Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Vuodenvaihteen liikenne Helsingin seudulla

HSL Helsingin seudun liikenne

Vuodenvaihteen liikenne Helsingin seudulla

Tiedote.
Julkaistu: 22.12.2011 klo 13:02
Julkaisija: HSL Helsingin seudun liikenne

Uudenvuodenaattona on HSL:n liikenteessä lauantaiaikataulut. Busseilla on lisälähtöjä ja aamuyölinjat liikennöivät lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.  Kampin bussiterminaali suljetaan uudenvuodenyönä klo 2.30, minkä jälkeen bussit Espooseen lähtevät Kampin metroasemalta.

Senaatintorin juhlien vuoksi raitiolinjat 3B, 3T, 4, 4T, 7A ja 7B ajavat poikkeusreittejä uudenvuodenaattona noin klo 19.30 alkaen liikenteen loppuun asti. Eirassa ja Katajanokalla raitioliikennettä korvataan busseilla. Aleksanterinkadulla ja Kruununhaassa ei ole raitioliikennettä eikä korvaavaa bussiliikennettä.

Uudenvuodenpäivänä on sunnuntailiikenne.

Raitiolinjojen poikkeusreitit uudenvuodenyönä

Raitiolinjat 3B ja 3T ajavat linjan 1A päätepysäkille Eiraan, jossa ne vaihtavat linjatunnusta. Tehtaankadulla ja Laivasillankadulla liikennöi raitiovaunuja korvaava bussi 3X.

Matkustajat voivat siirtyä raitiovaunuista bussiin 3X Viiskulmassa. Bussi lähtee Pursimiehenkadulta linjan 14 pysäkiltä Viiskulma (1174). Kauppatorilla bussi käyttää linjan 16 pysäkkiä Kauppatori (2004).

Bussi 3X ajaa reittiä Pursimiehenkatu – Laivurinkatu – Tehtaankatu – Laivasillankatu – Eteläranta – Kauppatori – Eteläranta – Laivasillankatu – Tehtaankatu – Laivurinkatu – Fredrikinkatu – Bulevardi – Albertinkatu – Pursimiehenkatu. Bussi käyttää reitin varrella olevia raitiovaunupysäkkejä Kauppatoria lukuun ottamatta.

Linjat 4 ja 4T liikennöivät linjan 6 päätepysäkille Hietalahteen. Lasipalatsin ja Katajanokan välinen osuus korvataan bussilla 4X. Bussin lähtöpaikka keskustassa on Mannerheimintiellä Lasipalatsin edessä sijaitseva väliaikainen pysäkki. Bussi ajaa Katajanokalle Eteläesplanadia ja keskustan suuntaan Pohjoisesplanadia pitkin.

Lisäksi Katajanokan terminaalille liikennöi bussi 4TX, joka lähtee Lasipalatsin väliaikaiselta pysäkiltä klo 20.33 ja 20.50 ja Katajanokan terminaalilta klo 20.46 ja 21.03. Bussi ajaa 4X:n reittiä Lasipalatsin ja Kruunuvuorenkadun välillä ja jatkaa Mastokatua pitkin terminaalille. Bussit käyttävät reittikarttaan merkittyjä pysäkkejä.

Raitiolinjat 7A ja 7B ajavat Kaivokadun kautta. Aleksanterinkatu, Snellmaninkatu ja Liisankatu jäävät ajamatta.

Raitiolinjojen poikkeusreittikartta löytyy osoitteesta www.hsl.fi.

Lisäliikennettä uudenvuodenyönä

Busseilla on uudenvuodenyönä lisäliikennettä noin klo 3-4 asti. Uudenvuodenyönä metro sekä bussit 85B ja 86B liikennöivät kaksi tuntia normaalia pidempään. Muiden metron liityntäbussien liikenne loppuu normaaliin aikaan. Myös lähijunien liikenne jatkuu tavanomaista viikonloppua myöhempään.

Loppiaisen liikenne

Loppiaisaattona on perjantailiikenne. Espoon palvelulinjoilla liikennöidään torstain aikataulujen mukaan. U-linjoilla on perjantailiikenne, mutta linjan 280 pe-lähtöä klo 18.15 Helsingistä ei ajeta.

Loppiaisena on sunnuntailiikenne. Lisäksi ajetaan aamuyölinjat sekä lähijunien yöliikenne perjantain ja lauantain välisenä yönä. Useilla bussilinjoilla on lisälähtöjä yöllä.

U-linjoilla on loppiaisena sunnuntailiikenne, SS-vuoroja ei ajeta.
Lisäksi perjantain ja lauantain välisenä yönä liikennöidään seuraavat vuorot:
Linja 339 Helsingistä klo 0.25
Linja 492 Helsingistä klo 1.40 ja 3.30 sekä Klaukkalasta klo 0.55 ja 2.25
Linja 840 Helsingistä klo 01.15 ja 4.00 sekä Östersundomista noin klo 0.29 ja 3.29.

Lisätietoa uudenvuodenyön ja loppiaisen lisäliikenteestä saa osoitteesta www.hsl.fi.

Liikenneinfosta 0100 111 saa henkilökohtaista neuvontaa uudenvuodenaattona klo 9-17 ja loppiaisaattona klo 7 - 19, uudenvuodenpäivänä ja loppiaisena klo 9 - 17.

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 350 työntekijää ja liikevaihto on runsaat 520 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain 320 miljoonaa matkaa, mikä on noin 60 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista.Yhteystietoja medialle http://www.hsl.fi/FI/Sivut/media.aspx.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs