Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maanpuolustus » Kansallisarkistoon lisää suojeluskunta-aineistoa

Kansallisarkisto

Kansallisarkistoon lisää suojeluskunta-aineistoa

Tiedote.
Julkaistu: 16.04.2014 klo 08:27
Julkaisija: Kansallisarkisto

Kansallisarkistoon on luovutettu Viipurin maalaiskuntaan kuuluneen Säiniön kylän suojeluskunnan henkilökortisto viime sotien ajalta.

Kyseinen aineisto oli sodan jälkeen ollut pitkään erään entisen suojeluskuntalaisen vaatekaapin kätköissä ja siirtynyt perintönä eteenpäin. Aineiston viimeinen haltija totesi aineistoa luovuttaessaan, että on korkea aika siirtää kortisto oikeaan paikkaan tutkijoiden käytettäväksi.

Kortisto on liitetty Säiniön suojeluskunnan arkistoon, jonka tunnus on SArk-783.

Suojeluskuntajärjestön lakkauttamisen yhteydessä marraskuussa 1944 määrättiin järjestön asiakirjat luovutettavaksi silloiseen Sota-arkistoon. Sota-arkisto sulautui Kansallisarkistoon vuonna 2008.

Kansallisarkistossa nykyään oleva suojeluskuntakokoelma sisältää yli 2 500 hyllymetriä asiakirjoja, mutta se täydentyy siis edelleen. Lisätietoja suojeluskuntajärjestön aineistoista ja niiden tilaamisesta löydät Arkistojen Portista.

Lisätietoja: tutkija Ville Vuolle, Kansallisarkisto, puh. 029 533 7122, etunimi.sukunimi@narc.fi

Valokuva aineistosta (sainio.jpeg): Sirpa Nygren, Studio Tapio.

 

Arkistolaitos varmistaa kansalliseen kulttuuriperintöön kuuluvien asiakirjojen säilymisen ja edistää niiden tutkimuskäyttöä. Tehtäviin kuuluu myös alan tutkimus- ja kehittämistoiminta. Arkistolaitos vastaa osaltaan siitä, että kunkin aikakauden yhteiskunnallisesta todellisuudesta säilyy tutkimukselle aito ja todistusvoimainen kuva.

Kansallisarkisto ja sen alaiset maakunta-arkistot muodostavat arkistolaitoksen, jossa työskentelee noin 220 henkilöä 12 toimipaikassa eri puolilla Suomea. Arkistolaitos on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtion viranomainen.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs