Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maanpuolustus » Reserviläisliiton ampumamestaruuskilpailut Kontiolahdella

Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliiton ampumamestaruuskilpailut Kontiolahdella

Kutsu.
Julkaistu: 10.08.2012 klo 15:00
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Onttolan ampumaradoilla Kontiolahdessa järjestetään 18. – 19.8. Reserviläisliiton valtakunnalliset ampumamestaruuskilpailut. Lauantaina 18.8. tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tutustumaan kisoihin ja kuulemaan miten puolustusvoimauudistus vaikuttaa reserviläistoimintaan.

Tiedotusvälineiden edustajille tarkoitettu ohjelma käynnistyy 18.8. klo 9.15 alkavilla avajaisilla, joiden jälkeen Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg, varapuheenjohtaja Osmo Suominen ja Pohjois-Karjalan Reserviläispiirin puheenjohtaja Timo Mononen kertovat liiton mestaruuskisoista sekä puolustusvoimauudistuksen vaikutuksista reserviin ja sen laajaan ampumatoimintaan. Tämän jälkeen on vielä mahdollisuus seurata pistoolipika-ammuntaa (3 x 20 ls) ja haastatella ampujia.

Reserviläisliiton ampumamestaruuskisat järjestetään vuosittain elokuun kolmantena viikonloppuna. Kontiolahden kisojen järjestelyistä vastaa Pohjois-Karjalan Reserviläispiiri ry. Paikalle saapuu vajaat 200 reserviläisampujaa eri puolilta Suomea.

Onttolan ampumaradoilla tehdään viikonlopun aikana noin 500 ampumasuoritusta niin yksilöinä kuin joukkueina.  Lisäksi kisataan Reserviläisliiton piirien yleismestaruudesta, jossa otetaan huomioon kunkin piirin kolmen parhaan ampujan tulos kaikissa yleismestaruuslajeissa. Osallistujien suuren määrän johdosta osa lajeista ammutaan jo perjantaina. Lisätietoja Reserviläisliiton ampumamestaruuskisoista löytyy kisasivuilta osoitteesta http://onttola2012.nettisivu.org/.

Reserviläisliitto ylläpitää kenttäkelpoisuutta

Puolustusvoimien sodan ajan joukkojen vahvuus on 350.000 henkilöä, joista yli 95 prosenttia on reserviläisiä. Reserviläisliitto kantaa Suomen suurimpana maanpuolustusjärjestönä osaltaan vastuuta reserviläisten kenttäkelpoisuuden ja suorituskyvyn ylläpidosta. Liiton paikallisyhdistysten 36.000 henkilöjäsenestä 90 prosenttia on suorittanut varusmiespalveluksen tai naisen vapaaehtoisen asepalveluksen.

Sodan ajan tehtäviin sijoitetut ja muut reserviläiset voivat pitää yllä omia ampumataitojaan sekä fyysistä kuntoaan Reserviläisliiton paikallisyhdistyksissä, joiden laajin toimintamuoto on ammunta. Liiton puitteissa järjestettiin viime vuonna yli 8.000 ampumatilaisuutta ja -kilpailua, joissa kirjattiin noin 60.000 osallistumiskertaa. Pääosa ampumasuorituksista tehtiin ruutiaseilla, joihin kuului sekä erilaisia kivääreitä että käsiaseita. Perinteisestä urheiluammusta poiketen reserviläiset ampuvat myös ns. sotilaskaliberisilla aseilla.  

Reserviläisten laajan ampumatoiminnan turvaaminen edellyttää, että käytössä on riittävä määrä ampumaratoja. Suomessa on tällä hetkellä noin 800 ulkona toimivaa ampumarataa tai -keskusta. Näistä viitisenkymmentä kuuluu puolustusvoimille, jonka rataverkosto on supistumassa puolustusvoimauudistukseen liittyen. Puolustusvoimien radat ovat poikkeuksellisen tärkeitä reserviläisille, koska niillä voi ampuma myös sotilaskaliberisilla aseilla.

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 354 paikallista jäsenyhdistystä ja 18 maakunnallista piiriä. Henkilöjäseniä liitolla on yli 36.000, joista valtaosa on asepalveluksen suorittaneita henkilöitä.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista lähes puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kuljetusyrittäjä Markku Pakkanen Kouvolasta. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs