Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » YTY vahvistaa liikennealan edunvalvontaansa - Luotsit ja lääkärihelikopterilentäjät jäseniksi

Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY ry

YTY vahvistaa liikennealan edunvalvontaansa - Luotsit ja lääkärihelikopterilentäjät jäseniksi

Tiedote.
Julkaistu: 15.12.2015 klo 10:00
Julkaisija: Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY ry

Akavalainen Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY ry vahvistaa asemaansa liikennesektorin edunvalvonnan asiantuntijana. YTYn hallitus on hyväksynyt jäsenikseen Luotsiliitto ry:n ja lääkärihelikopterilentäjiä edustavan FHPA:n (Finnish Helicopter Pilots’ Association).

Luotsien ja helikopterilentäjien myötä YTYllä on jäseniä niin maalla, merellä kuin ilmassa. YTYyn kuuluu jo vanhastaan muun muassa liikenne- ja logistiikka-alan asiantuntijoita ja esimiehiä sekä noin tuhat lentokapteenia ja perämiestä.

- Helikopterilentäjien myötä kaikki Suomen ammattilentäjät ovat nyt YTYn jäseniä, YTYn hallituksen varapuheenjohtaja Timo Laihanen kertoo.

YTYn toiminnanjohtajan Jaakko Kiiskin mukaan uusia jäseniä palvelee toimiston koko 12-henkinen henkilökunta.

- Luotsit ovat vientiyrityksille ja koko yhteiskunnalle tärkeä ammattiryhmä. Lääkäri­helikopteri­lentäjät taas tekevät elintärkeää työtä vaativissa sääolosuhteissa ja ovat jatkuvassa hälytysvalmiudessa pelastaakseen ihmishenkiä ympäri Suomen, Kiiski sanoo.

Vaativaa asiantuntijatyötä merellä ja ilmassa

Luotsiliiton puheenjohtaja Antti Rautava arvioi, että luotseille on johdonmukaista kuulua juuri YTYyn, sillä he työskentelevät vaativissa asiantuntijatehtävissä. Rautava uskoo, että YTY pystyy tarjoamaan luotseille erityisesti työ- ja sopimusoikeudellista ammattitaitoa.

- Merkittävää on myös se, että Luotsiliiton näkyvyys ja neuvotteluvoima paranevat, Rautava sanoo.

Helikopterilentäjät työskentelevät ambulanssi- ja lääkärihelikoptereissa, joita operoi Suomessa kaksi yritystä.

- Tämä on haastavaa, toiminnallista ja palkitsevaa työtä, jossa yhdistyvät liikenne-, logistiikka- ja pelastusala, FHPA:n puheenjohtaja Toni Nikulin kertoo. Nikulin työskentelee perämiehenä Scandinavian MediCopter Finlandin Rovaniemen-tukikohdassa.

 

Lisätietoja:

Jaakko Kiiski, toiminnanjohtaja, YTY

(0400) 442 055, jaakko.kiiski@yty.fi

 

Antti Rautava, puheenjohtaja, Luotsiliitto

(040) 1771611, antti.rautava@luotsiliitto.fi

 

Toni Nikulin, puheenjohtaja, FHPA

(040) 764 5203

Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY ry

Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY ry on akavalainen palvelu- ja edunvalvontajärjestö esimiehille ja asiantuntijoille. Jäseniä on noin 10 200. YTY on järjestäytynyt Akavaan kattojärjestö Esimiehet ja Asiantuntijat YTY ry:n kautta. www.yty.fi

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs