Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maanpuolustus » Kampanja asevelvollisuuden puolesta

Reserviläisliitto tiedottaa

Kampanja asevelvollisuuden puolesta

Tiedote.
Julkaistu: 22.02.2014 klo 12:36
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliitto on käynnistänyt kampanjan yleisen asevelvollisuuden puolesta. Kampajassa armeijan käyneitä suomalaisia kannustetaan ilmaisemaan tukensa asevelvollisuudelle käyttämällä Velvollisuus suoritettu -pinssejä. Varusmieskokardia mukaileva pinssi kertoo myös varusmiespalveluksen tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen suorittamisesta.

Kampanja on osaltaan Reserviläisliiton vastaus Ohi on -kansalaisaloitteelle. Liiton tavoitteena on myydä enemmän Velvollisuus suoritettu -pinssejä kuin kansalaisaloitteella on allekirjoittajia. Myynnistä kertyvillä varoilla rahoitetaan Reserviläisliiton työtä yleisen asevelvollisuuden tulevaisuuden turvaamiseksi.

Reserviläisliiton jäsenet voivat ostaa pinssinsä jäsenmaksunsa suorittamisen yhteydessä. Muut voivat hankkia rintamerkkinsä liiton nettikaupasta.

Reserviläisliitto on arvostellut Ohi on -kansalaisaloitetta kovin sanoin mm. virheellisistä väittämistä ja viimeisten tutkimustulosten sivuuttamisesta. Aloitteessa on ohitettu mm. vuosina 2009-2010 tehty, laaja selvitystyö, jossa tutkittiin erittäin tarkasti puolustuksemme eri vaihtoehtoja. Risto Siilasmaan johtaman selvitysryhmä mukaan asevelvollisuus on edelleen kustannustehokkain tapa tuottaa Suomen puolustus.

Puolustusvoimien lakisääteisenä tehtävänä on Suomen sotilaallinen puolustaminen. Puolustusvoimien sodan ajan vahvuudeksi on määritelty 230.000 henkilöä, joista yli 90 prosenttia on vasta valmiutta kohotettaessa palvelukseen kutsuttavia reserviläisiä. Ilman yleistä asevelvollisuutta itsenäisen ja uskottavan puolustuksen järjestäminen on mahdotonta.

Lisätietoja Velvollisuus suoritettu -kampanjasta antavat puheenjohtaja Mikko Savola, puh. 040 575 8489 tai s-posti mikko.savola@eduskunta.fi ja toiminnanjohtaja Olli Nyberg, puh 0400 640 755 tai s-posti olli.nyberg@reservilaisliitto.fi.

 

Liitetiedostot

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 350 paikallista jäsenyhdistystä ja 18 maakunnallista piiriä. Henkilöjäseniä liitolla on yli 36.000, joista valtaosa on asepalveluksen suorittaneita henkilöitä.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista noin puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs