Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Valtio ja Helsingin seudun kunnat solmivat MAL-aiesopimuksen

HSL Helsingin seudun liikenne

Valtio ja Helsingin seudun kunnat solmivat MAL-aiesopimuksen

Tiedote.
Julkaistu: 25.06.2012 klo 14:31
Julkaisija: HSL Helsingin seudun liikenne

Helsingin seudun ja valtion välinen maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) aiesopimus vuosille 2012–2015 allekirjoitettiin 20. kesäkuuta. Aiesopimuksella tuetaan kuntien ja valtion yhteistyötä yhdyskuntarakenteen ohjauksessa sekä maankäytön, asumisen ja liikenteen yhteensovittamisessa.

Tavoitteena on parantaa kaupunkiseutujen toimivuutta ja kilpailukykyä sekä kuntien tasapuolista kehittämistä. Sopimuksissa määritetään esimerkiksi tavoitteet lähivuosien asuntotuotannolle sekä liikenneverkon keskeiset kehittämishankkeet.

Sopimuksen osapuolina ovat Helsingin seudun kuntien lisäksi ympäristöministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, Liikennevirasto, Uudenmaan ELY-keskus, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA sekä Helsingin seudun liikenne (HSL). MAL-aiesopimus liitteineen on julkaistu ympäristöministeriön verkkosivuilla.

MAL-aiesopimuksen keskeisenä tavoitteena on yhdyskuntarakenteen eheyttäminen, asuntomarkkinoiden sekä kestävien liikkumismuotojen edistäminen sekä erityisesti raideliikenteen hyödyntäminen alueella.

Helsingin seudun asuntotuotantotavoitteeksi asetetaan 12 000–13 000 asunnon rakentaminen vuosittain. Kohtuuhintaisten asuntojen lisäämiseksi ARA-vuokra-asuntotuotannon osuuden tulee olla uudistuotantotavoitteesta vähintään 20 prosenttia. Aiesopimus sisältää myös kuntakohtaiset kiintiöt, joihin kunnat sitoutuvat.

"Tämä on historiallinen tilanne. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun liikennejärjestelmää sekä tontti- ja asuntotarjontaa koskevat aiesopimukset yhdistetään Helsingin seudulla samaan kokonaisuuteen", asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru sanoo.

"Sopimuksella edistetään yhtenäistä metropolipolitiikkaa ja vauhditetaan erityisesti normaalien vuokra-asuntojen tuotantoa. Sovitut tavoitteet on nyt myös saavutettava. Kuntien on sitouduttava kuntakohtaisiin asuntotuotantovelvoitteisiin. Kohtuuhintaisia asuntoja täytyy saada lisää ihan tavallisille pieni- ja keskituloisille työssäkävijöille", Kiuru painottaa.

Lisätiedot: toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi, Helsingin seudun liikenne, p. 050 565 8884

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 350 työntekijää, ja liikevaihto on runsaat 520 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain 320 miljoonaa matkaa, mikä on noin 60 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: http://www.hsl.fi/FI/Sivut/media.aspx.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs