Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maanpuolustus » PIA viettää 20-vuotisjuhlia

Teknologiateollisuus ry

PIA viettää 20-vuotisjuhlia

Tiedote.
Julkaistu: 22.04.2015 klo 16:13
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Suomen Puolustus- ja Ilmailuteollisuusyhdistys, PIA ry, juhlii 20-vuotisjuhliaan 22. huhtikuuta 2015.

PIA perustettiin 20 yrityksen aloitteena loppuvuodesta 1994. Teollisuuden yhteistyöjärjestelylle nähtiin vahva tilaus uusien haasteiden, F-18 hankkeen ja Euroopan integraation edessä. Nykyään PIA toimii suomalaisen puolustus-, ilmailu-, avaruus- ja turvallisuusteollisuuden aktiivisena etujärjestönä osana Teknologiateollisuus ry:tä.  Yhdistyksessä on lähes 100 jäsenyritystä.

”Kahdessakymmenessä vuodessa suomalainen puolustusvälineteollisuus on kehittynyt integroiduksi osaksi kokonaisturvallisuutta. Teollisuuden rooli on korostunut keskinäisriippuvuuden, digitalisaation ja erilaisten kumppanuuksien myötä. Teknologinen kehitys on kiivasta ja kilpailussa pärjätäkseen yritysten tulee verkostoitua ja investoida vahvasti tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Puolustus-, ilmailu-, avaruus- ja turvallisuusteollisuuden toimintaympäristö on erittäin haastava muun muassa markkinoiden poliittisuudesta johtuen”, toteaa PIAn pääsihteeri Tuija Karanko.

PIA ry:n yksi keskeisimmistä tehtävistä on viennin ja kansainvälistymisen edistäminen. ”Suomalainen teollisuus voi tulevaisuudessakin menestyä korkealla erityisosaamisellaan ja löytämällä oikeita kumppaneita. Vahva puolustusteollinen pohja vahvistaa huoltovarmuutta sekä Suomen turvallisuuspoliittista liikkumavaraa ja kansainvälistä painoarvoa”, Karanko jatkaa.

Lisäksi PIA on edistänyt toiminnallaan puolustusalan vastuullista toimintaa ja eettisiä toimintatapoja muun muassa ohjeistuksin ja erilaisissa jäsentilaisuuksissaan.

Lisätietoja:
Pääsihteeri Tuija Karanko, 040 559 8986, tuija.karanko@techind.fi 
www.puolustusteollisuus.fi

 

Suomen Puolustus- ja Ilmailuteollisuusyhdistys PIA ry on Suomessa toimivan puolustus-, ilmailu-, avaruus- ja turvallisuusteollisuuden etujärjestö. Se toimii Teknologiateollisuus ry:ssä toimialayhdistyksenä ja sillä on noin 100 jäsenyritystä. PIA on perustettu 1994.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs