Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maanpuolustus » Jaakko Valtanen ja Juhani Pura RUL:n kunniajäseniksi

Suomen Reserviupseeriliitto ry

Jaakko Valtanen ja Juhani Pura RUL:n kunniajäseniksi

Tiedote.
Julkaistu: 17.05.2016 klo 18:00
Julkaisija: Suomen Reserviupseeriliitto ry

Suomen Reserviupseeriliiton (RUL) perustamisesta tulee kuluneeksi 85 vuotta 17.5.2016. Juhlavuotensa kunniaksi liitto on kutsunut kaksi uutta kunniajäsentä, kenraali Jaakko Valtasen ja erityisopettaja Juhani Puran.

Jaakko Valtanen (s. 1925) osallistui talvisotaan vapaaehtoisena lähettinä ja radiomiehenä sekä jatkosotaan mm. tykistöupseerina. Hänen pitkä ja ansiokas sotilasuransa päättyi puolustusvoimain komentajan tehtävään vuosina 1983–1990. Jaakko Valtasella on lisäksi erittäin suuret ansiot maanpuolustustahdon mittaamisen ja maanpuolustustiedotuksen uranuurtajana. Reserviin siirryttyään Jaakko Valtanen on osallistunut aktiivisesti keskusteluun vapaaehtoisen maanpuolustuksen merkityksestä ja kehittämisestä. Hän on Espoo–Kauniainen Reserviupseereiden jäsen. Jaakko Valtanen asuu Espoossa.

Juhani Pura (s.1940) on erityisopettaja, joka on tehnyt vapaaehtoisessa maanpuolustustyössä ja erityisesti reserviupseeritoiminnassa poikkeuksellisen ansiokkaan uran niin paikallis-, piiri- kuin liittotasollakin. Juhani Pura on toiminut mm. Valkeakosken Reserviupseereiden ja Etelä-Hämeen Reserviupseeripiirin puheenjohtajana sekä RUL:n liittohallituksen jäsennenä. RUL:n liittovaltuuston puheenjohtajana Juhani Pura oli vuodet 1999–2006. Hän oli myös Maanpuolustuskoulutus ry:n ensimmäinen puheenjohtaja 1993–1996. Hän on kirjoittanut ja toimittanut useita maanpuolustus- ja urheilukirjoja. Juhani Pura on edelleen aktiivitoimija sekä reserviupseeri- että veteraanitoiminnassa. Valkeakoskella asuva Juhani Pura on sotilasarvoltaan kapteeni reservissä.

RUL on 85 vuoden aikana kutsunut kunniajäseniksi yhteensä 20 henkilöä. Ennen Jaakko Valtasta ja Juhani Puraa viimeksi kunniajäseniksi on kutsuttu Pentti Perttuli ja Antti Ahlström (2006) sekä Tuomas Gerdt ja Pekka Selín (2011). RUL:n ainoa kunniapuheenjohtaja on C.G. E Mannerheim (1941).

Päätapahtuma Haminassa 5.8.

Juhlavuoden päätapahtuma järjestetään Hamina Tattoon yhteydessä Reserviupseerikoululla Haminassa perjantaina 5.8. Lisätietoja päätapahtumasta löytyy netistä: http://www.rul.fi/rul85vuotta/

Juhlavuonna uusitaan Reservin kenttäjohtaja -kirja, jossa painopisteenä on reservin johtajan sotilaalliset perustaidot. Kirjassa korostuu uusi taistelutapa ja sen vaatimukset erityisesti ryhmä-, joukkue- ja komppaniatason joukoille.

***
Lisätietoja:
Puheenjohtaja Mikko Halkilahti, 0400 745 234, mikko.halkilahti@rul.fi  ja toiminnanjohtaja Janne Kosonen, 050 5810 819, janne.kosonen@rul.fi

Suomen Reserviupseeriliitto (RUL) on reserviupseerien valmiuksia kehittävä yhteistoimintajärjestö, joka vaikuttaa maanpuolustusedellytysten paranemiseen ja tukee toiminnallaan Suomen kokonaisturvallisuutta. Liiton 317 jäsenyhdistykseen kuuluu n. 28.000 reserviupseeria. RUL:n perustamisesta tulee 17.5.2016 kuluneeksi 85 vuotta. 
www.rul.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs