Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maanpuolustus » Reserviläisliiton ampumamestaruudet ratkotaan Oulussa

Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliiton ampumamestaruudet ratkotaan Oulussa

Kutsu.
Julkaistu: 12.08.2011 klo 11:34
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliiton ampumamestaruuskisat järjestetään 20. – 21.8. Oulun Hiukkavaarassa. Tiedotusvälineiden edustajilla on mahdollisuus päästä seuraamaan kisatapahtumia lauantaina 20.8. klo 12 – 14. Tilaisuuden aluksi Reserviläisliiton ja Pohjois-Pohjanmaan Reserviläispiirin edustajat kertovat reserviläisten laajasta ammuntaharrastuksesta sekä uuden aselain vaikutuksesta siihen. Tämän jälkeen on mahdollisuus seurata pistoolipika-ammuntaa (3 x 20 ls).

Kaksipäiväisessä kisassa on paikalla vajaa 200 reserviläisampujaa, joilta odotetaan yli 400 ampumasuoritusta. Lajeina ovat lauantaina 50m pienoiskivääri 60 ls makuu, 150m kenttä-ammunta 10+1+ ls, 25m pienoispistooli 30+30 la ja 25m pistoolin pika-ammunta 3X20 ls sekä sunnuntaina 50m pienoiskivääri 3X20 ls, RA7-ammunta 3X6 ja 25m isopistooli. Kilpailun sarjat ovat H, H20, H50, H60, H70, D, D20 ja D50. Yksilömestaruuksien lisäksi ratkotaan myös reserviläispiirien väliset joukkuemestaruudet sarjoissa D/H ja D50/H50.

Kulku Hiukkavaaran ampumaradoille tapahtuu Vaalantien risteyksestä Hiukanreittiä pitkin tulopisteelle, joka sijaitsee ampumaradan paviljongilla. Reitillä on opastus.

Ammunta laajin toimintamuoto

Ammunta on Reserviläisliiton laajin toimintamuoto. Viime vuonna liiton puitteissa järjestettiin noin 7.500 erilaista ampumatilaisuutta ja kilpailua, joissa kirjattiin noin 50.000 osallistumiskertaa. Käytettävät aseet ulottuivat ilma-aseista puoliautomaattikivääreihin. Eniten ampumasuoritteita tehtiin erilaisilla käsiaseilla.

Mittavan ampumatoiminnan taustalla on reservin keskeinen rooli Suomen puolustusjärjestelmässä. Puolustusvoimien sodan ajan vahvuus on 350.000 henkeä, josta valtaosan muodostavat valmiutta kohotettaessa palvelukseen kutsuttavat reserviläiset. Näin suuren joukon ampumataitojen ylläpitäminen pelkästään kertausharjoituksilla ei ole mahdollista.

Monet reserviläiset ylläpitävätkin omia ampumataitojaan itse. Tämä on mahdollista mm. Reserviläisliiton jäsenyyden kautta. Valtaosalla liiton paikallisyhdistyksistä on säännöllisiä ratavuoroja, joilla niiden jäsenet voivat käydä ampumassa. Monilla yhdistyksillä on myös laina-aseita, joiden avulla ammuntaharrastuksen voi aloittaa. Lisäksi aloitteleville ampujille järjestetään ammuntaan liittyvää koulutusta.

Aselain muutos vaikuttaa

Kesäkuussa kiristynyt aselaki aiheuttaa muutoksia myös Reserviläisliiton ampumatoimintaan, koska käsiaseluvan ehdoksi on nyt asetettu 20 vuoden ikä sekä kahden vuoden ennakkoharjoittelu jossain ampumaseurassa, jollaisia myös liiton paikallisyhdistykset ovat. Jokainen seura joutuu nimeämään ampuma-asekouluttajan, joka vastaa ennakkoharjoittelun järjestämisestä ja antaa siitä aikanaan suoritustodistuksen aselupahakemuksen liitteeksi. Poliisi järjestää parhaillaan ampuma-asekouluttajille tarkoitettuja, maakunnallisia koulutustilaisuuksia, joissa kouluttajat auktorisoidaan.

Monet Reserviläisliiton jäsenyhdistykset ovat jo nimenneet itselleen ampuma-asekouluttajan. Myös harjoittelussa tarvittavien käsiaseiden hankinnat ovat käynnissä. Reserviläisliitto on tukenut näitä toimenpiteitä ja hankintoja taloudellisesti.

Lisätiedot

Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg: 0400 640 755 tai olli.nyberg@reservilaisliitto.fi
Pohjois-Pohjanmaan Reserviläispiirin toiminnanjohtaja Timo Ronkainen: 0400 495 267 tai te.ronkainen@gmail.com

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 350 paikallista jäsenyhdistystä ja 18 maakunnallista piiriä. Henkilöjäseniä liitolla on 36.000, joista valtaosa on asepalveluksen suorittaneita henkilöitä.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus.

Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista lähes puolet on Reserviläisliiton jäseniä. MPK järjestää vuositasolla noin 1.500 koulutustapahtumaa, joihin osallistuu yli 30.000 suomalaista. Koulutuksen painopiste on reserviläisten sotilaallisessa koulutuksessa.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kuljetusyrittäjä Markku Pakkanen Kouvolasta. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs