Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » VR Transpoint investoi rautatielogistiikkaan – kehitteillä uuden sukupolven vaunukalusto Finnowagon

VR Group

VR Transpoint investoi rautatielogistiikkaan – kehitteillä uuden sukupolven vaunukalusto Finnowagon

Tiedote.
Julkaistu: 20.05.2016 klo 09:13
Julkaisija: VR Group

VR Transpoint on aloittanut yhteistyössä itävaltalaisen Innofreight GmbH-kalustotoimittajan kanssa uudentyyppisten tavaravaunujen kehittämisen suomalaiseen rautatielogistiikkaan. Tavoitteena on luoda uusi, muunneltava kalustotyyppi, jossa on erikseen vaunualusta ja kuormatilat. Uudet vaunumallit on nimetty Finnowagoneiksi.

– Tavoitteenamme on palvella rautatielogistiikan asiakkaita entistä tehokkaammin ja joustavammin. Tällainen modulaariratkaisu tuo uutta ketteryyttä logistiikkapalveluihimme. Asiakkaan kuljetustarpeen muuttuessa vain kontti vaihdetaan ja kuljetuksia voidaan jatkaa samalla alustalla nopeasti, logistiikkajohtaja Rolf Jansson toteaa.

Vaunualusta kontteineen on painoltaan kevyempi kuin nykyiset vaunuratkaisut. Tämä mahdollistaa tarvittaessa vaunukohtaisesti suurempien kuormien kuljettamisen, mikä lisää rautatiekuljetusten tehokkuutta ja kilpailukykyä.

Yhteistyösopimus sisältää Suomen rataverkolle sopivan prototyypin kehittämisen, ja prototyypin hyväksymisen jälkeen 50 vaunualustan tilauksen sekä niihin tarvittavien konttien leasingin. Sopimuksen arvo on noin 10 miljoonaa euroa. Ensimmäiset vaunut ovat liikenteessä arviolta loppuvuodesta 2017.

- Yhteistyö Innofreightin kanssa jatkuu vaunukehitystyön jälkeen edelleen konttikaluston kehittämisen osalta.

VR Transpointin arvion mukaan muunneltavaa, modulaarista kalustoa tarvitaan lähes kaikkiin liiketoiminta-alueisiin, joilta yhtiö hakee kasvua kuten esimerkiksi kaivos- ja bioenergiatoimialat. Uusilla vaunuilla myös korvataan vanhenevaa ja käytöstä poistuvaa kalustoa esimerkiksi säiliövaunujen osalta. Tulevien vaunujen lopulliset määrät vahvistuvat hankkeiden edetessä ja tarpeiden tarkentuessa.

Innofreightin kalustoa käytetään laajasti Euroopassa, ja muunneltavilla modulaarivaunuilla kuljetetaan tavaraa vuositasolla noin 25 miljoonaa tonnia. Suomessa Innofreightin konttikalustoa on käytetty mm. rautapasutteen sekä pyriitin kuljetuksissa jo usean vuoden ajan, ja kokemukset esimerkiksi talvikuljetuksista ovat erittäin hyviä.

 

Havainnekuvia uusista vaunutyypeistä liitteenä

Lisää aiheesta VR Transpointin verkkojulkaisusta Linked>>

 

Liitetiedostot

VR Transpoint on massalogistiikan huippuosaaja, joka tarjoaa sekä kotimaassa että kansainvälisesti rautatielogistiikan ja maantielogistiikan palveluita teollisuuden tarpeisiin. Palveluntarjoaja logistiikan kokonaisratkaisuihin: kuljetus, varastointi, kuormaus, purkaminen, huolinta ja kuljetussuunnittelu. Liikevaihto noin 381 M€, henkilöstö 1 470, kuljetusmäärä vuonna 2015 38,4 miljoonaa tonnia

Innofreight GmbH on itävaltalainen kalustotoimittaja, jonka pääasiallinen liiketoiminta on suunnitella, valmistuttaa ja vuokrata konttikalustoa sekä niihin liittyviä logistisia ratkaisuja. Liikevaihto noin 20 M€. Kalustolla kuljetetaan tavaraa noin 25 miljoonaa tonnia vuosittain eri puolilla Eurooppaa

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs