Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Waltti-matkakortin käyttäjiä jo 5000

Lappeenrannan kaupunki

Waltti-matkakortin käyttäjiä jo 5000

Tiedote.
Julkaistu: 11.04.2016 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Jo noin 5000 bussimatkustajaa on hankkinut paikallisliikenteen Waltti-matkakortin Lappeenrannassa. Kortti otettiin käyttöön vuoden 2016 alussa. Puolet korteista on ostettu kaupungin Asiakaspalvelu Winkistä, loput Skinnarilan kampuskauppa Aalefista tai netistä. Lippujen lisälatauksia on tehty tasaisesti Winkissä, busseissa ja Aalefilla. 

Lappeenrannan kaupungin liikenneinsinööri Birgitta Nakari arvioi, että uusi Waltti-matkakorttijärjestelmä on vaatinut totuttelemista sekä asiakkailta että bussien kuljettajilta.

– Paikallisliikenteen matkustajamäärä on kasvanut vuoden 2015 helmikuuhun verrattuna 5,2 prosentilla. Myönteisten palautteiden määrä on lisääntynyt sitä mukaa kuin kortin käyttö on tullut tutuksi. 

Arvolipulla kertalippua edullisemmin 

Waltti-maksujärjestelmään kuuluvat bussista ostettavat kertaliput, Waltti-matkakortille ladattava arvolippu sekä 30 päivän kausilippu. Waltti-matkakorttipohja maksaa viisi euroa. 

Birgitta Nakari muistuttaa, että aikuisten, opiskelijoiden, +65-senioreiden ja 7–16-vuotiaiden junnujen arvoliput ovat kertalippuja edullisempia. 

 – Arvolipulla säästää kertalippuun verrattuna melkoisen summan vuodessa. Jos opiskelija esimerkiksi matkustaa normaaliaikana keskimäärin viisi edestakaista matkaa kuukaudessa, arvolipun ansiosta vuosisäästö on 192 euroa, Nakari laskee. Normaaliajalla tarkoitetaan ensimmäisestä aamuvuorosta klo 17.30 asti arkipäivinä. 

Arvolippu toimii rahapussin tavoin: arvolippuun laitettu raha ei vanhene ja voit ladata lipulle lisää rahaa haluamallasi summalla milloin haluat. 

Kuukauden aikana viidestä normaaliaikana tehdystä edestakaisesta bussimatkasta opiskelija maksaa kertalipulla 32 euroa, arvolipulla 16 euroa ja arvolipulla hiljaisena aikana 12,50 euroa. 

Aikuisen normaali matka maksaa kertalipulla 3,20 euroa, mutta arvolipulla 2,45 euroa. Hiljaisena aikana – viikonloppu, arkipyhä ja arkena klo 17.30 jälkeen – kertalipun hinta on 2,50 euroa ja arvolipun hinta 1,90 euroa. 

Päivittäin bussilla liikkuvan kannattaa hankkia paikallisliikenteessä rajattoman matkustusoikeuden antava 30 päivän kausilippu. 

Älysovellus kertoo, missä bussi on menossa 

Lappeenrannan bussit -älysovellus kertoo reaaliaikaisesti, missä paikallisliikenteen linja-autot ovat parhaillaan menossa. Birgitta Nakari kuvailee mobiilisovellusta tervetulleeksi kuntalaisten arkea helpottavaksi palveluksi. 

 – Sovellus kertoo, missä bussi parhaillaan ajaa. Jos myöhästyy edellisestä, voi tarkistaa, missä seuraava bussi on tulossa. 

Sovellus on tällä hetkellä ladattavissa Android- ja IOS-käyttöjärjestelmää käyttäville älypuhelimille Play-kaupan ja AppStoren kautta nimellä ”Lappeenrannan bussit”. Windows Phonelle sovellus julkaistaan lähiaikoina. 

Lisätietoja:

Liikenneinsinööri Birgitta Nakari
puh. 040 502 5263
birgitta.nakari@lappeenranta.fi 

www.lappenranta.fi/joukkoliikenne

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs