Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maanpuolustus » Reserviläiset pitäisivät Hornetit Suomessa

Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläiset pitäisivät Hornetit Suomessa

Tiedote.
Julkaistu: 19.04.2011 klo 15:33
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläiset suhtautuvat aiempaa kielteisemmin puolustusvoimien kansainvälisiin operaatioihin.  Tämä näkyi hyvin Reserviläisliiton tuoreessa nettigallupissa, johon vastanneista 66 prosenttia vastusti Suomen osallistumista Libyan lentokiellon valvontaan. Vain noin kolmannes (34 %) vastaajista oli Hornettien lähettämisen kannalla.

Kyselyn tulos kuvastaa hyvin reserviläisten aiempaa selvästi kriittisempää suhtautumista Puolustusvoimien kansainvälisiin operaatioihin. Erityisen kielteisesti suhtaudutaan suomalaisten joukkojen läsnäoloon Afganistanissa. Vaalien alla tehdyssä jäsentutkimuksessa yli 60 prosenttia vastaajista ilmoitti haluavansa vetää suomalaiset rauhanturvaajat Afganistanista joko heti tai muutaman vuoden sisällä. Vain 32 prosenttia pitäisi joukot Afganistanissa ISAF-operaation loppuun saakka.

Kriittisyys näkyi myös reserviläisten suhtautumisessa puolustusbudjettimme mahdollisiin leikkaustarpeisiin. Tutkimukseen vastanneista Reserviläisliiton tai Suomen Reserviupseeriliiton jäsenistä 63 prosenttia säästäisi puolustusvoimien kansainvälisistä tehtävistä. Vähiten kannatettiin reservin kertausharjoitusten supistamista, jonka valitsi säästökohteeksi vain 7 prosenttia vastaajista.

Suhtautuminen muuttunut

Perinteisesti reserviläiset ovat suhtautuneet myönteisesti puolustusvoiminen kansainvälisiin operaatioihin. Tämä on näkynyt mm. korkeina hakijamäärinä erilaisiin tehtäviin. Valtaosa puolustusvoimien kansainvälisissä tehtävissä palvelevista suomalaisista on reserviläisiä.

Viime vuosina ilmapiiri on kuitenkin muuttunut. Erilaisten kyselyiden ja tutkimusten lisäksi kriittisyyden kasvu näkyy erilaisilla reserviläisten suosimilla internetin keskustelupalstoilla. Entistä useamman reserviläisen mielestä kansainvälisten operaatioiden sijasta tulisi keskittyä enemmän kotimaan puolustuksen ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Myös Reserviläisliitto katsoo, että puolustusvoimien tärkein tehtävä on kotimaan puolustaminen.

Reserviläisliiton nettigallup toteutettiin maalis- ja huhtikuun aikana liiton www-sivuilla osoitteessa www.reservilaisliitto.fi. Galluppiin vastasi 433 henkilöä, joista 66 vastusti ja 34 prosenttia kannatti Libyan lentokiellon valvontaan osallistumista.

Reserviläisliiton ja Suomen Reserviupseeriliiton yhteisen jäsenlehden Reserviläisen tekemä vaalitutkimus toteutettiin ennen eduskuntavaaleja. Siihen vastasi 739 kansanedustajaehdokasta sekä 5.880 Reserviläisliiton tai Suomen Reserviupseeriliiton jäsentä. Tutkimuksen tuloksiin voi tutustua tarkemmin osoitteessa www.reservilainen.fi.

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 350 paikallista jäsenyhdistystä ja 18 maakunnallista piiriä. Henkilöjäseniä liitolla on 36.000, joista valtaosa on asepalveluksen suorittaneita henkilöitä. Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista lähes puolet on Reserviläisliiton jäseniä. MPK järjestää vuositasolla noin 1.500 koulutustapahtumaa, joihin osallistuu yli 30.000 suomalaista. Koulutuksen painopiste on reserviläisten sotilaallisessa koulutuksessa. Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Markku Pakkanen Kouvolasta. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs