää osallistujat turvallisuuspoliittiseen tilanteeseen maailman, Euroopan ja Suomen sekä yhteiskunnan varautumisen näkökulmasta. Tavoitteena on lisätä aktiivista keskustelua turvallisuuspolitiikasta.

21.11.2015 Kuopiossa järjestetään turvallisuuspoliittinen seminaari, joka tarjoaa ajankohtaista tietoa päivän polttavista turvallisuuspoliittisista asioista. Tilaisuus on suunnattu kaikille turvallisuudesta ja maanpuolustuksesta kiinnostuneille.

2.12. Mikkelissä järjestetään Turvallisuuspolitiikan kurssi, joka on suunnattu Mikkelin lukiolaisille. Kurssilla opiskellaan turvallisuuspolitiikan peruskäsitteet ja hankitaan ajankohtaista tietoa Suomen, Euroopan ja maailman turvallisuuspoliittisesta tilanteesta.

Media on tervetullut tutustumaan kaikkiin tilaisuuksiin. Lisätietoa koulutusten ohjelmasta löytyy Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen koulutuskalenterista: www.mpk.fi/koulutuskalenteri

Lisätietoja koulutuksista ja tutustumismahdollisuuksista koulutuksiin:

Miia Iivari
MPK:n viestintäpäällikkö
p. 050 522 0024
miia.iivari@mpk.fi 

Maanpuolustuskoulutusyhdistys - MPK on valtakunnallinen vapaaehtoisen maanpuolustuksen yhteistyöjärjestö, jonka jäseninä ovat 15 keskeistä maanpuolustusjärjestöä sekä maanpuolustustyötä lähellä olevaa järjestöä. MPK:n toiminnan tarkoituksena on maanpuolustuksen edistäminen koulutuksen, tiedotuksen ja valistuksen keinoin. MPK:n toiminnasta on säädetty laissa vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta (556/2007). Puolustusministeriö ohjaa ja valvoo yhdistyksen toimintaa. MPK järjestää vuosittain noin 1 800 kurssia eri puolilla Suomea. Osallistujia on yli 48 00 henkilöä. Kurssitarjonta jakautuu sotilaalliseen koulutukseen sekä kaikille avoimeen varautumis- ja turvallisuuskoulutukseen.

Ajankohtaista tietoa MPK:n organisaatiosta ja kurssitoiminnasta löytyy verkkosivuilta www.mpk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs