Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maanpuolustus » Reserviläiset voittoisina Espanjassa

Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläiset voittoisina Espanjassa

Tiedote.
Julkaistu: 16.07.2011 klo 20:42
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliitto on voittanut reserviläisten kansainvälisen sotilasmoniottelun Espanjassa. AESOR-järjestön kisaan osallistui 19 reserviläisjoukkuetta 11 eri maasta.

Voittaneen joukkueen muodostivat kapteeni Jaakko Leppänen, kersantti Janne Mononen ja korpraali Ville Auvinen. Sama kolmikko voitti kilpailun toistamiseen. Ykkössija tuli myös edellisestä kisasta, joka järjestettiin vuonna 2009 Italiassa.

Espanjan jalkaväkikoululla Toledossa 8.-9.7. järjestettyyn kilpailuun osallistui 19 reserviläisjoukkuetta 11 eri maasta. Kilpailun seitsemästä lajista Reserviläisliiton joukkue voitti NATO-esteradan ja maastojuoksun. Lisäksi suunnistuksessa joukkue sijoittui toiseksi. Kisan muita lajeja olivat kivääri- ja pistooliammunta, uinti sekä käsikranaatin heitto.

Reserviläisliittoa edusti Espanjan kisassa myös korpraali Lauri Sihvola, joka kilpaili monikansallisessa joukkueessa. Mukana olivat myös valmentaja, vääpeli Tom Packalen ja joukkueen johtajana toiminut sotilasmestari Osmo Suominen.

AESOR yhdistää Euroopan reservinaliupseereja

Association Européenne des Sous Officiers de Réserve (AESOR) perustettiin 1960-luvun alussa kehittämään eurooppalaisten reservinaliupseerijärjestöjen yhteistoimintaa. Sen toimintamuotoja ovat erilaiset vuosittaiset seminaarit ja kokoukset sekä joka toinen vuosi järjestettävä sotilasmoniottelu. Reserviläisliitto on ollut mukana järjestön toiminnassa kymmenisen vuotta.

AESOR-järjestön puheenjohtajuus kiertää sen jäsenmaiden kesken. Nyt käynnissä olevan kaksivuotiskauden ajan puheenjohtajana toimii Espanja. Seuraava puheenjohtajamaa on Ranska.

Reserviläisliitto on osallistunut AESOR:n sotilasmoniotteluihin hyvällä menestyksellä myös vuosina 2005, 2007 ja 2009. Lisäksi liitto on järjestänyt Lahdessa kaksi kansainvälistä kutsuottelua, joissa on noudatettu AESOR-sotilasmoniottelun sääntöjä.

Seuraava AESOR-järjestön virallinen sotilasmoniottelu on ohjelmassa kesällä 2013. Reserviläisliitto puolestaan on kaavaillut järjestävänsä seuraavan kutsukisansa elokuussa 2012.

Liitetiedostot

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 350 paikallista jäsenyhdistystä ja 18 maakunnallista piiriä. Henkilöjäseniä liitolla on 36.000, joista valtaosa on asepalveluksen suorittaneita henkilöitä.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus.

Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista lähes puolet on Reserviläisliiton jäseniä. MPK järjestää vuositasolla noin 1.500 koulutustapahtumaa, joihin osallistuu yli 30.000 suomalaista. Koulutuksen painopiste on reserviläisten sotilaallisessa koulutuksessa.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kuljetusyrittäjä Markku Pakkanen Kouvolasta. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs